-
Strawberry rekryterar Anna Spjuth som Senior Vice President Brand & Concept
Hotell- och varumärkesprofilen Anna Spjuth stärker nya Strawberry i en nyinrättad roll. Med ansvar att leda varumärkes- och konceptutvecklingen av bolagets kedjehotell.
Hotellkedjorna i Strawberry ska vitaliseras
Med stora ambitioner för omprofileringen av Nordic Choice Hotels till Strawberry har en ny tjänst skapats. Senior Vice President Brand & Concept.
”Det är underbart att få Anna Spjuth tillbaka i teamet! Anna tog Comfort Hotel i en tydlig riktning. Vilket nu gör att hotellkedjan är det tydliga förstahandsvalet av hotell för den som vill ha ett budgetalternativ med en tydlig hållbarhetsprofil. Nu ska hotellkedjorna i Strawberry vitaliseras och Spjuths erfarenhet av varumärkesbyggande, hennes operativa kompetens och hotellerfarenhet gör att vi får precis rätt profil för att leda denna viktiga och mycket centrala del av processen för att skapa det Strawberry vi har ambitioner för.” Säger Katalin Paldeak, Chief Operating Officer på Nordic Choice Hotels, som alltså byter namn till Strawberry i slutet av maj.
Revolutionära ambitioner
Spjuth var kedjedirektör för Comfort Hotel i Norden mellan 2016 och 2020. Dessförinnan ledde hon förvandlingen av Brunkebergstorg i Stockholm som resulterade i hotellsuccéerna Hobo och At Six, samt den prisbelönta restaurangen TAK. Spjuth har även varit VD på det japanska spahotellet Yasuragi, samt hotelldirektör på Scandic Hotels. Närmast kommer hon från rollen som kommersiell direktör för Scandic Hotels.
”Att få möjligheten att leda utvecklingen av både befintliga och nya varumärken och koncept inom det som är den mest spännande satsningen inom resor och upplevelser är ett fantastiskt erbjudande som jag inte kunde tacka nej till. Strawberry kommer med ambitioner för både gäster, anställda och medlemmar som jag tror kommer revolutionera marknaden. Dessutom ser jag oerhört mycket fram emot att träffa gamla kollegor igen och lära känna nya.” Säger Spjuth som tillträdde tjänsten den 9 maj.
Måste omdefiniera portföljen
Den 22 maj blir Nordic Choice Hotels Strawberry. I namnbytet ligger det en ambition om att bli navet för upplevelser inom hotell, möten, restauranger, välbefinnande, resor, aktiviteter, kultur och andra upplevelser i Norden. Samtidigt behåller de över 180 hotellen i de fyra hotellkedjorna. Samt de över 40 fristående hotellen sina nuvarande varumärken.
”Vår uppgift är att ytterligare förtydliga våra kedjor, tjänster och koncept. I det arbetet ska vi även titta på möjligheten att lansera nya varumärken och kedjor. Anna kommer att ha en nyckelroll i att definiera hur vi ska marknadsföra vårt hotell- och restaurangerbjudande framöver. Genom att bli Strawberry har vi en ny möjlighet att se över och vässa vår portfölj så att vi kan leverera de bästa upplevelserna för våra gäster.” Säger Katalin Paldeak.
Läs mer om Nordic Choice Hotels på Turismnytt här.
- Text: Nordic Choice Hotels
- Foto: Nordic Choice Hotels
-
Visionen för arkitekturen på World of Volvo
Göteborgs nya upplevelsecenter World of Volvo har öppnat. Arkitekturen symboliserar en värld utan gränser, med naturen i centrum.
-
Kärlek och kändisar under Springpride i Eskilstuna
Oscar Zia och Admira Thunderpussy är två av dragplåstren när pridefestivalen Springpride arrangeras i Eskilstuna den 18 maj.
-
Stockholm Business Region – positiv utveckling av gästnätter 2024
Det har varit en bra start på året när det kommer till gästnätter. Prognosen ser fortsatt god ut för högsäsongen i Stockholm.
-
Undersökning från Länsförsäkringar: I år semestrar vi i Sverige
Inför den kommande sommaren planerar många svenskar att semestra i Sverige. Det visar en undersökning från Länsförsäkringar.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 17 -24
Mest under Destination, Evenemang och Mat & Dryck samt Hållbarhet/Tillgänglighet/Inkludering
-
Gästnätter: Värmland ökar tredje mest i landet
För tredje månaden i rad ökar Värmland gällande gästnätter. Under februari steg de med åtta procent jämfört med februari 2023.
-
Tekniska museet – en spännande och utmanande kulinarisk resa
Under GSTC-konferensen passade Turismnytt på att prata lite med Bicke Naglo som ansvarar för mat och dryck på Tekniska museet.
-
I helgen öppnar Gröna Lund – och välkomnar Pelle Svanslös
Årets säkraste vårtecken är här! Den 27 april slår Gröna Lund upp portarna för säsongen, där en rad nyheter väntar besökarna.
-
Utbilda dig inom besöksnäringen på TUC Yrkeshögskola
TUC Yrkeshögskola arbetar för att förse besöksnäringen med kompetens. Intresserade kan bl.a läsa Hotel & Restaurant Manager.
-
Svenska Möten ger ut e-bok för att inspirera om hållbarhet
Svenska Möten vill tillsammans med sina hållbara mötesplatser leda branschen. Därför ger de nu ut e-boken "Vi vill leva Globala målen".
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Visit Skåne tar ledarroll i internationellt initiativ för framtidens turism
Visit Skåne går in som ledande part i ett treårigt projekt med länderna kring Östersjön för att ...
-
Arbetskamraterna lanserar plattform – vill hjälpa funktionsnedsatta att komma ut i arbetslivet
Arbetskamraterna är en ideell förening som förmedlar kontakt mellan företag och personer med en ...
-
I helgen öppnar Gröna Lund – och välkomnar Pelle Svanslös
Årets säkraste vårtecken är här! I helgen slår nämligen Gröna Lund upp portarna för säsongen, dä...
-
Utbilda dig inom besöksnäringen på TUC Yrkeshögskola
Besöksnäringen är en av de snabbast växande näringarna i Sverige där hotell- och restaurangbranschen är den enski...
-
-
Gästbloggare
-