-
Så ska vi skapa Bohusläns bästa hotellfrukost
På Gullmarsstrand Hotell & Konferens har kocken Thomas Sjögren (Årets kock 2015) tagit fram nya matkoncept. Thomas har tillsammans med hotellets kockar tagit fram bohusländska menyer på hotellet. Nu presenteras det som man hoppas på ska bli Bohusläns bästa hotellfrukost.
Hotellfrukost ska vara sund och gott
Hotellfrukost är en av de saker man ser framemot när man bor på ett hotell. Ofta äter man kanske mer än vad man brukar göra. Thomas har fokuserat på att ta fram en frukost som är både sund, riklig och god och som ska passa för alla.
Lokala råvaror i fokus
I Bohuslän äter man mycket skaldjur och fisk och det är just havets råvaror som har blivit Thomas expertområde. Havskräftan är hans personliga favorit. På Gullmarsstrand Hotell & Konferens satsar man på att ta fram den bohusländska maten.
På de nya menyerna har kockarna valt bort några råvaror och lagt till några nya. Man försöker att köpa in så många råvaror lokalt som möjligt.
”- Vi har också utgått från några bohusländska klassiker som vi gett en särskild gullmarsstrandstwist”, säger Thomas.
Nu erbjuds tre favoriträtter, räkmacka, fisksoppa och ceasarsallad, alltid på hotellet. För speciella tillfällen som till exempel bröllop erbjuds speciella menyer.
Nu ser man framemot att Thomas och hotellets kockar Marcus och Linda fortsätter sitt måltidssamarbete flera säsonger framöver.
Skaldjur har blivit en reseanledning
Skaldjur och fisk är något som Bohuslän har gott om och har blivit en stor internationell reseanledning.
”- Maten är en internationell reseanledning och Bohuslän råkar ha råvaror vars smak och fräschör har samma attraktionskraft som midnattssolen”, säger Maria Kjellsson, VD Gullmarsstrand Hotell & Konferens.
Hotellmiljön har också förändrats, man har byggt om och till, för att öka gästernas trivsel. Man har arbetat mycket med att skapa en balans mellan sociala ytor och platser för avkoppling, möten, effektivt arbete och stor fest.
Gullmarsstrand ligger direkt vid havet
Hotellanläggningen ligger med utsikt över Gullmarsfjordens öar och vikar i Fiskebäckskil.
Här har man erbjudit semesterupplevelser och konferenser sedan år 1979. Under alla åren har man haft samma ägare, tre bröder.
Från början hölls verksamheten i den gamla Badhusrestaurangen i Fiskebäckskil. Med tiden har man utökat till fler byggnader och fler rum. Hotellet erbjuder idag 81 hotellrum med Carpe Diem-sängar och med konferensmöjligheter för upp till 200 personer.
Idag har man öppet året om och erbjuder skaldjurspaket (och andra paket), konferens, bröllop och fest.
Vill du läsa om pågående hotellprojekt i Sverige? Klicka här!
Källa: Gullmarsstrand Hotell & Konferens
- Text: Maria Lindqvist
- Foto: Gullmarsstrand Hotell & Konferens
-
Visionen för arkitekturen på World of Volvo
Göteborgs nya upplevelsecenter World of Volvo har öppnat. Arkitekturen symboliserar en värld utan gränser, med naturen i centrum.
-
Kärlek och kändisar under Springpride i Eskilstuna
Oscar Zia och Admira Thunderpussy är två av dragplåstren när pridefestivalen Springpride arrangeras i Eskilstuna den 18 maj.
-
Stockholm Business Region – positiv utveckling av gästnätter 2024
Det har varit en bra start på året när det kommer till gästnätter. Prognosen ser fortsatt god ut för högsäsongen i Stockholm.
-
Undersökning från Länsförsäkringar: I år semestrar vi i Sverige
Inför den kommande sommaren planerar många svenskar att semestra i Sverige. Det visar en undersökning från Länsförsäkringar.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 17 -24
Mest under Destination, Evenemang och Mat & Dryck samt Hållbarhet/Tillgänglighet/Inkludering
-
Gästnätter: Värmland ökar tredje mest i landet
För tredje månaden i rad ökar Värmland gällande gästnätter. Under februari steg de med åtta procent jämfört med februari 2023.
-
Tekniska museet – en spännande och utmanande kulinarisk resa
Under GSTC-konferensen passade Turismnytt på att prata lite med Bicke Naglo som ansvarar för mat och dryck på Tekniska museet.
-
I helgen öppnar Gröna Lund – och välkomnar Pelle Svanslös
Årets säkraste vårtecken är här! Den 27 april slår Gröna Lund upp portarna för säsongen, där en rad nyheter väntar besökarna.
-
Utbilda dig inom besöksnäringen på TUC Yrkeshögskola
TUC Yrkeshögskola arbetar för att förse besöksnäringen med kompetens. Intresserade kan bl.a läsa Hotel & Restaurant Manager.
-
Svenska Möten ger ut e-bok för att inspirera om hållbarhet
Svenska Möten vill tillsammans med sina hållbara mötesplatser leda branschen. Därför ger de nu ut e-boken "Vi vill leva Globala målen".
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Visit Skåne tar ledarroll i internationellt initiativ för framtidens turism
Visit Skåne går in som ledande part i ett treårigt projekt med länderna kring Östersjön för att ...
-
Arbetskamraterna lanserar plattform – vill hjälpa funktionsnedsatta att komma ut i arbetslivet
Arbetskamraterna är en ideell förening som förmedlar kontakt mellan företag och personer med en ...
-
I helgen öppnar Gröna Lund – och välkomnar Pelle Svanslös
Årets säkraste vårtecken är här! I helgen slår nämligen Gröna Lund upp portarna för säsongen, dä...
-
Utbilda dig inom besöksnäringen på TUC Yrkeshögskola
Besöksnäringen är en av de snabbast växande näringarna i Sverige där hotell- och restaurangbranschen är den enski...
-
-
Gästbloggare
-