Magnus har under de senaste fyra åren varit VD för Gustavsvik Resorts i Örebro, han är ordförande i AB Svensk Turism och vice ordförande i styrelsen för VisitSweden. Nilsson har även tidigare varit invald i JHTs styrelse då han 1996-2000 var chef på Årefjäll och Vemdalen Resor.

”- Det här ska bli oerhört roligt, jag är glad över att ha fått förtroendet som JHTs styrelseordförande. Jämtland Härjedalen har en gigantisk potential att vidareutveckla sin besöksnäring om vi gör det rätt ihop”, säger Magnus Nilsson.

Nilsson efterträder Mats Svensson som varit styrelseordförande för JHT sedan 2012 men inte stått till valberedningens förfogande för ny period. Mats kommer i stället att ägna sig åt sina övriga engagemang, bland annat som styrelseordförande för Holiday Club i Åre och Örndalen Exploatering AB.

”- Det har varit en intressant och givande period med JHT. Jag upplever att besöksnäringen utvecklas i mycket positiv riktning i Jämtland Härjedalen och att den plattform för samarbete som JHT kan erbjuda destinationerna har en fortsatt viktig roll. Att stärka produkterna med hög investeringstakt i såväl hård- som mjukvara känner jag är centralt för framtiden. Jag vill rikta ett stort tack till alla som bidragit till utvecklingen”, säger Mats Svensson.