Projekt MatLust pågår med syftet att arbeta för en mer lönsam och hållbar livsmedelsnäring i Stockholmsregionen.

Man har påbörjat en inventering av hållbara produkter i livsmedelsbutiker. Sammantaget har förekomsten av 42 produkter – som bör finnas som ekologiska, Fairtrade- eller MSC-märkta – undersökts i cirka 30 av Södertäljes livsmedelsbutiker. Bland dessa finns cerealier, frukt och grönt, fisk, kött och chark, mejeriprodukter samt kolonialvaror. I höst sker en uppföljning av butikerna, och då ska även kommunens restauranger undersökas i en liknande kartläggning.

”- Vi vill belysa butikernas och restaurangernas utbud av miljömärkta livsmedel och samtidigt erbjuda företagarna stöd i sitt arbete med att bli både mer hållbara och mer lönsamma”, berättar Jenny Isenborg Sultan som är ansvarig för kartläggningen på projekt MatLust.

I och med uppföljningen och utvidgningen av kartläggningen i höst kommer MatLust att producera och offentliggöra omfattande rapporter och analyser av arbetet.

Vill du veta mer om projektet läs under Pågående projekt.

 

Källa: Projekt MatLust