-
Så ska vi skapa Bohusläns bästa hotellfrukost
På Gullmarsstrand Hotell & Konferens har kocken Thomas Sjögren (Årets kock 2015) tagit fram nya matkoncept. Thomas har tillsammans med hotellets kockar tagit fram bohusländska menyer på hotellet. Nu presenteras det som man hoppas på ska bli Bohusläns bästa hotellfrukost.
Hotellfrukost ska vara sund och gott
Hotellfrukost är en av de saker man ser framemot när man bor på ett hotell. Ofta äter man kanske mer än vad man brukar göra. Thomas har fokuserat på att ta fram en frukost som är både sund, riklig och god och som ska passa för alla.
Lokala råvaror i fokus
I Bohuslän äter man mycket skaldjur och fisk och det är just havets råvaror som har blivit Thomas expertområde. Havskräftan är hans personliga favorit. På Gullmarsstrand Hotell & Konferens satsar man på att ta fram den bohusländska maten.
På de nya menyerna har kockarna valt bort några råvaror och lagt till några nya. Man försöker att köpa in så många råvaror lokalt som möjligt.
”- Vi har också utgått från några bohusländska klassiker som vi gett en särskild gullmarsstrandstwist”, säger Thomas.
Nu erbjuds tre favoriträtter, räkmacka, fisksoppa och ceasarsallad, alltid på hotellet. För speciella tillfällen som till exempel bröllop erbjuds speciella menyer.
Nu ser man framemot att Thomas och hotellets kockar Marcus och Linda fortsätter sitt måltidssamarbete flera säsonger framöver.
Skaldjur har blivit en reseanledning
Skaldjur och fisk är något som Bohuslän har gott om och har blivit en stor internationell reseanledning.
”- Maten är en internationell reseanledning och Bohuslän råkar ha råvaror vars smak och fräschör har samma attraktionskraft som midnattssolen”, säger Maria Kjellsson, VD Gullmarsstrand Hotell & Konferens.
Hotellmiljön har också förändrats, man har byggt om och till, för att öka gästernas trivsel. Man har arbetat mycket med att skapa en balans mellan sociala ytor och platser för avkoppling, möten, effektivt arbete och stor fest.
Gullmarsstrand ligger direkt vid havet
Hotellanläggningen ligger med utsikt över Gullmarsfjordens öar och vikar i Fiskebäckskil.
Här har man erbjudit semesterupplevelser och konferenser sedan år 1979. Under alla åren har man haft samma ägare, tre bröder.
Från början hölls verksamheten i den gamla Badhusrestaurangen i Fiskebäckskil. Med tiden har man utökat till fler byggnader och fler rum. Hotellet erbjuder idag 81 hotellrum med Carpe Diem-sängar och med konferensmöjligheter för upp till 200 personer.
Idag har man öppet året om och erbjuder skaldjurspaket (och andra paket), konferens, bröllop och fest.
Vill du läsa om pågående hotellprojekt i Sverige? Klicka här!
Källa: Gullmarsstrand Hotell & Konferens
- Text: Maria Lindqvist
- Foto: Gullmarsstrand Hotell & Konferens
-
Mikael Jonsson blir ordförande i Svenska Destinationsnätverket
Under årsmötet för SNDMO valdes Mikael Jonsson, VD för Destination Östersund, till ordförande. Föreningen byter namn till Svenska Destinationsnätverket.
-
Tredje bästa året någonsin för Sveriges campingplatser
Ny statistik från SCB/Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till 16,6 miljoner under 2023.
-
Sveriges besöksnäring och GSTC kongress lockar deltagare globalt
Intresset för hållbar turism är stort i hela världen, det märks på populariteten av GSTC kongress i Stockholm den 23-25 april.
-
Sägenskåp i Smålands Trädgård bevarar kulturarvet i bygden
”Sagor och sägner” är ett projekt inom Smålands Trädgård ekonomiska förening som snart står klart att presenteras.
-
Bästa sommarjobbet: Bli junior museichef på Historiska museet
Historiska museet söker en nyfiken, påhittig och mycket ung person som vill ta över museet i sommar när ordinarie chef går på semester.
-
7 av 10 väljer att bli busschaufför för att få träffa människor
Många busschaufförer väljer yrket för att de gillar att vara ute på vägarna. Men det är också ett yrke man väljer på grund av den sociala aspekten.
-
Folkfest och glädje när Sala firade 400-årsdag
När Sala firade sin 400-årsdag den 15 april sken staden. Invånare och besökare klev ut på gator och torg för att ta del av firandet.
-
Viking Line – hållbarhet viktigt för svenska kryssningsresenärer
Var fjärde tillfrågad säger att de tänker på hållbarhet när de bokar en kryssning. Det visar en undersökning genomförd av Viking Line.
-
Regeringen – ny strategi för företag i kulturella och kreativa branscher
Regeringen lämnade den 9 april över skrivelsen Strategi för företag i kulturella och kreativa branscher till riksdagen.
-
Sala firar 400 år – födelsedagen bjuder på fika och kungligheter
Den 15 april 2024 är det 400 år sedan Sala fick stadsprivilegier av Gustav II Adolf. Födelsedagen bjuder in till ett maxat kalas.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Swedish Workshop 2024: Deltagare vittnar om intresse från globala researrangörer
Nu bekräftar svenska deltagare, svenska destinationer och svensk besöksnäring, om det stora, internationella intr...
-
Visita – färre sålda hotellrum under mars
Under veckorna i mars minskade antalet sålda hotellrum med 5 procent i jämförelse med samma period 2023. Detta en...
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 15 -24
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Denna vecka är det mest under Destination, Evenemang samt K...
-
Första bilderna på nya fartyget Birka Gotland
Den 20 mars avgick premiärkryssningen med Östersjöns nya nöjeskryssare Birka Gotland. I påsk gjo...
-
-
Gästbloggare
-