-
Arkösunds Hotell – en året-runt mötesplats i skärgården
Arkösunds Hotell tar ett historiskt kliv framåt. Med nybyggda hotellrum, inspirerande konferenslokaler, havsnära wellness och ett vässat kök har hotellet nu återtagit sin plats som skärgårdens självklara mötesplats.
Anläggningen förvaltar stolt arvet efter grundaren Signe Borg, som för 130 år sedan lade grunden till ett av kustens mest omtyckta hotell. Det är ett anrikt besöksmål i Norrköping som satt stor prägel på destinationen. Skärgårdslinjen tar en ut till Arkösund som erbjuder mängder av upplevelser.
Hotellet har flyttat tillbaka till sitt ursprung
Under våren har skärgårdshotellet expanderat med 11 nya rum – inklusive en svit – samt en ny konferenslokal med tillhörande härlig solpaviljong. Övervåningen har inretts med sköna lounger förgyllda med braskaminer inretts, tillsammans med ett nytt styrelserum. Allt med magnifik utsikt över havet.
Hotellet har på många sätt flyttat tillbaka in i sin ursprungliga själ.
”Det känns som om vi äntligen har flyttat hem igen, till Signe Borgs hotell. Det vi gör nu handlar om att både utveckla och förvalta en plats som människor har återvänt till i generationer.” Säger Malin Peterzén, hotell- och destinationsansvarig på Arkösunds Hotell.
Varje måltid ska vara en berättelse om platsen
Den nya wellnessavdelningen erbjuder hotellets gäster en lugn oas med bastu, varm sittpool och gym. Det är en plats för återhämtning och stillhet, omgiven av hav och natur. Den är skapad för att harmonisera med den omgivande miljön och erbjuder en skärgårdsnära paus från vardagen.
Samtidigt höjs ribban i köket. Med omtanke för råvaror, hantverk och smak skapar hotellets kockar en kulinarisk resa genom Östergötland både till havs och skogs. Menyn speglar säsongerna och hämtar inspiration från både klassiska rätter och modern matlagning. I samband med den gastronomiska satsningen har hotellet också förstärkts med ett nytt krögarpar – Jörgen och Maria Andersson. De tar nu plats i kök och matsal, sida vid sida med ägaren Thomas Hallgren och hotellansvariga Malin Peterzén.
”Vi vill att varje måltid ska vara en berättelse om platsen – med smaker, dofter och presentation som speglar skärgårdens karaktär.” Säger Jörgen Andersson.
Helhetsupplevelse som stärker hela bygden
En annan viktig milstolpe är att Arkösunds Hotell nu har öppet året om. Det skapar helt nya möjligheter för gäster att uppleva skärgårdens skiftningar i Norrköping. Från stilla höstdagar till gnistrande vinterkonferenser och vårens första solstrålar på klipporna.
Tillsammans med andra engagerade aktörer i Arkösund – såsom Arkösunds Livs, hamnen och flera lokala entreprenörer – står hotellet redo att välkomna besökare till en levande destination, oavsett säsong. Genom samverkan, gemensam stolthet och kärlek till platsen formas en helhetsupplevelse som förlänger säsongen och stärker hela bygden.
En plats där historia, njutning och komfort möts
Arkösunds Hotell är idag mer levande än någonsin. Det är inte bara en plats där historia, njutning och nutida komfort möts, utan också en glänsande del av destinationens rika utbud. För såväl konferensgäster som livsnjutare väntar en upplevelse utöver det vanliga. Precis som det gjorde redan på Signe Borgs tid.
Här kan ni läsa mer om Norrköping på Turismnytt.
- Text: Östgöta Kök
- Foto: Norrköping/Arkösund
-
Vänersamarbetet – stort intresse för strand- och stadsnära fiske
2021 publicerades en digital fiskekarta för Vänern. Den har passerat 1 miljon visningar, vilket visar att det finns ett stort intresse för fiske.
-
Katrineholm – sommarkonserter med Marit Bergman och Jonathan Johansson
Katrineholm satsar på två gratiskonserter i sommar. Det ska bidra till att stärka kommunens attraktionskraft.
-
Stua AB inleder planerad avveckling av verksamheten
Efter 23 år som en kraft för besöksnäringen i Sörmland, har styrelsen för Stua beslutat att inleda en planerad avveckling av verksamheten.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 24 -25
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan mest under Destination, Evenemang, Hållbarhet/Tillgänglighet/Inkludering och Stöd/Insatser/Utmärkelser/Initiativ Destination Nu bli...
-
Svensk semester behöver en omstart – för både personer och platser
I denna debattartikel tar Linda Vismer upp att vi behöver tänka på ett annat sätt när det gäller semester.
-
Nature Travels erbjuder paket hos Nordic Husky Farm
Det brittiska företaget Nature Travels har introducerat ett nytt paket. Tack vare kontakt med svenska Nordic Husky Farm via JHT:s projekt Välkommen åter.
-
Krönika: Hur gör vi turismen till något större?
I en krönika ställer Anna-Paula Jonsson den närmast filosofiska frågan.
-
Debattartikel – Rädda Bohusläns stränder från Europas skräp
En debattartikel från Bohusläns kustkommuner och Västkuststiftelsen om att det statliga anslaget för strandstädning har minskat drastiskt.
-
Fotbollsfest i Göteborg – EM-matcher visas på storbild i sommar
När fotbolls-EM för damer avgörs i Schweiz i juli kan göteborgare följa det på storbild gratis på Ullevi Plaza och i Hammarkullen.
-
Svenska regionala flygplatser – Gärna utredningar men nu behövs beslut
Arlandautredningen är klar. Samtidigt görs ytterligare utredningar. Vad flygplatserna behöver är beslut enligt Svenska regionala flygplatser.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Svenska regionala flygplatser – Gärna utredningar men nu behövs beslut
Arlandautredningen är klar. Samtidigt ges direktiv för ytterligare en utredning för övriga flygplatser. Men vad F...
-
Nu ska Lidköping och Linköping stoppa förväxlingen av städerna
Svenska och internationella besökare, studenter och till och med Abba-Benny – det är många som blandar ihop Lidkö...
-
Svensk semester behöver en omstart – för både personer och platser
Sverige stänger ner i juli. Varje år tar en majoritet av svenskarna sin semester just då, ofta i ett enda långt s...
-
Krönika: Hur gör vi turismen till något större?
Det låter kanske som en filosofisk fråga. Ändå är det just den frågan jag ofta hör – även om den kanske oftare fo...
-
-
Gästbloggare
-