-
Intervju med en kommunikationsexpert
Jonas Ingre
VD och Creative Director, You Are HereSå möter du kommunikationsutmaningarna i besöksnäringen
Hej Jonas, Du driver design- och reklambyrån You Are Here som arbetar med destinationer, hotell och turism – vilka kommunikationsutmaningar har branschen idag?
Det sociala är helt klart en ny värld som förändrar hur varumärken tidigare byggt upp kommunikationen inom turism och besöksnäring. I sociala kanaler fattar vi inte bara besluten, vi bokar, kontaktar och gör upp hela affären tillsammans med vänner och arbetskamrater. Instagram och Tripadvisor är nya gästboken och Facebook har blivit den nya receptionen.
Hur ska man hänga med?
Sociala kanaler växer. Branschen behöver förstå att det inte är en kanal bara för att väcka uppmärksamhet utan också för att kommunicera i det dagliga med gästerna. Var med när nya uppdateringar kommer, testa, lär er och utvecklas! Att säga att det inte är för just ert företag är som att säga att momsdeklaration inte är för er.
Vilka misstag gör företagarna i dagsläget?
Det vanligaste misstaget är att man blandar ihop hur man sköter sitt privata flöde och hur man sköter sin verksamhets. Det som funkar att dela med sina vänner funkar inte att dela med sina kunder. Den stora frågan är dock hur man skapar ett innehåll som kunderna vill följa. Fler borde ställa sig frågan ”Varför ska gästerna följa oss?” eller kanske till och med ”På vilket sätt har vi rätt att ta upp människors tid?”. Att välja bort ett varumärkes kommunikation har aldrig varit lättare, så skapa kommunikation som gästerna verkligen vill ha.
Vad är det bästa med alla nya möjligheter som ges?
Att alla i besöksnäringen kan konkurrera globalt! Det är helt fantastiskt och var i princip omöjligt för bara tio år sedan. Det är också fantastiskt att gästerna får mer makt, det gör hela branschen gott och de som förstår det kommer göra strålande affärer i framtiden!
Vill du få fler tips att använda i ditt kommunikationsarbete? Besök Jonas blogg här.
- Text: Maria Lindqvist
- Foto: You Are Here
-
SAS har lanserat flyglinjer till Kalmar och Halmstad
SAS tar ännu ett steg i sin expansion av inrikestrafiken. Den 27 januari började de att trafikera Arlanda – Kalmar och Arlanda – Halmstad.
-
Bothnian Coastal Route inleder samarbete med Best of Scandinavia
Bothnian Coastal Route presenterar stolt sitt senaste samarbete med Umeå-baserade företaget Best of Scandinavia.
-
Cityindex – mat och hotell lyfter Östersund till nya höjder
Nyligen presenterades Cityindex rapporten för Östersund. Omsättningen för stadskärnan ökade med 4 procent under 2023.
-
Allt för sjön 2025: Innovation och hållbar tillväxt i fokus
I en tid då båtbranschen står inför utmaningar visar Allt för Sjön en stark tro på mässmediet som en ovärderlig plattform.
-
Hemligheten till att få saker gjorda: Sätt ett datum
Många turismföretagare jag träffar har många bra idéer. De vill utveckla nya aktiviteter, testa en specialtur eller skapa ett grymt event, men de kommer aldrig till skott. Sätt ett datum!
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 5 2025
Mest under Destination och Mat/Dryck, men även Flyg, Konstateranden/Beslut/Rapporter och Stöd/Insatser/Utmärkelser/Initiativ
-
Sverige vinner brons i prestigefyllda Bocuse d’Or 2025
Den svenske kocken Gustav Leonhardt och hans team vann brons i finalen av Bocuse d'Or 2025 den 27 januari i Lyon.
-
Grand Travel Award – Ekoturismpriset samt pris till hotell och transportörer
Den 13 februari 2025 arrangeras Grand Travel Award för 33 gången
-
Sylvia Nylin lämnar Destination Kalmar för nytt uppdrag i Sigtuna
I september 2022 började Sylvia Nylin som VD för Destination Kalmar. Nu går hon vidare till ett nytt uppdrag som VD för Destination Sigtuna.
-
Skansen ingår ett partnerskap med Stureplansgruppen
Stureplansgruppen blir från och med i år ny restauratör och kreativ partner till Skansen och Restaurang Solliden.
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Naturturismföretagen – uppdaterade branschriktlinjer för utomhusmatlagning
Nu finns det en uppdaterad version av branschriktlinjer för utomhusmatlagning från Naturturismföretagen...
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 5 2025
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan mest under Destination och Mat/Dryck, men äv...
-
Grand Travel Award – Ekoturismpriset samt pris till hotell och transportörer
Den 13 februari 2025 arrangeras Grand Travel Award för 33 gången. Reseindustrins egen Oscarsgala går som vanligt ...
-
Jämtland Härjedalen – BBI Travel säljer bilrundtur till Lofsdalen
Här kommer en rapport från Jämtland Härjedalen Turism om hur de har bistått en anläggning och en...
-
-
Gästbloggare
-