-
Comfort Hotel checkar in på Green Rehab – hotellets hållbarhetsarbete
För att vara snällare mot planeten och gästernas plånböcker fokuserar Comfort Hotel på att göra saker enkelt och hållbart. Inför kampanjen Green Rehab har Comfort checkat in sig själv och vidtagit åtgärder för att bli en mer hållbar hotellkedja.
“Comfort är återigen i framkant av koncernen genom att återlansera Green Rehab. Kedjan har flera gånger inspirerat resten av koncernen att höja sig flera snäpp inom hållbarhet. De är särskilt skickliga på att göra temat relevant för gästerna, och engagera sig på ett underbart sätt. De tar verkligen sitt ansvar utanför hotelltrappan också och inspirerar även gästerna att ändra sitt beteende när de kommer hem efter hotellvistelsen.” Säger Harald Bjugstad-Holm, Director of Sustainability for Nordic Choice Hotels.
Skalat ner på engångsplasten och dragit ner på matsvinnet
Ett bra läge och en god natts sömn är för många det viktigaste med en hotellvistelse. Samtidigt har nog de flesta bott i hotellrum fyllda med engångsartiklar såsom mini-schampo och tops packade i plastförpackningar.
Comfort Hotel har med kampanjen Green Rehab, skalat ner på engångsplasten. De har tagit bort alla engångsprodukter på rummen, rensat ut alla plastbestick och koppar och ersatt med mer hållbart material som trä och papper.
Utöver utrensningen av engångsplasten så har Comfort även dragit ner på vattenanvändningen genom att städa rummen var fjärde dag istället för varje dag. Städprodukterna är till mestadels grönmarkerade men målet är att alla städprodukter ska vara grönmarkerade inom en snar framtid.
För att dra ner på matsvinnet så är frukosten enkel och erbjuder endast det man behöver. Maten är även eco-vänlig med många ekologiska alternativ, likaså är kaffet ekologisk samt Fair Trade.
Comfort har som mål att ha en “recycling rate” på 99%
I februari 2022 startade även Nordic Choice Hotels upp ett samarbete med företaget Rscued som räddar frukt och grönt från att slängas. Rscued har tillsammans med Orkla räddat 36 ton rödbetor som annars skulle slängas och gjort en rödbetshummus som kommer serveras på alla Nordic Choice Hotels frukostbufféer, däribland Comfort Hotels.
Men Comfort stannar inte där och har som mål att ha en “recycling rate” på 99% och bli av helt och hållet med det lilla matsvinnet dem har i nuläget. Utöver detta uppmanar Comfort sina gäster att också tänka hållbart med bland annat sorteringsstationer i hotellen. Samt skyltar som visar att kranvattnet är drickbart.
Försöker alltid hitta nya sätt att förbättra sig själva på
I juni 2021 öppnades även dörrarna för Comfort Hotel Solna i Stockholm som är Skandinaviens första nollenergihotell. Comfort menar att kedjan har gjort framsteg rent hållbarhetsmässigt men att de samtidigt tänker på framtiden. De försöker alltid hitta nya sätt att förbättra sig själva på.
Kampanjen Green Rehab kommer att kommuniceras i sociala kanaler och på hotellen från och med den 21:a februari under hashtagen #comfortgreenrehab.
- Text: Comfort Hotels
- Foto: Comfort Hotels
-
Mötes- och evenemangsambassadörer i Jönköping hyllas för sina insatser
Den 20 november uppmärksammade Destination Jönköping lokala ambassadörer som under året gjort insatser för att stärka destinationen.
-
Nio finalister i 2024 års upplaga av Circular Gastronomy Challenge
Efter en mängd inspirerande och hållbara idéer har juryn vaskat fram nio finalister till Circular Gastronomy Challenge 2024.
-
PRAO: En möjlig väg till inkludering och mångfald i högstadieåldern
Hotellbranschen har länge varit en arbetsmotor för unga. Hotellet Haymarket by Scandic i Stockholm erbjuder ett eget PRAO-program.
-
Vildmarkskällan – nyrenoverat spa med infinitypool på Vildmarkshotellet
Inför sitt 60-årsjubileum tar Kolmården nästa steg med lanseringen av Vildmarkskällan – ett spa på Vildmarkshotellet med infinitypool.
-
Idre Fjäll och Idre Sameby i ett unikt samarbete
Idre Fjäll och Idre Sameby inleder ett unikt och långsiktigt samarbete för att stärka destinationen och den samiska kulturen.
-
Vinteranläggningarnas nyheter 2024 – Branäsgruppen
Sveriges fjällanläggningar förbereder sig inför en vinter med nyheter. Här ser ni vad Branäsgruppen planerar för Branäs och Kungsberget.
-
Sveriges Bussföretag – hur påverkas besöksnäringen av miljözoner?
Stockholm kommer att införa miljözon klass 3 från nyår. Dock saknas analys av hur bussturist- och beställningstrafiken påverkas.
-
Historiska smaker och event på The Viking Museum och Restaurang Eld
The Viking Museum restaurang Eld nyöppnade 2023. Det finns möjlighet att boka den och museet erbjuder även guidade turer samt aktiviteter.
-
Mews förvärvar Atomize – fortsätter bana väg för hotell att maximera intäkter
Mews, den ledande SaaS-aktören inom hospitality tech tillkännagav den 21 november förvärvet av Atomize, ett molnbaserat RMS.
-
Strömma – 30 år av julbord med krögare Jesper Taube
I år firar Strömma Turism & Sjöfart 30-årsjubileum med julbord ombord på M/S Waxholm III, signerat den kända krögaren Jesper Taube.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Programmet BESÖK utbildar turistentreprenörer i Bohuslän
Denna vecka når vi en milstolpe i det framgångsrika utbildningsprogrammet BESÖK, när tredje kull...
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 47 -24
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan mest i kategorierna Destination, Evenemang s...
-
Idredagen samlade näringsliv och offentlig sektor
Norra Dalarna kommer att växa rejält som destination de närmaste åren och för att kunna göra det möjligt ...
-
Kenneth Gustavsson utses till ny vd för Gotland Alandia Cruises
Kenneth Gustavsson blir ny vd för Gotland Alandia Cruises som driver kryssningsfartyget Birka Gotland. Fa...
-
-
Gästbloggare
-