-
High Chaparral satsar på matupplevelsen och rekryterar inför sommaren
Vilda västern-parken High Chaparral vill skapa en bättre matupplevelse inför sommaren. Nytt inför sommaren är ett nytt ledarskap för mat och dryck, totalrenovering av restaurang, nya flöden, bättre rutiner och uppdaterade menyer.
Rekryteringen av säsongsanställda inför sommaren pågår för fullt, och som del i att vidareutveckla matutbudet rekryteras även en permanent köksmästare.
Vill skapa en snabbare och bättre matupplevelse
På High Chaparral sker just nu en omfattande omställning av matupplevelsen. Bland annat totalrenoveras hamburgerrestaurangen Old Dave’s Hamburgers, en ny serveringsyta för 200 personer skapas och ett nytt matkoncept införs på Restaurante Cantinan i Old Mexico. Ny utrustning införskaffas till majoriteten av temaparkens 18 matställen, nya rutiner skapas samt menyerna kommer att uppdateras.
”Vi storsatsar för att skapa en snabbare och bättre matupplevelse för våra gäster och för att ge våra medarbetare bättre förutsättningar och en utvecklande arbetsmiljö.” Säger Wisam Salim, Food & Beverage Manager, som började på High Chaparral i november förra året.
Arbetet leds utifrån ett nytt styrdokument för matupplevelsen, med fokus på hållbarhet, näringsriktighet, närproducerade råvaror och rättvisa produkter samt ett balanserat matutbud baserat på besökarnas önskemål.
À la carte-restaurangen Diligensen är åter öppen hela säsongen. Nytt för i år är att även Saloon Cheyenne håller öppet från öppningsdagen 26 maj fram till säsongsavslutning den femte september.
Säsongens rekrytering pågår för fullt
Just nu pågår rekryteringen av en åretruntanställd köksmästare och drygt 100 anställda som ska arbeta på parkens restauranger och kiosker. Ni hittar mer information om tjänsterna här.
Sista ansökningsdag är den 28 februari.
Riktlinjer för matupplevelsen hittar ni här.
- Text: High Chaparral
- Foto: High Chaparral
-
Visit Trelleborg är nominerad för Bästa värdskap 2023
Visit Trelleborg och nio andra turistinformationer tävlar om utmärkelsen bästa värdskap 2023 från Visitas nationella råd för besöksservice.
-
Hotel Fratelli har äntligen öppnat i Karlstad
Ett färgstarkt nöjeshus som för tankarna till sydligare breddgrader. Efter flera års renovering står Karlstads Hotel Fratelli färdigt.
-
Fler besöker Höga Kusten under hela året
Höga Kusten går fortsatt starkt. Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna.
-
Visit Skåne tar ledarroll i internationellt initiativ för framtidens turism
Visit Skåne går in som ledande part i ett projekt med länderna kring Östersjön. ReTour ska leda till utveckling för en mer hållbar turism.
-
Arbetskamraterna lanserar plattform – vill hjälpa funktionsnedsatta att komma ut i arbetslivet
Arbetskamraterna lanserar en digital plattform för att hjälpa personer med funktionsnedsättning att hitta en inkluderande arbetsplats.
-
Copper Skillet – Ruth Weldegiorgis är världens bästa konferenskock
Den 19 april avgjordes Copper Skillet, där Ruth Weldegiorgis representerade Sverige och blev världens bästa konferenskock.
-
Visit Trelleborg – en doft av choklad nalkas Smygehuk
Linus Svensson, ägaren av 2:a Sandbank i Beddingestrand samt Sveriges sydligaste choklad 452732, välkomnas som ny hyresgäst i Smygehuk.
-
Västerbotten tar nästa steg i resan mot en mer hållbar destination
Region Västerbotten Turism har tillsammans med de lokala destinationsbolagen beslutat att gå vidare i en satsning på certifiering med EarthCheck.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 16 -24
Mest om Destination, Evenemang och Utmärkelser samt Museer
-
Höga Kusten söker en person som ska vara ansvarig för deras digitala närvaro
Är du en driven person som vill ta en destinations digitala närvaro en nivå till? Det är precis vad Höga Kusten Destinationsutveckling söker.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Regeringen – ny strategi för företag i kulturella och kreativa branscher
Regeringen lämnade den 9 april över skrivelsen Strategi för företag i kulturella och kreativa branscher till riks...
-
Bästa sommarjobbet: Bli junior museichef på Historiska museet
Vet du inte vad du ska göra på sommarlovet och är mellan 15–17 år? I år söker Historiska museet ...
-
Sveriges besöksnäring och GSTC kongress lockar deltagare globalt
Det internationella intresset och engagemanget för hållbar turism är stort. Det märks på det överväldigande intre...
-
Mikael Jonsson blir ordförande i Svenska Destinationsnätverket
Den 12 april avslutades Svenska Destinationsdagarna i Helsingborg. Under årsmötet för SNDMO valdes Mikael Jonsson...
-
-
Gästbloggare
-