-
Efter rekordåret – Finnlines utökar upplevelsen ombord
Finnlines frakt- och passagerarfartyg Finnsirius och Finncanopus, som erbjuder kryssningar mellan Sverige, Åland och Fastlandsfinland, satte nytt passagerarrekord i 2024. Nu lanserar rederiet nya kulinariska upplevelser och ett utökat underhållningsutbud ombord.
Fartygen på rutten Kapellskär-Långnäs-Nådendal, som lanserades vid årsskiftet 2023/2024, har fått ett varmt mottagande av Finnlines resenärer. Under 2024 reste nästan 1 miljon fritids- och affärsresenärer på rederiets fyra frakt- och passagerarrutter. Av dessa reste hela 400 000 på linjen mellan Sverige och Finland. Jämfört med 2023 ökade passagerartrafiken med 35 procent och på rutten mellan Sverige och Finland fördubblades antalet passagerare.
Nya smaker från när och fjärran
I vår ges Finnlines resenärer chans att upptäcka nya kulinariska upplevelser från både lokala och internationella kök ombord på Finnsirius och Finncanopus.
Menyn på Micke’s à la carte-restaurang förnyas och bjuder på klassiska franska smaker med en twist. Fokus ligger på att servera enkel men utsökt mat, tillagad av lokala råvaror av högsta kvalitet. Restaurangen kommer att erbjuda rätter som sniglar och baguette, färsk fisk, oxfilétartar, fransk tarte à l’oignon samt välkända klassiker som entrecôte och pepparbiff.
”Menyn bygger på klassisk fransk matlagning med en nordisk twist. Vi använder lokalt producerade råvaror av högsta kvalitet. För dem som föredrar vegetariska alternativ erbjuder vi nya rätter som Tarte Tatin med schalottenlök och en franskinspirerad linsgryta. Varje dag serverar vi dessutom färsk fisk med en klassisk Beurre Blanc.” Säger Dan Grönvall, Onboard Food Services Manager.
Nya salladsalternativ och lokal delikatess
För att matcha den nya menyn har dessutom vinlistan uppdaterats tillsammans med sommeliern Samuil Angelov. Även barnmenyn har förnyats och innehåller nu minutbiff, lax samt cheeseburgare.
På Fisherman’s Bistro, som erbjuder en mer avslappnad atmosfär, har nya salladsalternativ lagts till. Dessutom får bistrons populära Superstar Burger sällskap av en kycklingburgare med jalapeño- och mangosalsa och BBQ-fläsk med pommes frites.
Dessutom kommer kaféet att servera en lokal delikatess – den åländska pannkakan. Baren får också nyheter på menyn, där fartygets bartendrar har tagit fram nya cocktails samt en ”It’s Gin o’clock”-meny som kompletterar de signaturcocktails som skapats exklusivt för Finnlines av bartendern Josephine Sondlo.
Underhållning för alla åldrar
Under våren och sommaren spelas det stämningsfull livemusik ombord. På fredags- och lördagsavgångarna spelas en blandning av klassiska toner med lättsam jazz och pop. På torsdagar anordnas bingo, och vid utvalda tillfällen även danskvällar.
Vid vissa avgångar erbjuds dessutom en särskild barnkryssning med underhållning av trollkarlar, clowner och andra artister.
Här kan ni läsa mer om Finnlines på Turismnytt.
- Text: Finnlines
- Foto: Finnlines
-
Mats Johannesson blir ny VD och koncernchef för Swedavia
Mats Johannesson har utsetts till ny VD för Swedavia. Han ska utveckla företaget med kundfokus, mod och tydlighet.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 45 -25
Mest under Destination, Konstateranden, beslut och rapporter samt Utmärkelser och initiativ
-
Nominerade till Grand Travel Award Ekoturismpriset 2026
Grand Travel Award Ekoturismpriset delas ut årligen till ett svenskt företag. Naturturismföretagen presenterar de tre nominerade.
-
Louise Bjurenvall ny Kommersiell chef på Resize Design
Resize Design som är specialiserade på unika inredningslösningar för hotell-/hospitalitysektorn har anställt Louise Bjurenvall
-
Debattartikel: Vi är eniga – här är satsningarna som stärker hela Sverige
En stor grupp politiker och representanter för näringslivet i Värmland kräver stärkt infrastruktur till, från och genom Värmland i en debattartikel
-
Stena Line köper Wasaline – säkerställer trafiken mellan Vasa och Umeå
Stena Line flyttar fram sina positioner i Östersjön genom att förvärva Wasaline och ta över driften av färjelinjen mellan Vasa och Umeå.
-
Business Region Gotland – ny samlad struktur för plats-, näringslivs- och destinationsutveckling på Gotland
Ett viktigt beslut för Gotlands framtid
-
1 800 artiklar i 70 länder – Visit Swedens globala marknadsföring erövrar världen (igen)
Världens rese- och turismbransch har verkligen uppmärksammat Visit Swedens marknadsföring av Sverige som besöksland för bättre hälsa och välmående
-
Borgviks Gård vinner Värmlands Turismpris 2026
Visit Värmland har utsett Borgviks Gård till vinnare av Värmlands Turismpris 2026 och Syrén Gastronomi till Årets Uppstickare 2025
-
Svensk Camping visar vägen med QualCamp – kvalitet, hållbarhet och innovation i fokus
En kvalitetsstämpel och ett gemensamt språk mot marknaden som visar att camping är en professionell bransch att räkna med
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 44 -25
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan är det mest under Destination, Transport, In...
-
Jonas Siljhammar slutar som VD för Visita i sommar
I en intervju i Besöksliv berättar Visitas vd Jonas Siljhammar att han efter åtta år väljer att sluta. Han sitter...
-
Svensk Camping visar vägen med QualCamp – kvalitet, hållbarhet och innovation i fokus
Det svenska campinglivet fortsätter att blomstra. Intresset för att upptäcka Sverige är rekordstort, och allt fle...
-
Sveriges Bussföretag larmar om risk för akut bussförarbrist
Bussförarbristen riskerar att förvärras mer än tidigare befarat. Var tredje förare är idag över 60 år, samtidigt ...
-
-
Gästbloggare
-