-
Pontus Frithiof öppnar restaurang på museum
Krögaren Pontus Fritiof öppnar en ny restaurang i Tekniska museet, Stockholm.
Restaurangen har fokus på en hållbar framtid och det kommer gästerna att märka genom att miljön och lösningar inspirerar till innovation och klimatsmarta val.
Pontus Frithiof och Modis Restauranger vill bjuda besökare på en upplevelse som andas hållbarhet, framtid, lekfullhet och innovation.
”- Vår restaurang ska vara en plats för våra besökare att hämta energi och inspiration för nya upptäckter, utforskande och framtida innovationer. Den är skapad med barn och unga i fokus – en grupp som ofta har ett stort engagemang för miljö och hållbarhet, och samtidigt en stark framtidsoptimism och tro på nya innovativa lösningar”, säger Peter Skogh, museidirektör.
Så blir maten
Lunchen kommer att bestå av en buffé med sallader, ugnsbakade grönsaker och pajer. På helgerna serveras en tacobuffé upp – med tortillas, bönor, avocadodip, nachochips, röror och såser. Det går också att välja på säsongsvarierande rätter som t.ex. ricotta- och spenatfylld cannelloni, viltskav med pressad potatis eller laxtacos med grillad sparris. Familjefavoriter som pannkakor, pastarätter och köttbullar finns alltid på menyn.”- Tekniska by Pontus är verkligen ett drömprojekt för oss. Vi har hämtat inspiration från hela världen och hittat smarta lösningar för att minska miljöpåverkan. Vi är övertygade om att samarbetet med Tekniska museet och att de unga, smarta, nyfikna och kreativa besökarna kommer att vara en evig källa till inspiration för oss”, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group.
Nytt samarbete inom hållbarhet
För att säkerställa hållbarhet på Tekniska museet har man blivit samarbetspartner med energibolaget EON. Syftet är att garantera grön energi, effektivt utnyttjande av el och vatten och att avfallet kommer till nytta.Pontus Frithiof och Modis driver sedan tidigare flera restauranger i Stockholm.
Källa: Tekniska museet
- Text: Maria Lindqvist
- Foto: Konceptbild Lomar Arkitekter
-
Sveriges Bussföretag har lämnat in sitt remissvar på Arlandasamordningens betänkande
Förbundet välkomnar att frågan om Arlandas konkurrenskraft har utretts, men menar att betänkandet underskattar bussens betydelse
-
Succéår för Postmuseum, besökarna ökade med mer än det dubbla
Under året har Postmuseum återetablerat sig som en levande mötesplats i hjärtat av Gamla stan och lockat både återkommande och nya besökare
-
Anu Ala-Outinen utsedd till Årets Entreprenör vid Nordic Women in Tech Awards
Priset hedrar visionära kvinnor i hela Norden som förändrar tekniklandskapet genom innovation, ledarskap och påverkan.
-
Årets turismföretagare i Jämtland Härjedalen är Svenskt Skidskytte i Östersund
Susanne Andersson fick ta emot JHT's Hederspris 2025 och Årets eldsjälar inom turismen i Jämtland Härjedalen 2025 blev Jämtland och Härjedalens Fjällräddare
-
Charlotta Olsson blir ny Sverigechef för Strömma Turism & Sjöfart
Charlotta vill vidareutveckla Strömmas varumärke och skapa fler attraktiva upplevelser för alla
-
Mötesintensiv höst i Kalmar – viktigt bidrag till staden och näringen
Under några veckor i oktober och november välkomnar Kalmar fem olika möten
-
Efter examen – vad gör turismalumnerna från Mittuniversitetet nu?
JHT har kartlagt de alumner som arbetar inom besöksnäringen och som befinner sig i länet.
-
Fler reste med Finnlines i somras – I höst blir det temakryssningar
Under sommaren reste 14 procent fler privatpassagerare med Finnlines jämfört med 2024
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 41 -25
Mest under Destination, Mat och Dryck samt Stöd/Utmärkelser/initiativ
-
Västerbottens besöksnäringsdagar 2025 i Lycksele – del 1
Region Västerbotten Turism bjöd på besöksnäringsdagar med deltagare från de flesta av regionens destinationer samt besöksnäringsföretagare
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Nomineringar till Stora Turismpriset – museer, arrangemang och hotell
Som alltid är många värdiga besöksnäringsaktörer på Tillväxtverkets lista över nominerade till Stora Turismpriset...
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 41 -25
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan är det mest under Destination, Mat och Dryck...
-
Lägesbild för besöksnäringen i Göteborg – september 2025
Hur går det för besöksnäringen i Göteborg? Varje månad delar Göteborg & Co en lägesbild och ...
-
Pressvisning för Halloween på Gröna Lund – Gnuttarna och eldshow
Då var det dags för kusliga och busiga evenemang att ta scenen – Halloween kryper närmare. Den 8 oktober va...
-
-
Gästbloggare
-