-
Pater Noster är nominerat i Culinary Hotel Awards
Det prisbelönta hotellet Pater Noster – A Home at the Horizon har blivit nominerat i kategorin “The Special Ones 2025” i utmärkelsen Culinary Hotel Awards. Kategorin hyllar unika och innovativa hotellupplevelser där maten får stå i fokus och bidrar till att positionera Sverige internationellt.
Gäster på ön får njuta av de bästa lokala råvarorna
Bakom utmärkelsen står magasinet Restaurangvärlden, som vill uppmärksamma hotell där mat och dryck är en avgörande del av helhetsupplevelsen. Culinary Hotel Awards omfattar flera kategorier och syftar till att lyfta fram hotell med exceptionell gastronomi och gästupplevelser i världsklass.
Bland de övriga nominerade i samma kategori finns Icehotel i Jukkasjärvi, Salt & Sill på Klädesholmen och Treehotel i Harads. Vinnarna tillkännages vid en exklusiv prisceremoni på Berns i Stockholm den 10 mars 2025.
”Pater Noster är en plats med unika förutsättningar. Ute på ön är det som att tiden står stilla med naturens närvaro och möjligheten att kunna vara helt i nuet. Vi vårdar platsen samtidigt som våra gäster får njuta av de bästa lokala råvarorna – tången, skaldjuren och de utvalda dryckerna. Vårt mål har alltid varit att erbjuda våra gäster en oförglömlig vistelse. Där natur, historia och design möts på en enastående plats.” Säger Mirja Lilja Hagsjö, VD och en av grundarna till Pater Noster.
Sedan öppningen har hotellet vunnit många utmärkelser
Pater Noster slog upp dörrarna år 2020, då fyrvaktarön på Hamneskär med sin rika historia utanför Marstrand varsamt renoverades och omvandlades till den destination den är i dag.
Sedan öppningen har hotellet vunnit flera prestigefyllda utmärkelser. Såsom Prix Versailles, Gold Key Awards, National Geographic’s Best New Hotels, Grand Travel Awards, Ahead Award, World’s Best Hotel Concept 2021, Stora Turismpriset-Grand Tourism Prize 2022 och Hotel Destination of the Year Sweden 2024.
Här kan ni läsa mer om Pater Noster på Turismnytt.
- Text: Pater Noster
- Foto: Erik Nissen Johansen
-
Hertz passerar miljarden i omsättning – förändrat resebeteende
Sommaren visar en förändring i resebeteendet enligt Hertz. Svenskar är försiktiga med sin ekonomi och efterfrågan från internationella ökar.
-
Nöjdhetsrekord för evenemanget O-Ringen i Jönköping
O-Ringen som arrangerades juli 2025 i Jönköping var en succé. Besöksundersökningen som gjordes efter visar att deltagarna var mycket nöjda.
-
Spritmuseum – svenskt vin och cider i en smakrik utställning
Spritmuseum samlar 15 svenska dryckesproducenter i en utställning. Besökare får chansen att smaka på deras hantverksprodukter.
-
Kraftig satsning på regionala flygplatser stärker Sverige
Regeringen föreslår att anslaget till icke-statliga regionala flygplatser höjs kraftigt i budgeten 2026. Ett välkommet besked.
-
På gång hos Naturturismföretagen
Med utbildningar, projekt och nätverk fortsätter Naturturismföretagen arbeta för att lyfta branschens roll som motor för hållbar utveckling.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 37 -25
Mest under Destination, Boende och Evenemang
-
Hållbarhet i besöksnäringen – Något för dig? Anmäl dig till BarCamp 2025
Den 6–7 oktober 2025 bjuder Nätverket Hållbar Besöksnäring och Visit Hornborgasjön in till en inspirerande icke-konferens i närheten av Skövde
-
Regeringskansliet – företagarpaket för fler jobb i Sverige
I budgetpropositionen för 2026 lägger samarbetspartierna fram ett företagarpaket som bland annat sänker kostnaderna för att anställa unga.
-
Hösten i Umeå bjuder på storslagna kulturupplevelser
Umeå bjuder in till en tid fylld av kulturupplevelser. Här är åtta höjdpunkter som garanterat sätter färg på höstmörkret.
-
Liseberg firar 10 år med Halloween – större och läskigare utbud
I år firar Liseberg tio år sedan parken öppnade grindarna till Halloween. Inför höstens säsong väntar två nya skräckområden.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Liseberg firar 10 år med Halloween – större och läskigare utbud
I år firar Liseberg ett skrämmande jubileum. Det är nämligen tio år sedan nöjesparken för första gången öppnade g...
-
Göteborg satsar på gastronomi – premiär för matfestivalen Food Fest
Tio dagar av smakäventyr startar nu på fredag: från spårvagnsluncher och permakultur-workshops till matpromenader...
-
Visit Sweden lanserar nationellt API för svensk besöksnäring
Idag lanserar Visit Sweden ett nationellt API, Application Programming Interface, som en av de f...
-
AI i praktiken – ny undersökning om hur ny teknik stöttar turismorganisationer
Den snabba utvecklingen av ny teknik omformar branscher över hela världen, inklusive turismsektorn. European Trav...
-
-
Gästbloggare
-