-
Pontus Frithiof öppnar restaurang på museum
Krögaren Pontus Fritiof öppnar en ny restaurang i Tekniska museet, Stockholm.
Restaurangen har fokus på en hållbar framtid och det kommer gästerna att märka genom att miljön och lösningar inspirerar till innovation och klimatsmarta val.
Pontus Frithiof och Modis Restauranger vill bjuda besökare på en upplevelse som andas hållbarhet, framtid, lekfullhet och innovation.
”- Vår restaurang ska vara en plats för våra besökare att hämta energi och inspiration för nya upptäckter, utforskande och framtida innovationer. Den är skapad med barn och unga i fokus – en grupp som ofta har ett stort engagemang för miljö och hållbarhet, och samtidigt en stark framtidsoptimism och tro på nya innovativa lösningar”, säger Peter Skogh, museidirektör.
Så blir maten
Lunchen kommer att bestå av en buffé med sallader, ugnsbakade grönsaker och pajer. På helgerna serveras en tacobuffé upp – med tortillas, bönor, avocadodip, nachochips, röror och såser. Det går också att välja på säsongsvarierande rätter som t.ex. ricotta- och spenatfylld cannelloni, viltskav med pressad potatis eller laxtacos med grillad sparris. Familjefavoriter som pannkakor, pastarätter och köttbullar finns alltid på menyn.”- Tekniska by Pontus är verkligen ett drömprojekt för oss. Vi har hämtat inspiration från hela världen och hittat smarta lösningar för att minska miljöpåverkan. Vi är övertygade om att samarbetet med Tekniska museet och att de unga, smarta, nyfikna och kreativa besökarna kommer att vara en evig källa till inspiration för oss”, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group.
Nytt samarbete inom hållbarhet
För att säkerställa hållbarhet på Tekniska museet har man blivit samarbetspartner med energibolaget EON. Syftet är att garantera grön energi, effektivt utnyttjande av el och vatten och att avfallet kommer till nytta.Pontus Frithiof och Modis driver sedan tidigare flera restauranger i Stockholm.
Källa: Tekniska museet
- Text: Maria Lindqvist
- Foto: Konceptbild Lomar Arkitekter
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 50 2025
Mest under Destination, Tåg, Museer/utställningar samt Stöd/insatser/utmärkelser/initiativ
-
Krönika – Att utgå ifrån platsen – Kråksjö eller en godisbutik i centrala Stockholm
Gräv där ni står och fokusera på det ni har, det kan vara stadskärnan, en företeelse eller ett evenemang
-
Nu har BUBS öppnat sin konceptbutik – En ny reseanledning till Stockholm
Godisvarumärket BUBS har öppnat sin allra första konceptbutik, ”BUBS Sthlm”
-
Jag, konstnärinnan Lotte Laserstein – En personlig utställning på Kalmar Slott
Konstnärinnan Lotte Laserstein har under senare år fått en renässans. I vinter visas en utställning om hennes konstnärskap på Kalmar Slott
-
Spritmuseum ger 250 000:- till ny forskning om svensk alkoholkultur
Spritmuseum delar årligen (sedan 1998) ut stipendium för att främja forskning om svensk dryckes- och alkoholkultur
-
Göteborg kan inte låta bli, nu återuppstår namnet Göteborgskalaset
Göteborgs Kulturkalas byter namn och återtar det tidigare namnet Göteborgskalaset
-
First Camp fortsätter vintersatsa – förvärvar Camp Ripan i Kiruna
Fortsätter sin satsning på vinterturism
-
SkiStar samarbetar med OKQ8 för att minska gästernas klimatavtryck
SkiStar och OKQ8 vill göra det billigare att tanka förnybar diesel på vägen till fjällen
-
Bakslag för nattågstrafiken till Norrbotten
Trafikverket har aviserat att Norrbotten framöver ska trafikeras av ett nattåg, i stället för två som i dagsläget
-
Naturturismföretagen stärker ekonomin – redo att möta Jordbruksverket i rätten
Föreningens likviditet är nu säkrad inför rättsprocessen mot Jordbruksverket
-
Veckans profil
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Visit Sweden delar kunskaper
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 49 2025
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan är det mest under Destination, Boende, Tåg s...
-
Förenklade och förbättrade regler för delägare i fåmansföretag – Hur berörs du?
När börjar de nya reglerna gälla? Riksdagen har nu beslutat att anta ny lagstiftning för delägare i fåma...
-
Hällsnäs storsatsar – 32 nya rum med naturen som inspiration
Hällsnäs hotell & restaurang utanför Göteborg fortsätter att utvecklas som en av Västsverige...
-
Besöksnäringen i arktiska Sverige kliver fram – Arctic Sweden Visitors Board AB bildas
Norrbotten har nu tagit nästa steg i arbetet med att stärka länets besöksnäring. Swedish Lapland Visitors Board g...
-
-
Gästbloggare
-
