-
Ny traktör, Strömma
KC Wallberg är anställd som ny traktör på Strömma Kanalbolag. Han kommer att arbeta på två av bolagets båtar i Mälaren.
”- Det är med stor glädje och stolhet vi hälsar KC Wallberg välkommen till Strömma. KCs matkoncept och idéer går hand i hand med Strömmas hållbarhetsarbete och ambition att erbjuda våra gäster en matupplevelse utöver det vanliga”, säger Peter Henricson, Affärsområdeschef Strömma Sverige.
”- En tur på någon av ”mina” och Strömma Kanalbolagets båtar M/S Prins Carl Philip och S/S Drottningholm kommer att kännetecknas av god och vällagad mat, noga utvalda drycker, nybakat bröd och smörgåsar på ljust eller mörkt surdegsbröd. Utöver en minnesvärd matupplevelse ska kunderna få mervärde genom personlig servering och en genomtänkt atmosfär där det gammaldags och rustika ges en framträdande plats. Det gäller allt från båtens fasta inredning till porslin, dukning och servisens klädsel. Maten är central, men det är helhetsupplevelsen som räknas”, säger KC Wallberg.
Matentreprenören KC Wallberg har drygt sju års gastronomiska studier i ryggen och har varit verksam i branschen i tjugo år. KC Wallberg har arbetat i Sverige, Norge och USA på restauranger som Café Boloud, Riingo, Aquavit, Solsiden, Skyttekollen, Gripsholms Värdshus, Krägga herrgård och Storstad. KC Wallberg är idag sakkunnig för Stockholms Yrkeshögskola (TEC) och driver sedan 2008 Restauration Gubbhyllan på Skansen.
KC Wallberg har en stark passion för mat som är både god och hälsosam och har kallats för ”framtidens kock” av Mai-Lis Hellénius, professor vid livsstilsmottagningen på Karolinska Institutet. Han brinner för det skandinaviska köket och serverar gärna rätter på viltkött och vildfångad fisk. KC Wallberg tror på naturen och är noga med att allt ska vara lagat från grunden, utan konstiga tillsatser, och tillagar även detaljer som inläggningar och syrningar själv.
”- Målsättning med verksamheten på M/S Prins Carl Philip och S/S Drottningholm är att servera rätter som representerar det skandinaviska köket”, säger KC Wallberg. Han fortsätter ”- Vi kommer att lyfta fram vår historia och kombinera den med modern kunskap om näringslära, tillagningsmetoder och -tekniker. Rätterna är anpassade för att kunna hålla tiden nere mellan beställning och servering, samtidigt som de ska uppfylla våra höga ambitioner avseende kvalitet, kreativitet, elegans och hållbarhet. Menyn kommer att hämta inspiration från både nya och gamla Stockholm samt markerna kring Mälardalen och Roslagen”.
Alla rätter kommer så långt som möjligt att anpassas för att även passa personer med vanligt förekommande allergier och kostinriktningar, till exempel känslighet mot gluten, laktos, mjölkprotein eller nötter. Vegetariska och/eller vegan-alternativ är självklara.
Källa: Strömma Turism & Sjöfart AB (Strömma Group)
- Text: Maria Lindqvist
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 49 2025
Mest under Destination, Boende, Tåg samt Konstateranden, beslut och rapporter
-
Hällsnäs storsatsar – 32 nya rum med naturen som inspiration
Hällsnäs utanför Göteborg fortsätter att utvecklas. 32 nya hotellrum har byggts med naturen som inspirationskälla.
-
Besöksnäringen i arktiska Sverige kliver fram – Arctic Sweden Visitors Board AB bildas
Swedish Lapland Visitors Board går från att vara en ekonomisk förening till ett regionalägt bolag: Arctic Sweden Visitors Board AB.
-
Förenklade och förbättrade regler för delägare i fåmansföretag – Hur berörs du?
Från årsskiftet införs nya regler - Om du undrar om och hur du påverkas finns svaren här
-
Debatt – Enklare tillstånd kan få camping att blomstra ytterligare
Trots alla positiva effekter som svensk camping ger ser Camping nätverket i Riksdagen, HRF, SCR och First Camp hinder som skapats i onödan.
-
Outdoor Festival satsar på destinationer och naturturism i Sverige
Festivalen går nu in på sitt femte år på Djurgården i Stockholm och tar samtidigt ett strategiskt kliv framåt
-
Stena Line, SkiStar och Sembo lanserar nya skidsemesterlösningar
Nu gör Stena Line, SkiStar och Sembo det lättare för danskar att resa till Sverige under vintern genom att lansera skidsemesterlösningar.
-
Supersatsningen mitt under pandemin – så lyckades Hotel Kung Carl
Mitt i pandemin valde ledningen för Hotel Kung Carl att expandera genom att överta hörnlokalen mot Stureplan
-
Prisbelönt internationell konstupplevelse gästar Kalmar Slott
Nästa år gästas Kalmar Slott av en prisbelönt konstupplevelse, som aldrig har visats i Sverige ”Modern Guru and the Path to Artificial Happiness"
-
Invite Guest Technology och Visit Group i partnerskap för att lyfta den digitala gästresan
Samarbetet skapar ett ekosystem som stärker både verksamheters effektivitet och gästernas upplevelse
-
Veckans profil
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Visit Sweden delar kunskaper
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 48 2025
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan är det mest under Destination, Boende, Evene...
-
Städer och kustområden lockar mest – Kalmar har det viktigaste för semesterresan
Städer och kustområden är det som lockar mest när svenskarna planerar en semester i hemlandet. Kalmar ha...
-
Invite Guest Technology och Visit Group i partnerskap för att lyfta den digitala gästresan
Invite Guest Technology AS inleder partnerskap med Visit Group Partnerskapet förenar Invites avancerade gästplatt...
-
Destination Jönköping – ambassadörer för möten och evenemang hyllas
Den 26 november 2025 samlade Destination Jönköping lokala mötes- och evenemangsambassadörer på L...
-
-
Gästbloggare
-