-
Elite Hotels lanserar nytt restaurangkoncept tillsammans med krogprofiler
I vår slår Elite Hotels of Sweden och den nyetablerade restauranggruppen upp dörrarna till sin krogsatsning i Luleå. Tillsammans skapar man en gastronomisk hub som innefattar två nya koncept – en klassisk stadshotellkrog och en asian fusion-restaurang.
En ny kvarterskrog för Luleåborna och besökare
Mitt i den rådande pandemin lägger Elite Hotels in ytterligare en växel i arbetet med att bygga Sveriges bästa hotellupplevelse. De går nu ihop med en rad tunga krogprofiler med flera framgångsrika koncept i ryggen. Däribland Bastard Burgers, Restaurang CG och Taverna Gusto.
Tillsammans med den nyetablerade gruppen bjuder man in till en ny restaurangupplevelse med två olika gastronomiska inriktningar.
”Det kommer definitivt bli en ny besöksanledning i staden, men inte bara för hotellgäster och turister. Vi kommer skapa en ny kvarterskrog för Luleåborna, dit man kan gå vardagkvällar och få sig en riktigt välgjord och prisvärd middag. Det är något som vi själva saknat i Luleå.” Berättar Simon Wanler, delägare i restauranggruppen och medgrundare av Bastard Burgers.
Kvalitativa restauranger är en viktig faktor
Den nya krogsatsningen äger rum på anrika Elite Stadshotellet i Luleå där man gör om hotellets tidigare restaurang Tallkotten till två nya krogar.
Inredningsarkitektstudion Joyn Studio, som bland annat skapat restaurangmiljöer för Michelinkrogen Frantzén, Brasserie Astoria och Harrods, kommer att stå för designen av dessa.
”I vårt arbete med att bygga Sveriges bästa hotellupplevelse är vår gemensamma satsning en viktig del i att utöka vårt erbjudande ytterligare och skapa minnesvärda besök genom en fantastisk matupplevelse. Vi har sett att kvalitativa restauranger är en viktig faktor i den totala upplevelsen. Därför känns det extra roligt att vi nu skapar en plats där vi kan bjuda både Luleåborna och våra mer långväga gäster på en helhetsupplevelse med fantastisk mat och boende under ett och samma tak.” Berättar David Halldén, VD och koncernchef för Elite Hotels of Sweden.
En plats med intryck från olika delar
Den ena delen av restaurangen kommer att bestå av en asian fusion-del där asiatiska och latinamerikanska influenser står på menyn i form av smårätter. Den andra delen kommer att inhysa en klassisk krog där inspirationen är hämtad från traditionell europeisk och svensk mat med klassiska rätter som Wallenbergare och Biff Rydberg.
De två restaurangerna möts runt en cocktailbar och väntas stå klara under första halvan av året.
”Vi vill tillsammans med Elite Hotels återskapa det som Tallkotten en gång stod för. Liv, rörelse och stadens mittpunkt. En helkväll i samma byggnad men med intryck från olika delar.” Säger Tomas Larsson, senast kökschef och medgrundare av Restaurang CG. ”Den bästa känslan är att lämna ett restaurangbesök med känslan av att man fått en riktig jäkla överleverans. Så det kommer vi bjuda på. Genuin mat och opretentiös service i en varm miljö blir en stark helhet.”
- Text: Elite Hotels of Sweden
- Foto: Elite Hotels of Sweden
-
Stockholm Business Region – positiv utveckling på gästnätter 2024
Det har varit en bra start på året när det kommer till gästnätter. Prognosen ser fortsatt god ut för högsäsongen i Stockholm.
-
Undersökning från Länsförsäkringar: I år semestrar vi i Sverige
Inför den kommande sommaren planerar många svenskar att semestra i Sverige. Det visar en undersökning från Länsförsäkringar.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 17 -24
Mest under Destination, Evenemang och Mat & Dryck samt Hållbarhet/Tillgänglighet/Inkludering
-
Gästnätter: Värmland ökar tredje mest i landet
För tredje månaden i rad ökar Värmland gällande gästnätter. Under februari steg de med åtta procent jämfört med februari 2023.
-
Tekniska museet – en spännande och utmanande kulinarisk resa
Under GSTC-konferensen passade Turismnytt på att prata lite med Bicke Naglo som ansvarar för mat och dryck på Tekniska museet.
-
I helgen öppnar Gröna Lund – och välkomnar Pelle Svanslös
Årets säkraste vårtecken är här! Den 27 april slår Gröna Lund upp portarna för säsongen, där en rad nyheter väntar besökarna.
-
Utbilda dig inom besöksnäringen på TUC Yrkeshögskola
TUC Yrkeshögskola arbetar för att förse besöksnäringen med kompetens. Intresserade kan bl.a läsa Hotel & Restaurant Manager.
-
Svenska Möten ger ut e-bok för att inspirera om hållbarhet
Svenska Möten vill tillsammans med sina hållbara mötesplatser leda branschen. Därför ger de nu ut e-boken "Vi vill leva Globala målen".
-
Visit Trelleborg är nominerad för Bästa värdskap 2023
Visit Trelleborg och nio andra turistinformationer tävlar om utmärkelsen bästa värdskap 2023 från Visitas nationella råd för besöksservice.
-
Hotel Fratelli har äntligen öppnat i Karlstad
Ett färgstarkt nöjeshus som för tankarna till sydligare breddgrader. Efter flera års renovering står Karlstads Hotel Fratelli färdigt.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 16 -24
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Denna vecka är det mest under Destination, Evenemang och Ut...
-
Visit Skåne tar ledarroll i internationellt initiativ för framtidens turism
Visit Skåne går in som ledande part i ett treårigt projekt med länderna kring Östersjön för att ...
-
Arbetskamraterna lanserar plattform – vill hjälpa funktionsnedsatta att komma ut i arbetslivet
Arbetskamraterna är en ideell förening som förmedlar kontakt mellan företag och personer med en ...
-
Västerbotten tar nästa steg i resan mot en mer hållbar destination
Region Västerbotten Turism har i samarbete med de lokala destinationsorganisationerna Visit Umeå...
-
-
Gästbloggare
-