-
Hallstavik Tempe vann Ät!Stockholm 2022 med sina chips
Hallstavik Tempe med produkten ”Tempechips på svenska baljväxter” stod som vinnare av Ät!Stockholm 2022. De tog en storslam genom att även kamma hem Publikens Pris med hela 27% av rösterna som delades ut både av publiken på plats och de som följde finalen digitalt.
Stor marknadspotential som en hälsosam utmanare
Ät!Stockholms tre jurygrupper med ordförandena Fredrik Eriksson (krögare, Långbro Värdshus/Nationalmuseum), Mikael Palmberg (VD, Ekologiska Säljbolaget) och Carola Magnusson (grundare, Carolas Eko) prisade produkten med motivering:
”En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”
Eat for Change knep andraplatsen med sina svenska integrationssambosas, så kallade ”svensk sambosa”. Kocken och Grisen tog bronsmedaljen med sin ”Bre-Hot”. En bättre variant av den populära italienska bredbara salamin ’Nduja.
Verkligen en bekräftelse på att produkten är bra
Priserna delades ut under den livesända finalen som ägde rum den 22 november. Eventet arrangerades av Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod.
Mor och dotter Sen och Linn Gustafsson som äger Hallstavik Tempe strålade ikapp när de tog emot priset. Sen kommenterar:
“Det betyder så mycket för oss att vinna det här priset. Det är verkligen en bekräftelse på att produkten är bra. Nu ska vi växla upp och få ut våra tempechips på fler marknader.”
Som vinnare av Ät!Stockholm 2022 får Hallstavik Tempe en check värd 10 000 kr av Almi som kan användas för företagsrådgivning. Samt 4 timmars rådgivning med Ekologiska Säljbolaget med fokus på att nå marknaden med den vinnande produkten.
- Text: Ät!Stockholm & MatLust Utvecklingsnod
- Foto: Liza Simonsson
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 37 -25
Mest under Destination, Boende och Evenemang
-
Hållbarhet i besöksnäringen – Något för dig? Anmäl dig till BarCamp 2025
Den 6–7 oktober 2025 bjuder Nätverket Hållbar Besöksnäring och Visit Hornborgasjön in till en inspirerande icke-konferens i närheten av Skövde
-
Regeringskansliet – företagarpaket för fler jobb i Sverige
I budgetpropositionen för 2026 lägger samarbetspartierna fram ett företagarpaket som bland annat sänker kostnaderna för att anställa unga.
-
Hösten i Umeå bjuder på storslagna kulturupplevelser
Umeå bjuder in till en tid fylld av kulturupplevelser. Här är åtta höjdpunkter som garanterat sätter färg på höstmörkret.
-
Liseberg firar 10 år med Halloween – större och läskigare utbud
I år firar Liseberg tio år sedan parken öppnade grindarna till Halloween. Inför höstens säsong väntar två nya skräckområden.
-
AI i praktiken – ny undersökning om hur ny teknik stöttar turismorganisationer
ETC har publicerat resultaten från sin europeiska studie om användningen av AI inom turistorganisationer. Rapporten har tagits fram av Kairos Future.
-
Visit Sweden lanserar nationellt API för svensk besöksnäring
Nu lanserar Visit Sweden ett nationellt API som samlar Sveriges turistiska utbud. Det framtidssäkrar besöksnäringens synlighet digitalt.
-
Visita – ökad hotellbeläggning i augusti gav rekordsommar
Hotellsommaren 2025 slår rekord med knappt 6 procent fler belagda hotellrum än 2024. Detta enligt statistik från Visita.
-
Andreas Cederlund är Head of Promotion & PR på Swedish Lapland Visitors Board
Andreas Cederlund klev nyligen in i teamet och kommer att ha en viktig roll i att positionera Swedish Lapland i världen.
-
Att låna pengar för att resa – dröm eller dyrköpt nöje?
För många av oss är resor givetvis årets höjdpunkt. Det är då vi släpper vardagen, världen öppnar sig och nya intryck får fylla både sinne och kamera. Att uppleva andra kulturer, smaker och miljöer är...
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Fotografen som lyfter fram besöksnäringen genom bild och film
Christina Uhlin har sina rötter i Sundsvall där hon växte upp. Efter några år i Stockholm, där hon studerade foto...
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 36 -25
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan är det mest under Destination, Evenemang, Ma...
-
Göteborg satsar på gastronomi – premiär för matfestivalen Food Fest
Tio dagar av smakäventyr startar nu på fredag: från spårvagnsluncher och permakultur-workshops till matpromenader...
-
Idéer för skiddestinationer som vill tänka nytt i sin marknadsföring
Som en del av ett nyligen genomfört uppdrag för en fjälldestination ville jag (Marcus Ståhl) utmana mig själv lit...
-
-
Gästbloggare
-