-
Här är de bästa inom restaurangbranschen – enligt branschen
I veckan fick 300 specialinbjudna gäster från restaurangbranschen vara med på Operakällaren i Stockholm när Sveriges bästa inom restaurangbranschen avslöjades.
Det är branschen själva som får rösta fram sina favoriter.
Svenska Gastronomipriset – ett nyinstiftat pris.
Togs emot av Magnus Nilsson på Fäviken Magasinet i Järpen. Magnus blev mycket glad och var ödmjuk när han tog emot priset. Han talade om att det är många, många som han ser upp till i branschen.Kockarnas Kock 2016
Pristagare blev Daniel Berlin. Han uttryckte att det känns extra fins när det var kollegorna som utsett pristagaren.På en andra plats kom Magnus Nilsson, Fäviken Magasinet i Järpen, och på en tredjeplats Sayan Isaksson, Esperanto Stockholm.
Vinnaren röstas fram av de 100 bästa kockarna i Sverige.
Chef of the Chefs – det internationella priset
René Redzepi från Noma i Köpenhamn fick ta emot det internationella priset Chef of the Chefs, tillsammans med 8-åriga dottern Arwen. Han tyckte också att det kändes speciellt att få ett pris där kollegorna röstat fram vinnarna.Kockarnas krog 2016
Vinnaren blev Fäviken Magasinet i Järpen tätt följt av Esperanto i Stockholm och Daniel Berlin i Skåne Tranås.Servitörernas servitör 2016
Vinnaren blev Carl Frosterud, Operakällaren, Stockholm följt av Karin Hillström, Fäviken, Järpen och Johan Bengtsson, Restaurang Volt, StockholmBästa serviceupplevelsen 2016
Vinnaren blev Fäviken Magasinet, Järpen följt av Mathias Dahlgren, Matbaren, Stockholm och Oaxen, Stockholm
Sommelierernas sommelier 2016
Vinnaren blev Rubén Sanz Ramiro, PM & Vänner, Växjö. På en andraplats kom Sören Polonius, Esperanto, Stockholm och Fredrik Lindfors, Grand Hôtel, Stockholm.Juryn bestod av drygt 100 av de bästa sommeliererna i Sverige.
Bästa dryckesupplevelse 2016
Vinnarna blev:
Första plats: PM & Vänner, Växjö
Andraplats: Djuret, Stockholm
Tredjeplats: Babette, StockholmVinnarna utsågs av en jury bestående av drygt 100 av de bästa sommeliererna i Sverige.
Konditorernas konditor 2016
Vinnaren blev Mattias Ljungberg, Tössebageriet, Stockholm. På en andraplats kom Ted Johansson, Dessert och Choklad, Stockholm och tredjeplatsen togs av Fredrik Borgskog, Upper House Dining, Göteborg.Vinnaren utsågs av en jury bestående av drygt 100 av de bästa konditorerna i Sverige.
Konditorernas konditori 2016
Det bästa konditorerna i Sverige är enligt branschen själva Tössebageriet, Stockholm, Vete-Katten, Stockholm och Dessert och Choklad Stockholm.Chef of the Chefs
Vinnaren blev René Redzepi, Noma, Köpenhamn.Chef of the Chefs utses av en jury på 50 av världens bästa kockar.
Årets Werner 2016
Vinnarna blev Gunnel Stuhr Olsson och Henrik NorströmArrangör
Arrangör av Svenska Gastronomipriset 2016 är den gastronomiska kommunikationsbyrån Bergkvist Publishing som bland annat ger ut White Guide Junior och Senior, magasinen Restaurangvärlden, Mat & Vänner och Magasin Måltid.Läs även artiklarna:
Projekt skall kartlägga hållbara produkter i restaurangbranschen
Källa: Bergkvist Publishing
- Text: Maria Lindqvist
-
Marcus Ståhl: Vad skapar en attraktiv plats att bo på och besöka?
Ett nytt blogginlägg från Turismnytts flitigaste bloggare Marcus Ståhl
-
Nya kontakter mellan studenter och besöksnäring under Möteslänken
Den 30 januari genomförde JHT och Handelskammaren Mittsverige Möteslänken. Ett tillfälle för studenter att möta aktörer från besöksnäringen.
-
Lägesbild för besöksnäringen i Göteborg – januari 2025
Varje månad delar Göteborg & Co en lägesbild och analys om besöksnäringen i regionen baserad på preliminär data.
-
Järvsö Sustainable Tourism Summit 2025 – framtidens turism möts här
Järvsö Sustainable Tourism Summit är tillbaka! Mellan den 27 och 29 augusti samlas besöksnäringen i hjärtat av Hälsingland.
-
SAS har lanserat flyglinjer till Kalmar och Halmstad
SAS tar ännu ett steg i sin expansion av inrikestrafiken. Den 27 januari började de att trafikera Arlanda – Kalmar och Arlanda – Halmstad.
-
Bothnian Coastal Route inleder samarbete med Best of Scandinavia
Bothnian Coastal Route presenterar stolt sitt senaste samarbete med Umeå-baserade företaget Best of Scandinavia.
-
Cityindex – mat och hotell lyfter Östersund till nya höjder
Nyligen presenterades Cityindex rapporten för Östersund. Omsättningen för stadskärnan ökade med 4 procent under 2023.
-
Allt för sjön 2025: Innovation och hållbar tillväxt i fokus
I en tid då båtbranschen står inför utmaningar visar Allt för Sjön en stark tro på mässmediet som en ovärderlig plattform.
-
Hemligheten till att få saker gjorda: Sätt ett datum
Många turismföretagare jag träffar har många bra idéer. De vill utveckla nya aktiviteter, testa en specialtur eller skapa ett grymt event, men de kommer aldrig till skott. Sätt ett datum!
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 5 2025
Mest under Destination och Mat/Dryck, men även Flyg, Konstateranden/Beslut/Rapporter och Stöd/Insatser/Utmärkelser/Initiativ
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Naturturismföretagen – uppdaterade branschriktlinjer för utomhusmatlagning
Nu finns det en uppdaterad version av branschriktlinjer för utomhusmatlagning från Naturturismföretagen...
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 5 2025
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan mest under Destination och Mat/Dryck, men äv...
-
Grand Travel Award – Ekoturismpriset samt pris till hotell och transportörer
Den 13 februari 2025 arrangeras Grand Travel Award för 33 gången. Reseindustrins egen Oscarsgala går som vanligt ...
-
Sylvia Nylin lämnar Destination Kalmar för nytt uppdrag i Sigtuna
I september 2022 började Sylvia Nylin som VD för Destination Kalmar med uppdraget att ta fram en...
-
-
Gästbloggare
-