-
Så ska vi skapa Bohusläns bästa hotellfrukost
På Gullmarsstrand Hotell & Konferens har kocken Thomas Sjögren (Årets kock 2015) tagit fram nya matkoncept. Thomas har tillsammans med hotellets kockar tagit fram bohusländska menyer på hotellet. Nu presenteras det som man hoppas på ska bli Bohusläns bästa hotellfrukost.
Hotellfrukost ska vara sund och gott
Hotellfrukost är en av de saker man ser framemot när man bor på ett hotell. Ofta äter man kanske mer än vad man brukar göra. Thomas har fokuserat på att ta fram en frukost som är både sund, riklig och god och som ska passa för alla.
Lokala råvaror i fokus
I Bohuslän äter man mycket skaldjur och fisk och det är just havets råvaror som har blivit Thomas expertområde. Havskräftan är hans personliga favorit. På Gullmarsstrand Hotell & Konferens satsar man på att ta fram den bohusländska maten.
På de nya menyerna har kockarna valt bort några råvaror och lagt till några nya. Man försöker att köpa in så många råvaror lokalt som möjligt.
”- Vi har också utgått från några bohusländska klassiker som vi gett en särskild gullmarsstrandstwist”, säger Thomas.
Nu erbjuds tre favoriträtter, räkmacka, fisksoppa och ceasarsallad, alltid på hotellet. För speciella tillfällen som till exempel bröllop erbjuds speciella menyer.
Nu ser man framemot att Thomas och hotellets kockar Marcus och Linda fortsätter sitt måltidssamarbete flera säsonger framöver.
Skaldjur har blivit en reseanledning
Skaldjur och fisk är något som Bohuslän har gott om och har blivit en stor internationell reseanledning.
”- Maten är en internationell reseanledning och Bohuslän råkar ha råvaror vars smak och fräschör har samma attraktionskraft som midnattssolen”, säger Maria Kjellsson, VD Gullmarsstrand Hotell & Konferens.
Hotellmiljön har också förändrats, man har byggt om och till, för att öka gästernas trivsel. Man har arbetat mycket med att skapa en balans mellan sociala ytor och platser för avkoppling, möten, effektivt arbete och stor fest.
Gullmarsstrand ligger direkt vid havet
Hotellanläggningen ligger med utsikt över Gullmarsfjordens öar och vikar i Fiskebäckskil.
Här har man erbjudit semesterupplevelser och konferenser sedan år 1979. Under alla åren har man haft samma ägare, tre bröder.
Från början hölls verksamheten i den gamla Badhusrestaurangen i Fiskebäckskil. Med tiden har man utökat till fler byggnader och fler rum. Hotellet erbjuder idag 81 hotellrum med Carpe Diem-sängar och med konferensmöjligheter för upp till 200 personer.
Idag har man öppet året om och erbjuder skaldjurspaket (och andra paket), konferens, bröllop och fest.
Vill du läsa om pågående hotellprojekt i Sverige? Klicka här!
Källa: Gullmarsstrand Hotell & Konferens
- Text: Maria Lindqvist
- Foto: Gullmarsstrand Hotell & Konferens
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 27 -25
Mest om Destination, Flyg, Evenemang och Hållbarhet/Tillgänglighet
-
Turismnytts sammanfattning av Almedalsveckan 2025 – del 2
Som ni såg i del 1 blir det inte något analytiskt långt redaktionellt mästerverk med journalistisk höjd om årets Almedalsvecka utan en sammanställning av anteckningarna från de olika seminarierna. Lit...
-
Läckö-Kinnekulle söker Operativ Marknadskommunikatör och Vikarierande Destinationsutvecklare
Destination Läckö-Kinnekulle söker två nya kollegor. En operativ marknadskommunikatör och en vikarierande destinationsutvecklare.
-
Swedish Lapland – Norrbottniska smakvägar synliggör matdestinationer
Norrbottens livsmedelsstrategi; Nära Mat och Swedish Lapland Visitors Board krokar arm i ett projekt för att öka matproducenters synlighet.
-
Katrineholm syns i Stockholms tunnelbana igen
I sommar är Katrineholm återigen synlig på reklam i Stockholms tunnelbana – denna gång för att lyfta fram boendemöjligheter.
-
Nöjda besökare och goda effekter av Ishockey-VM i Stockholm
Stockholm får högt betyg som värdstad för Ishockey-VM. En ny rapport visar att den turismekonomiska effekten var 729,9 miljoner kronor.
-
Fem nya reseguider gör det enklare att hitta sitt Järvsö
Nu har det blivit enklare att hitta rätt i Järvsö. Med fem nya reseguider vill destinationen göra det roligare att planera sin vistelse.
-
The Crane Hotel – ett nytt hotellkoncept i Hudiksvall
Där den första hydrauliska kranen uppfanns i Hudiksvall växer The Crane Hotel fram. Ett hotell med fokus på gemenskap och återhämtning.
-
Yrkeshögskolan satsar på gårdsförsäljning – ny kurs får grönt ljus
Hållbar affärsutveckling inom gårdsförsäljning från YH Akademin har nu fått ett positivt beslut från Myndigheten för yrkeshögskolan.
-
Krönika: OS i Göteborg – Starten för framgångssagan om evenemangsstaden
Stefan Gadd, fram till nyligen presschef på Göteborg & Co, berättar minnen från destinationens resa till det den är idag
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Turismforskare prisas för metod att mäta det icke mätbara
I denna artikel från Mittuniversitetet kan ni läsa mer om hur de gör. Forskare vid Etour Research Centre på M...
-
Yrkeshögskolan satsar på gårdsförsäljning – ny kurs får grönt ljus
Yrkeshögskolekursen Hållbar affärsutveckling inom gårdsförsäljning har nu fått ett positivt besl...
-
The Crane Hotel – ett nytt hotellkoncept i Hudiksvall
Där världens första hydrauliska kran en gång uppfanns, växer nu något helt nytt fram. I den gamla industribyggnad...
-
Nöjda besökare och goda effekter av Ishockey-VM i Stockholm
Stockholm får högt betyg och positivt omdöme som värdstad för Ishockey-VM. En ny rapport visar att den turismekon...
-
-
Gästbloggare
-