-
Hotellkedja satsar på plantskola för kockar
Hotellkedjan Clarion Hotels fortsätter att satsa på Food & Beverage.
Genom ett samarbete med stjärnkocken Marcus Samuelsson kommer hotellens prisbelönta kockar, konditorer och bartenders att få åka på turné till hotellen. Syftet är att korsbefrukta menyerna, skapa nya gästupplevelser och utveckla befintlig personal.
”- Vår vision är att ta våra restauranger till en helt ny nivå genom att ta vara på de fantastiska talanger som arbetar hos oss. Vi erbjuder en lärorik plantskola som ger vår personal fantastiska möjligheter att utvecklas och ta sina förmågor vidare”, säger Marcus Samuelsson.
Projektet innefattar personalutbyten, gästspel och popup-restauranger, nya former för kockrekrytering samt fortsatta restaurangetableringar. Projektet drar igång den 3 december 2015.
Clarion Hotel driver idag tillsammans med Marcus Samuelsson nitton restauranger.
Precis som för resten av branschen sliter man med att både hitta kockar och att få behålla dem vilket inte är så lätt i rådande kockbrist.
”- Kockyrket är ett av de svåraste att rekrytera till. Dessutom är vi verksamma i en bransch med mycket snabb personalomsättning,” säger Henrik Berghult, Senior Vice President Clarion Hotel.
För varje värdefull person som vi förlorar så bromsas vår utveckling och därför är det oerhört viktigt att vi får behålla de kockar vi rekryterar så länge det bara är möjligt. För att göra det måste vi bidra med utveckling, nya utmaningar och utrymme till kreativitet”, avslutar Henrik.
Källa: Clarion Hotels
- Text: Maria Lindqvist
- Foto: Clarion Hotels
-
Charlotta Olsson blir ny Sverigechef för Strömma Turism & Sjöfart
Charlotta vill vidareutveckla Strömmas varumärke och skapa fler attraktiva upplevelser för alla
-
Mötesintensiv höst i Kalmar – viktigt bidrag till staden och näringen
Under några veckor i oktober och november välkomnar Kalmar fem olika möten
-
Efter examen – vad gör turismalumnerna från Mittuniversitetet nu?
JHT har kartlagt de alumner som arbetar inom besöksnäringen och som befinner sig i länet.
-
Fler reste med Finnlines i somras – I höst blir det temakryssningar
Under sommaren reste 14 procent fler privatpassagerare med Finnlines jämfört med 2024
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 41 -25
Mest under Destination, Mat och Dryck samt Stöd/Utmärkelser/initiativ
-
Västerbottens besöksnäringsdagar 2025 i Lycksele – del 1
Region Västerbotten Turism bjöd på besöksnäringsdagar med deltagare från de flesta av regionens destinationer samt besöksnäringsföretagare
-
Busstorget återvänder till Hotel Tylösand i april
Sveriges största mötesplats för turistbussbranschen, kommer att genomföras på Hotel Tylösand i april 2026
-
Så når och attraherar vi internationella gäster – 9 steg till framgång
Marcus Ståhl bloggar om hur svenska destinationer och företag inom besöksnäringen kan bli mer attraktiva för internationella gäster
-
Nomineringar till Stora Turismpriset – museer, arrangemang och hotell
Som alltid är många värdiga besöksnäringsaktörer nominerade till Stora Turismpriset. I år är det allt från en vandringsled till mathantverk.
-
Lidköping eller Linköping? När förväxlingen blev till kampanjidé
Inspirerad av Visit Swedens kampanj “Sweden (not Switzerland)” skapade Lidköping och Linköping en liknande kampanj
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Nomineringar till Stora Turismpriset – museer, arrangemang och hotell
Som alltid är många värdiga besöksnäringsaktörer på Tillväxtverkets lista över nominerade till Stora Turismpriset...
-
Lägesbild för besöksnäringen i Göteborg – september 2025
Hur går det för besöksnäringen i Göteborg? Varje månad delar Göteborg & Co en lägesbild och ...
-
Pressvisning för Halloween på Gröna Lund – Gnuttarna och eldshow
Då var det dags för kusliga och busiga evenemang att ta scenen – Halloween kryper närmare. Den 8 oktober va...
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 41 -25
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan är det mest under Destination, Mat och Dryck...
-
-
Gästbloggare
-