-
Här är de bästa inom restaurangbranschen – enligt branschen
I veckan fick 300 specialinbjudna gäster från restaurangbranschen vara med på Operakällaren i Stockholm när Sveriges bästa inom restaurangbranschen avslöjades.
Det är branschen själva som får rösta fram sina favoriter.
Svenska Gastronomipriset – ett nyinstiftat pris.
Togs emot av Magnus Nilsson på Fäviken Magasinet i Järpen. Magnus blev mycket glad och var ödmjuk när han tog emot priset. Han talade om att det är många, många som han ser upp till i branschen.Kockarnas Kock 2016
Pristagare blev Daniel Berlin. Han uttryckte att det känns extra fins när det var kollegorna som utsett pristagaren.På en andra plats kom Magnus Nilsson, Fäviken Magasinet i Järpen, och på en tredjeplats Sayan Isaksson, Esperanto Stockholm.
Vinnaren röstas fram av de 100 bästa kockarna i Sverige.
Chef of the Chefs – det internationella priset
René Redzepi från Noma i Köpenhamn fick ta emot det internationella priset Chef of the Chefs, tillsammans med 8-åriga dottern Arwen. Han tyckte också att det kändes speciellt att få ett pris där kollegorna röstat fram vinnarna.Kockarnas krog 2016
Vinnaren blev Fäviken Magasinet i Järpen tätt följt av Esperanto i Stockholm och Daniel Berlin i Skåne Tranås.Servitörernas servitör 2016
Vinnaren blev Carl Frosterud, Operakällaren, Stockholm följt av Karin Hillström, Fäviken, Järpen och Johan Bengtsson, Restaurang Volt, StockholmBästa serviceupplevelsen 2016
Vinnaren blev Fäviken Magasinet, Järpen följt av Mathias Dahlgren, Matbaren, Stockholm och Oaxen, Stockholm
Sommelierernas sommelier 2016
Vinnaren blev Rubén Sanz Ramiro, PM & Vänner, Växjö. På en andraplats kom Sören Polonius, Esperanto, Stockholm och Fredrik Lindfors, Grand Hôtel, Stockholm.Juryn bestod av drygt 100 av de bästa sommeliererna i Sverige.
Bästa dryckesupplevelse 2016
Vinnarna blev:
Första plats: PM & Vänner, Växjö
Andraplats: Djuret, Stockholm
Tredjeplats: Babette, StockholmVinnarna utsågs av en jury bestående av drygt 100 av de bästa sommeliererna i Sverige.
Konditorernas konditor 2016
Vinnaren blev Mattias Ljungberg, Tössebageriet, Stockholm. På en andraplats kom Ted Johansson, Dessert och Choklad, Stockholm och tredjeplatsen togs av Fredrik Borgskog, Upper House Dining, Göteborg.Vinnaren utsågs av en jury bestående av drygt 100 av de bästa konditorerna i Sverige.
Konditorernas konditori 2016
Det bästa konditorerna i Sverige är enligt branschen själva Tössebageriet, Stockholm, Vete-Katten, Stockholm och Dessert och Choklad Stockholm.Chef of the Chefs
Vinnaren blev René Redzepi, Noma, Köpenhamn.Chef of the Chefs utses av en jury på 50 av världens bästa kockar.
Årets Werner 2016
Vinnarna blev Gunnel Stuhr Olsson och Henrik NorströmArrangör
Arrangör av Svenska Gastronomipriset 2016 är den gastronomiska kommunikationsbyrån Bergkvist Publishing som bland annat ger ut White Guide Junior och Senior, magasinen Restaurangvärlden, Mat & Vänner och Magasin Måltid.Läs även artiklarna:
Projekt skall kartlägga hållbara produkter i restaurangbranschen
Källa: Bergkvist Publishing
- Text: Maria Lindqvist
-
Parks and Resorts gör gemensam satsning med First Camp på Skara Sommarland
First Camp förvärvar campingverksamheten på Skara Sommarland och ingår ett långsiktigt samarbete med Parks and Resorts.
-
Swedish Lapland Visitors Boards nya sajt går mot strömmen – kan inte ses på mobilen
Swedish Lapland Visitors Boards valde att bara göra sin nya sajt Care for the Arctic tillgänglig om du använder webbläsaren på en dator.
-
Varberg möter framtidens besökare digitalt och stänger turistinformationen
Besöken till turistinformationen i Brunnsparken har minskat med omkring 80% de senaste 10 åren. En förflyttning görs till en starkare digital närvaro.
-
Skapa inspirerande bilder och illustrationer med AI-verktyget Midjourney
Upptäck kraften i det bildgenererande AI-verktyget Midjourney med Bianca Brandon-Cox i hennes nya blogginlägg för Turismnytt.
-
Liseberg vinner pris vid nöjesparkernas Oscar – THEA Classic Award
Vid en prisceremoni den 16:e Mars fick Liseberg ta emot en THEA Classic Award. Det är tredje gången i prisets 30-åriga historia.
-
Gigantisk donation till Rörstrand Museum i Lidköping
Rörstrand Museum har fått ett erbjudande om att ta emot en gåva som kommer komplettera en del i Lidköpings historia som porslinsstad.
-
Peab planerar en ny satsning i Bara tillsammans med Ästad Vingård och The National
Peab, Ästad Vingård och The National ingår ett gemensamt utvecklingsbolag med planer att utveckla en destination i Bara.
-
Scandic – vinnaren i svenska sömnmästerskapet har korats
Sveriges första rikstäckande sömnmästerskap som arrangerats av Scandic har lockat deltagare från hela landet. Vinnaren har nu korats.
-
Granö Beckasin blir en del av Svenska Turistföreningen
Nu ansluter Granö Beckasin, en framstående aktör inom ekoturism längs Umeälven, sig till Svenska Turistföreningen.
-
Nu inleds rivning- och saneringsarbeten på Liseberg Oceana
Nyligen färdigställde parken och NCC en plan för rivnings- och saneringsarbete på Liseberg Oceana efter branden.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Detta kan besöksnäringen lära sig från Kosta
Härom veckan fick jag (Marcus Ståhl) äran att föreläsa i Kosta på uppdrag av Smålands Turismnäring med Småland Tu...
-
Nya nöjeskryssaren Birka Gotland är helt rätt i tiden
Pandemi, inflation och en orolig omvärld är några exempel på faktorer som påverkat svenskarnas sätt att resa. Nu ...
-
En ny arktisk agenda – Care for the Arctic – it’s our home
Föreställ dig världens bästa plats. Tänk dig sedan att den är hotad Här, i den arktiska delen av Sverige, går kli...
-
Vad är på gång hos Kairos Future och hur kan det hjälpa er?
Vi på Turismnytt har frågat Kairos Future hur de kan hjälpa företag, organisationer och destinationer i besöksnär...
-
-
Gästbloggare
-