-
Elite Hotels lanserar nytt restaurangkoncept tillsammans med krogprofiler
I vår slår Elite Hotels of Sweden och den nyetablerade restauranggruppen upp dörrarna till sin krogsatsning i Luleå. Tillsammans skapar man en gastronomisk hub som innefattar två nya koncept – en klassisk stadshotellkrog och en asian fusion-restaurang.
En ny kvarterskrog för Luleåborna och besökare
Mitt i den rådande pandemin lägger Elite Hotels in ytterligare en växel i arbetet med att bygga Sveriges bästa hotellupplevelse. De går nu ihop med en rad tunga krogprofiler med flera framgångsrika koncept i ryggen. Däribland Bastard Burgers, Restaurang CG och Taverna Gusto.
Tillsammans med den nyetablerade gruppen bjuder man in till en ny restaurangupplevelse med två olika gastronomiska inriktningar.
”Det kommer definitivt bli en ny besöksanledning i staden, men inte bara för hotellgäster och turister. Vi kommer skapa en ny kvarterskrog för Luleåborna, dit man kan gå vardagkvällar och få sig en riktigt välgjord och prisvärd middag. Det är något som vi själva saknat i Luleå.” Berättar Simon Wanler, delägare i restauranggruppen och medgrundare av Bastard Burgers.
Kvalitativa restauranger är en viktig faktor
Den nya krogsatsningen äger rum på anrika Elite Stadshotellet i Luleå där man gör om hotellets tidigare restaurang Tallkotten till två nya krogar.
Inredningsarkitektstudion Joyn Studio, som bland annat skapat restaurangmiljöer för Michelinkrogen Frantzén, Brasserie Astoria och Harrods, kommer att stå för designen av dessa.
”I vårt arbete med att bygga Sveriges bästa hotellupplevelse är vår gemensamma satsning en viktig del i att utöka vårt erbjudande ytterligare och skapa minnesvärda besök genom en fantastisk matupplevelse. Vi har sett att kvalitativa restauranger är en viktig faktor i den totala upplevelsen. Därför känns det extra roligt att vi nu skapar en plats där vi kan bjuda både Luleåborna och våra mer långväga gäster på en helhetsupplevelse med fantastisk mat och boende under ett och samma tak.” Berättar David Halldén, VD och koncernchef för Elite Hotels of Sweden.
En plats med intryck från olika delar
Den ena delen av restaurangen kommer att bestå av en asian fusion-del där asiatiska och latinamerikanska influenser står på menyn i form av smårätter. Den andra delen kommer att inhysa en klassisk krog där inspirationen är hämtad från traditionell europeisk och svensk mat med klassiska rätter som Wallenbergare och Biff Rydberg.
De två restaurangerna möts runt en cocktailbar och väntas stå klara under första halvan av året.
”Vi vill tillsammans med Elite Hotels återskapa det som Tallkotten en gång stod för. Liv, rörelse och stadens mittpunkt. En helkväll i samma byggnad men med intryck från olika delar.” Säger Tomas Larsson, senast kökschef och medgrundare av Restaurang CG. ”Den bästa känslan är att lämna ett restaurangbesök med känslan av att man fått en riktig jäkla överleverans. Så det kommer vi bjuda på. Genuin mat och opretentiös service i en varm miljö blir en stark helhet.”
- Text: Elite Hotels of Sweden
- Foto: Elite Hotels of Sweden
-
Lägesbild för besöksnäringen i Göteborg – maj 2025
Varje månad delar Göteborg & Co en lägesbild om besöksnäringen baserad på statistik. Maj hade en hög hotellbeläggning.
-
Internationella intresset för Coolcation i Sverige verkar inte svalna
Förra sommarens kanske hetaste resetrend Coolcation har inte svalnat visar en undersökning från Visit Sweden.
-
Stockholms stad behåller Stockholmsmässan i sin ägo
I marknadsläget har det visat sig svårt att hitta en köpare till Stockholmsmässan. Processen att sälja har avbrutits och staden fortsätter att utveckla den i egen regi.
-
Svenskarnas sommarplaner: natur och tid med familjen
En ny undersökning från SkiStar visar att svenskarnas sommarplaner i präglas av ett intresse för natur och tid med familjen.
-
Norrköping – nästa vecka drar SM-veckan igång
Snart startar SM-veckan i Norrköping, en idrottsfest som invigs den 24 juni och samlar svenska mästerskap i 24 idrotter.
-
Swedish Lapland – satsning på destinationshotell i nytt projekt
Swedish Lapland Visitors Board har tilldelats finansiering för projektet AHEAD som ska stärka Norrbottens destinationshotell.
-
Vänersamarbetet – stort intresse för strand- och stadsnära fiske
2021 publicerades en digital fiskekarta för Vänern. Den har passerat 1 miljon visningar, vilket visar att det finns ett stort intresse för fiske.
-
Katrineholm – sommarkonserter med Marit Bergman och Jonathan Johansson
Katrineholm satsar på två gratiskonserter i sommar. Det ska bidra till att stärka kommunens attraktionskraft.
-
Stua AB inleder planerad avveckling av verksamheten
Efter 23 år som en kraft för besöksnäringen i Sörmland, har styrelsen för Stua beslutat att inleda en planerad avveckling av verksamheten.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 24 -25
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan mest under Destination, Evenemang, Hållbarhet/Tillgänglighet/Inkludering och Stöd/Insatser/Utmärkelser/Initiativ Destination Nu bli...
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Svensk semester behöver en omstart – för både personer och platser
Sverige stänger ner i juli. Varje år tar en majoritet av svenskarna sin semester just då, ofta i ett enda långt s...
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 24 -25
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan mest under Destination, Evenemang, Hållbarhe...
-
Krönika: Hur gör vi turismen till något större?
Det låter kanske som en filosofisk fråga. Ändå är det just den frågan jag ofta hör – även om den kanske oftare fo...
-
Nature Travels erbjuder paket hos Nordic Husky Farm
Det brittiska företaget Nature Travels har introducerat ett nytt paket i sin repertoir. Detta tack vare kontakter...
-
-
Gästbloggare
-