-
Här är de bästa inom restaurangbranschen – enligt branschen
I veckan fick 300 specialinbjudna gäster från restaurangbranschen vara med på Operakällaren i Stockholm när Sveriges bästa inom restaurangbranschen avslöjades.
Det är branschen själva som får rösta fram sina favoriter.
Svenska Gastronomipriset – ett nyinstiftat pris.
Togs emot av Magnus Nilsson på Fäviken Magasinet i Järpen. Magnus blev mycket glad och var ödmjuk när han tog emot priset. Han talade om att det är många, många som han ser upp till i branschen.Kockarnas Kock 2016
Pristagare blev Daniel Berlin. Han uttryckte att det känns extra fins när det var kollegorna som utsett pristagaren.På en andra plats kom Magnus Nilsson, Fäviken Magasinet i Järpen, och på en tredjeplats Sayan Isaksson, Esperanto Stockholm.
Vinnaren röstas fram av de 100 bästa kockarna i Sverige.
Chef of the Chefs – det internationella priset
René Redzepi från Noma i Köpenhamn fick ta emot det internationella priset Chef of the Chefs, tillsammans med 8-åriga dottern Arwen. Han tyckte också att det kändes speciellt att få ett pris där kollegorna röstat fram vinnarna.Kockarnas krog 2016
Vinnaren blev Fäviken Magasinet i Järpen tätt följt av Esperanto i Stockholm och Daniel Berlin i Skåne Tranås.Servitörernas servitör 2016
Vinnaren blev Carl Frosterud, Operakällaren, Stockholm följt av Karin Hillström, Fäviken, Järpen och Johan Bengtsson, Restaurang Volt, StockholmBästa serviceupplevelsen 2016
Vinnaren blev Fäviken Magasinet, Järpen följt av Mathias Dahlgren, Matbaren, Stockholm och Oaxen, Stockholm
Sommelierernas sommelier 2016
Vinnaren blev Rubén Sanz Ramiro, PM & Vänner, Växjö. På en andraplats kom Sören Polonius, Esperanto, Stockholm och Fredrik Lindfors, Grand Hôtel, Stockholm.Juryn bestod av drygt 100 av de bästa sommeliererna i Sverige.
Bästa dryckesupplevelse 2016
Vinnarna blev:
Första plats: PM & Vänner, Växjö
Andraplats: Djuret, Stockholm
Tredjeplats: Babette, StockholmVinnarna utsågs av en jury bestående av drygt 100 av de bästa sommeliererna i Sverige.
Konditorernas konditor 2016
Vinnaren blev Mattias Ljungberg, Tössebageriet, Stockholm. På en andraplats kom Ted Johansson, Dessert och Choklad, Stockholm och tredjeplatsen togs av Fredrik Borgskog, Upper House Dining, Göteborg.Vinnaren utsågs av en jury bestående av drygt 100 av de bästa konditorerna i Sverige.
Konditorernas konditori 2016
Det bästa konditorerna i Sverige är enligt branschen själva Tössebageriet, Stockholm, Vete-Katten, Stockholm och Dessert och Choklad Stockholm.Chef of the Chefs
Vinnaren blev René Redzepi, Noma, Köpenhamn.Chef of the Chefs utses av en jury på 50 av världens bästa kockar.
Årets Werner 2016
Vinnarna blev Gunnel Stuhr Olsson och Henrik NorströmArrangör
Arrangör av Svenska Gastronomipriset 2016 är den gastronomiska kommunikationsbyrån Bergkvist Publishing som bland annat ger ut White Guide Junior och Senior, magasinen Restaurangvärlden, Mat & Vänner och Magasin Måltid.Läs även artiklarna:
Projekt skall kartlägga hållbara produkter i restaurangbranschen
Källa: Bergkvist Publishing
- Text: Maria Lindqvist
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 17 -24
Mest under Destination, Evenemang och Mat & Dryck samt Hållbarhet/Tillgänglighet/Inkludering
-
Gästnätter: Värmland ökar tredje mest i landet
För tredje månaden i rad ökar Värmland gällande gästnätter. Under februari steg de med åtta procent jämfört med februari 2023.
-
Tekniska museet – en spännande och utmanande kulinarisk resa
Under GSTC-konferensen passade Turismnytt på att prata lite med Bicke Naglo som ansvarar för mat och dryck på Tekniska museet.
-
I helgen öppnar Gröna Lund – och välkomnar Pelle Svanslös
Årets säkraste vårtecken är här! Den 27 april slår Gröna Lund upp portarna för säsongen, där en rad nyheter väntar besökarna.
-
Utbilda dig inom besöksnäringen på TUC Yrkeshögskola
TUC Yrkeshögskola arbetar för att förse besöksnäringen med kompetens. Intresserade kan bl.a läsa Hotel & Restaurant Manager.
-
Svenska Möten ger ut e-bok för att inspirera om hållbarhet
Svenska Möten vill tillsammans med sina hållbara mötesplatser leda branschen. Därför ger de nu ut e-boken "Vi vill leva Globala målen".
-
Visit Trelleborg är nominerad för Bästa värdskap 2023
Visit Trelleborg och nio andra turistinformationer tävlar om utmärkelsen bästa värdskap 2023 från Visitas nationella råd för besöksservice.
-
Hotel Fratelli har äntligen öppnat i Karlstad
Ett färgstarkt nöjeshus som för tankarna till sydligare breddgrader. Efter flera års renovering står Karlstads Hotel Fratelli färdigt.
-
Fler besöker Höga Kusten under hela året
Höga Kusten går fortsatt starkt. Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna.
-
Visit Skåne tar ledarroll i internationellt initiativ för framtidens turism
Visit Skåne går in som ledande part i ett projekt med länderna kring Östersjön. ReTour ska leda till utveckling för en mer hållbar turism.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 16 -24
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Denna vecka är det mest under Destination, Evenemang och Ut...
-
Visit Skåne tar ledarroll i internationellt initiativ för framtidens turism
Visit Skåne går in som ledande part i ett treårigt projekt med länderna kring Östersjön för att ...
-
Arbetskamraterna lanserar plattform – vill hjälpa funktionsnedsatta att komma ut i arbetslivet
Arbetskamraterna är en ideell förening som förmedlar kontakt mellan företag och personer med en ...
-
Visit Trelleborg – en doft av choklad nalkas Smygehuk
Linus Svensson, den drivna företagaren och ägaren av 2:a Sandbank i Beddingestrand samt Sveriges sydligaste chokl...
-
-
Gästbloggare
-