-
Vår Gård inviger Bistron & Köket – svensk‑fransk bistrokultur
Vår Gård i Saltsjöbaden fortsätter att utveckla sitt gastronomiska utbud med öppnandet av Bistron & Köket, en restaurang som förenar svensk‑fransk bistrokultur med hållbarhet och tidlös design. Denna satsning är ett direkt svar på gästernas feedback och en del av en omfattande uppgradering av restaurangverksamheten.
Hållbarhet och hantverk lyfter kulturella arvet
I utvecklingen av Bistron & Köket har Vår Gård samarbetat med Stockholmsbaserade byrån Koncept, grundad 1996, som sedan 2017 är en del av AFRY. Koncept är specialiserade på att skapa miljöer där arkitektur och design stärker varumärken – med gediget hantverk, hållbara material och känsla för kundens affärsidé
”Vi har lyssnat på våra gästers önskemål och behov, särskilt när det gäller miljö och ljudnivå. Bistron är resultatet av vår strävan att skapa en inbjudande och behaglig atmosfär där hållbarhet, hantverk och design samverkar för att lyfta vårt kulturhistoriska arv.” Berättar Kadi Upmark, VD för Vår Gård
Bistron är uppdelad i tre distinkta områden:
◆ Verandan: Ljusa fönsterplatser med panoramautsikt över Baggensfjärden. Där gästerna kan njuta av måltider i nära kontakt med havet och skärgården.
◆ Bistron: Den centrala delen med livliga sittplatser. Där nordiska möbler och hållbara material i trä kombineras med färger och mönster inspirerade av svensk folkhistoria. Vilket skapar en energifylld och varm miljö.
◆ Klubben: En mer intim sektion vid entrén med utsikt mot innergården och trädgården. Här finns bekväma soffbås för mindre sällskap och en liten bardisk – perfekt för en fördrink innan middagen.
Intill Bistron ligger Köket, en mindre och mer personlig del av restaurangen. Här råder en livlig och hemtrevlig stämning med en stor köksö som inbjuder till gemenskap. Sittplatser vid fönstren erbjuder utsikt över vattnet, medan en avslappnad soffhörna längst bak ger en känsla av att vara hemma i någons vardagsrum.
Fullbordar visionen av unika måltidsupplevelser
Menyn i Bistron bygger på det bästa varje säsong har att erbjuda, med fokus på närproducerade och ekologiska råvaror. I grunden finns ett kärleksfullt möte mellan det svenska och det franska köket.
”Renoveringen av vår restaurang är den sista pusselbiten i vårt arbete med att uppgradera Vår Gårds restaurangfunktioner. Med Bistron fullbordar vi vår vision om att erbjuda unika mat‑ och dryckesupplevelser som harmonierar med vår historia och vårt kulturarv.” Fortsätter Kadi Upmark.
Under de senaste åren har Vår Gård genomfört omfattande renoveringar av sina restaurangverksamheter. Inklusive restaurangen Villa Skärtofta, Vincaféet och bageriet, samt cocktailbaren Tant Grön. Dessa initiativ syftar till att föra Vår Gård in i framtiden på ett modernt, hållbart och bevarande sätt.
Här kan ni läsa mer om Vår Gård på Turismnytt.
- Text: Vår Gård
- Foto: Hannes Söderlund
-
Svenska Turistföreningen lovar hållbar turism från Ystad till Råneå
Svenska Turistföreningen gör det lättare att turista hållbart. Boendena välkomnar gäster att uppleva natur- och kultur utan att tynga jorden.
-
Svenska Musikmuseet i Västervik kan bli verklighet redan 2027
I januari startades ett finansieringsprojekt - Svenska Musikmuseet i Västervik. Ett halvår in är över hälften säkrad, vilket bådar gott för en invigning 2027.
-
Allt fler svenskar lånar till semestern – så kan du undvika fallgroparna
Trots höga levnadskostnader ökar svenskarnas resande – och fler än tidigare tar lån för att kunna åka iväg. Enligt en färsk undersökning från YouGov uppger 11 % av svenska resenärer att de finansierar...
-
Nästan var tredje svensk har testat nakenbad – Momondo listar stränder
Nakenbad är långt ifrån en udda företeelse. Momondo listar några av Sveriges mest uppskattade nakenbad.
-
Tutankhamon – The Immersive Exhibition passerar 10 000 besökare i Norrköping
Utställningen har lockat besökare från hela landet till Norrköping. Det visar på ett intresse för historia och destinationens kulturvärde.
-
Sverige växer som campingdestination i Europa – stark internationell trend
Sverige stärker sin position som en populär campingdestination i Europa. Enligt Svensk Camping ser bokningsläget bättre ut än förra året.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 29 -25
Mest om Destination, Evenemang och Konstateranden/beslut/rapporter
-
Turismnytts sammanfattning av Almedalsveckan 2025 – del 4
Istället för att skriva ihop något analytiskt om Almedalsveckan 2025 samlar Turismnytt anteckningarna från de olika seminarierna, här del 4
-
SM-veckan vinter återvänder till Skövde 2027
Efter att Riksidrottsförbundet och SVT har utvärderat städer är det nu klart att Skövde kommer stå värd för SM-veckan vinter 2027.
-
Stockholm får en ny sommarpärla: ”Badholmen Sju Veckor”
I sommar får Stockholms skärgård nytt liv. Under sju veckor förvandlas Badholmen till en beach club där musik, mat och människor möts.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Stockholm får en ny sommarpärla: ”Badholmen Sju Veckor”
I sommar får Stockholms skärgård ett nytt pulserande hjärta. Under sju veckor förvandlas Badholmen till en levand...
-
Turismnytts sammanfattning av Almedalsveckan 2025 – del 4
Som ni såg i del 1 – https://www.turismnytt.se/turismnytts-sammanfattning-av-almedalsveckan-2025-del-1/ , 2...
-
SM-veckan vinter återvänder till Skövde 2027
Efter att Riksidrottsförbundet och SVT har utvärderat ett antal städer stå det nu klart att Skövde åter kommer st...
-
Gröna Lund, Kolmården och Furuvik rekryterar medarbetare till Halloween
När höstmörkret sänker sig förvandlas Gröna Lund, Kolmården och Furuvik till magiska halloweenvärldar. Evenemange...
-
-
Gästbloggare
-