-
Nöjesparker söker nu 3 400 medarbetare inför sommaren
Nu har Parks and Resorts inlett den årliga rekryteringen av nya medarbetare inför sommarens säsong på Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland.
Drygt 3 400 personer behöver anställas och det finns ett särskilt stort behov av nya medarbetare till restauranger och matkiosker. Tjänsterna går att söka redan nu på www.magisksommar.se
Fokuserar på en bred mångfald
Nu inleds den årliga rekryteringen av säsongspersonal för Gröna Lund, Kolmården, Skara Sommarland och Furuvik. 3 400 medarbetare behöver totalt anställas i parkerna. Man söker allt från karusellförare, tekniker, ekonomer och sockervaddssnurrare till djurvårdare, badvärdar, spöken och kockar.
“Just nu pågår förberedelserna för fullt med att göra våra parker redo inför premiärerna. Det är därför med stor glädje som vi nu också inleder rekryteringen av 3 400 nya medarbetare! Vi söker alltifrån attraktionsförare och djurvårdare till restaurangpersonal och tekniker. Som vanligt fokuserar vi på en bred mångfald och man behöver oftast inte ha vare sig utbildning eller erfarenhet tidigare, då vi utbildar all vår personal i både service, värdskap och funktion i vår egen Parks and Resorts Academy.” Säger Ida Troive, HR-chef på Parks and Resorts.
Rekrytering och utbildning kommer att genomföras enligt rådande restriktioner och rekommendationer. Alla parker är förberedda på att öppna på ett omsorgsfullt sätt enligt rådande föreskrifter och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.
Fakta om Parks and Resorts rekrytering 2022
Varje år får Parks and Resorts in nära 30 000 ansökningar till sina fyra parker. För majoriteten av tjänsterna sker den första delen i ansökningsprocessen via ett webbaserat servicetest, där den som får högst poäng också blir kallad till intervju. På så vis blir det ett opartiskt urval av kandidater som kallas till intervju.
Servicetestet är en del av Parks and Resorts mångfaldsarbete där man jobbar efter devisen ”en park för alla”, både vad gäller gäster och medarbetare.
GRÖNA LUND
Antal som ska anställas: 1 500.
I år har vi ett särskilt behov av medarbetare till tjänster inom restaurang och parkfood, bland annat kockar, serveringspersonal, bartenders, souschefer och hovmästare.KOLMÅRDEN
Antal som ska anställas: 850.
I år har vi ett särskilt behov av medarbetare till tjänster inom restaurang och parkfood, visningsvärdar till djurverksamheten, showvärdar till Bamses Värld samt medarbetare till hotellverksamheten.SKARA SOMMARLAND
Antal som ska anställas: 500
I år har vi ett särskilt behov av attraktionsvärdar som kör och hanterar våra olika karuseller, berg- och dalbanor och vattenattraktioner.FURUVIK
Antal som ska anställas: 550
I år har vi ett särskilt behov av kockar samt attraktionstekniker.- Text: Parks & Resorts
- Foto: Parks & Resorts
-
Mötes- och evenemangsambassadörer i Jönköping hyllas för sina insatser
Den 20 november uppmärksammade Destination Jönköping lokala ambassadörer som under året gjort insatser för att stärka destinationen.
-
Nio finalister i 2024 års upplaga av Circular Gastronomy Challenge
Efter en mängd inspirerande och hållbara idéer har juryn vaskat fram nio finalister till Circular Gastronomy Challenge 2024.
-
PRAO: En möjlig väg till inkludering och mångfald i högstadieåldern
Hotellbranschen har länge varit en arbetsmotor för unga. Hotellet Haymarket by Scandic i Stockholm erbjuder ett eget PRAO-program.
-
Vildmarkskällan – nyrenoverat spa med infinitypool på Vildmarkshotellet
Inför sitt 60-årsjubileum tar Kolmården nästa steg med lanseringen av Vildmarkskällan – ett spa på Vildmarkshotellet med infinitypool.
-
Idre Fjäll och Idre Sameby i ett unikt samarbete
Idre Fjäll och Idre Sameby inleder ett unikt och långsiktigt samarbete för att stärka destinationen och den samiska kulturen.
-
Vinteranläggningarnas nyheter 2024 – Branäsgruppen
Sveriges fjällanläggningar förbereder sig inför en vinter med nyheter. Här ser ni vad Branäsgruppen planerar för Branäs och Kungsberget.
-
Sveriges Bussföretag – hur påverkas besöksnäringen av miljözoner?
Stockholm kommer att införa miljözon klass 3 från nyår. Dock saknas analys av hur bussturist- och beställningstrafiken påverkas.
-
Historiska smaker och event på The Viking Museum och Restaurang Eld
The Viking Museum restaurang Eld nyöppnade 2023. Det finns möjlighet att boka den och museet erbjuder även guidade turer samt aktiviteter.
-
Mews förvärvar Atomize – fortsätter bana väg för hotell att maximera intäkter
Mews, den ledande SaaS-aktören inom hospitality tech tillkännagav den 21 november förvärvet av Atomize, ett molnbaserat RMS.
-
Strömma – 30 år av julbord med krögare Jesper Taube
I år firar Strömma Turism & Sjöfart 30-årsjubileum med julbord ombord på M/S Waxholm III, signerat den kända krögaren Jesper Taube.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Programmet BESÖK utbildar turistentreprenörer i Bohuslän
Denna vecka når vi en milstolpe i det framgångsrika utbildningsprogrammet BESÖK, när tredje kull...
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 47 -24
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan mest i kategorierna Destination, Evenemang s...
-
Idredagen samlade näringsliv och offentlig sektor
Norra Dalarna kommer att växa rejält som destination de närmaste åren och för att kunna göra det möjligt ...
-
Kenneth Gustavsson utses till ny vd för Gotland Alandia Cruises
Kenneth Gustavsson blir ny vd för Gotland Alandia Cruises som driver kryssningsfartyget Birka Gotland. Fa...
-
-
Gästbloggare
-