-
Ny traktör, Strömma
KC Wallberg är anställd som ny traktör på Strömma Kanalbolag. Han kommer att arbeta på två av bolagets båtar i Mälaren.
”- Det är med stor glädje och stolhet vi hälsar KC Wallberg välkommen till Strömma. KCs matkoncept och idéer går hand i hand med Strömmas hållbarhetsarbete och ambition att erbjuda våra gäster en matupplevelse utöver det vanliga”, säger Peter Henricson, Affärsområdeschef Strömma Sverige.
”- En tur på någon av ”mina” och Strömma Kanalbolagets båtar M/S Prins Carl Philip och S/S Drottningholm kommer att kännetecknas av god och vällagad mat, noga utvalda drycker, nybakat bröd och smörgåsar på ljust eller mörkt surdegsbröd. Utöver en minnesvärd matupplevelse ska kunderna få mervärde genom personlig servering och en genomtänkt atmosfär där det gammaldags och rustika ges en framträdande plats. Det gäller allt från båtens fasta inredning till porslin, dukning och servisens klädsel. Maten är central, men det är helhetsupplevelsen som räknas”, säger KC Wallberg.
Matentreprenören KC Wallberg har drygt sju års gastronomiska studier i ryggen och har varit verksam i branschen i tjugo år. KC Wallberg har arbetat i Sverige, Norge och USA på restauranger som Café Boloud, Riingo, Aquavit, Solsiden, Skyttekollen, Gripsholms Värdshus, Krägga herrgård och Storstad. KC Wallberg är idag sakkunnig för Stockholms Yrkeshögskola (TEC) och driver sedan 2008 Restauration Gubbhyllan på Skansen.
KC Wallberg har en stark passion för mat som är både god och hälsosam och har kallats för ”framtidens kock” av Mai-Lis Hellénius, professor vid livsstilsmottagningen på Karolinska Institutet. Han brinner för det skandinaviska köket och serverar gärna rätter på viltkött och vildfångad fisk. KC Wallberg tror på naturen och är noga med att allt ska vara lagat från grunden, utan konstiga tillsatser, och tillagar även detaljer som inläggningar och syrningar själv.
”- Målsättning med verksamheten på M/S Prins Carl Philip och S/S Drottningholm är att servera rätter som representerar det skandinaviska köket”, säger KC Wallberg. Han fortsätter ”- Vi kommer att lyfta fram vår historia och kombinera den med modern kunskap om näringslära, tillagningsmetoder och -tekniker. Rätterna är anpassade för att kunna hålla tiden nere mellan beställning och servering, samtidigt som de ska uppfylla våra höga ambitioner avseende kvalitet, kreativitet, elegans och hållbarhet. Menyn kommer att hämta inspiration från både nya och gamla Stockholm samt markerna kring Mälardalen och Roslagen”.
Alla rätter kommer så långt som möjligt att anpassas för att även passa personer med vanligt förekommande allergier och kostinriktningar, till exempel känslighet mot gluten, laktos, mjölkprotein eller nötter. Vegetariska och/eller vegan-alternativ är självklara.
Källa: Strömma Turism & Sjöfart AB (Strömma Group)
- Text: Maria Lindqvist
-
Boule-VM 2027 kommer till Göteborg och Scandinavium
Boule-VM kommer att avgöras i Göteborg den 2–5 september 2027. På Scandinavium kommer atleterna att tävla om världsmästartitlarna.
-
Pontus Frithiof at Bro Hof har öppnat – ny gastronomisk destination
Den nya restaurangen Pontus Frithiof at Bro Hof erbjuder en unik matupplevelse. Förstärkt med en ny destination för event.
-
Daftö Resort – sommarjobbande unga kompletteras av pensionärer
För att komplettera ungdomarnas insatser under sommaren söker Daftö Resort pigga seniorer. De vill skapa en inkluderande arbetsplats.
-
Skaraborg som konstdestination – 5 stora nyheter i sommar
I sommar blomstrar Skaraborg med fem nyskapande konstupplevelser. I form av tre nya besöksmål, en designikon och ett jubileum.
-
Utländska turister spenderar mer i Sverige än exportvärdet för järn och stål
Jämförs Sveriges exportsiffror för 2024 syns det att exportvärdet för Resor överstiger export av exempelvis järn eller malm.
-
Sporterna under SM-veckan 2025 i Norrköping – dag för dag
Nu släpps idrotternas tävlingsdagar och arenor till SM-veckan den 24–29 juni i Norrköping. Alla är välkomna till folkfesten.
-
Visita – Kent vände hotellmarknaden i mars
Antalet sålda hotellrum i Sverige ökade i mars med drygt 3 procent jämfört med samma månad förra året, enligt data från Visita.
-
SkiStar utvecklar ett nytt skidområde i Vemdalen
SkiStar meddelar att utbyggnaden av ett nytt skidområde, Hovde Syd i Vemdalen, har startat. Totalt skapas 11 hektar ny pistyta.
-
Årets höjdpunkt för fjälldestinationer – r360 kundträff på Idre fjäll
r360 Resort Systems AB är leverantör av bokningssystemet r360 för resorts och destinationer i nordiska fjällen
-
Smaka på Västsverige – Lantbruket i Centrum utökar med område
Den 15–16 maj samlas lantbruksbranschen i Lidköping för Lantbruket i Centrum 2025. Årets mässa utökas med ett nytt område.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Visit Sweden – hit vill utländska turister helst resa i Sverige
Statligt ägda marknadsföringsbolaget Visit Swedens senaste, stora målgruppsanalys av potentiella Sverigebesökare ...
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 15 -25
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan mest under Destination, Möten och Event, Mus...
-
Hotel Tylösand och SAS i nytt samarbete – lanserar spapaket
Ett av Sveriges mest ikoniska spahotell, Hotel Tylösand, går nu samman med flygbolaget S...
-
Sala 400 år – nominerat till två prestigefyllda priser i Gyllene Hjulet
Den 23 april är det Gyllene Hjulet-gala och Sala 400 år är nominerat i två kategorier: Årets hållbara eve...
-
-
Gästbloggare
-