-
Pontus Frithiof öppnar restaurang på museum
Krögaren Pontus Fritiof öppnar en ny restaurang i Tekniska museet, Stockholm.
Restaurangen har fokus på en hållbar framtid och det kommer gästerna att märka genom att miljön och lösningar inspirerar till innovation och klimatsmarta val.
Pontus Frithiof och Modis Restauranger vill bjuda besökare på en upplevelse som andas hållbarhet, framtid, lekfullhet och innovation.
”- Vår restaurang ska vara en plats för våra besökare att hämta energi och inspiration för nya upptäckter, utforskande och framtida innovationer. Den är skapad med barn och unga i fokus – en grupp som ofta har ett stort engagemang för miljö och hållbarhet, och samtidigt en stark framtidsoptimism och tro på nya innovativa lösningar”, säger Peter Skogh, museidirektör.
Så blir maten
Lunchen kommer att bestå av en buffé med sallader, ugnsbakade grönsaker och pajer. På helgerna serveras en tacobuffé upp – med tortillas, bönor, avocadodip, nachochips, röror och såser. Det går också att välja på säsongsvarierande rätter som t.ex. ricotta- och spenatfylld cannelloni, viltskav med pressad potatis eller laxtacos med grillad sparris. Familjefavoriter som pannkakor, pastarätter och köttbullar finns alltid på menyn.”- Tekniska by Pontus är verkligen ett drömprojekt för oss. Vi har hämtat inspiration från hela världen och hittat smarta lösningar för att minska miljöpåverkan. Vi är övertygade om att samarbetet med Tekniska museet och att de unga, smarta, nyfikna och kreativa besökarna kommer att vara en evig källa till inspiration för oss”, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group.
Nytt samarbete inom hållbarhet
För att säkerställa hållbarhet på Tekniska museet har man blivit samarbetspartner med energibolaget EON. Syftet är att garantera grön energi, effektivt utnyttjande av el och vatten och att avfallet kommer till nytta.Pontus Frithiof och Modis driver sedan tidigare flera restauranger i Stockholm.
Källa: Tekniska museet
- Text: Maria Lindqvist
- Foto: Konceptbild Lomar Arkitekter
-
Cabonline – flygtaxi utvald till preferred partner i SAS Transfer
Flygtaxi Sverige, en del av Cabonline Group, är stolta över att ha valts till föredragen taxipartner för SAS nya tjänst - SAS Transfer.
-
Swedish Lapland – upphandling av nattågen och nya vagnar
I dagsläget är det SJ som kör nattåg enligt ett specialavtal. Swedish Lapland har en uppdaterad avsiktsförklaring och nya vagnar är på gång.
-
Visita – en tydlig ökning för hotellmarknaden i juni
Juni månad gav det bästa utfallet på länge på svensk hotellmarknad enligt Visita statistik. Trots det är hotellkonjunkturen svag.
-
Höga Kusten – nya satsningar och storslagen sommar
Ute hos besöksmål i Sverige råder det stor aktivitet nu. Höga Kusten Destinationsutveckling berättar om sommaren hos dem.
-
Färgglada Sala-cyklar blir rullande turistbyråer
Platsvarumärkesgruppen i Sala kommun har tagit fram två unika Sala-cyklar som i sommar kommer att synas runt om i kommunen.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 27 -25
Mest om Destination, Flyg, Evenemang och Hållbarhet/Tillgänglighet
-
Turismnytts sammanfattning av Almedalsveckan 2025 – del 2
Som ni såg i del 1 blir det inte något analytiskt långt redaktionellt mästerverk med journalistisk höjd om årets Almedalsvecka utan en sammanställning av anteckningarna från de olika seminarierna. Lit...
-
Läckö-Kinnekulle söker Operativ Marknadskommunikatör och Vikarierande Destinationsutvecklare
Destination Läckö-Kinnekulle söker två nya kollegor. En operativ marknadskommunikatör och en vikarierande destinationsutvecklare.
-
Swedish Lapland – Norrbottniska smakvägar synliggör matdestinationer
Norrbottens livsmedelsstrategi; Nära Mat och Swedish Lapland Visitors Board krokar arm i ett projekt för att öka matproducenters synlighet.
-
Katrineholm syns i Stockholms tunnelbana igen
I sommar är Katrineholm återigen synlig på reklam i Stockholms tunnelbana – denna gång för att lyfta fram boendemöjligheter.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Yrkeshögskolan satsar på gårdsförsäljning – ny kurs får grönt ljus
Yrkeshögskolekursen Hållbar affärsutveckling inom gårdsförsäljning har nu fått ett positivt besl...
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 27 -25
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan mest under Destination, Flyg, Evenemang och ...
-
The Crane Hotel – ett nytt hotellkoncept i Hudiksvall
Där världens första hydrauliska kran en gång uppfanns, växer nu något helt nytt fram. I den gamla industribyggnad...
-
Nöjda besökare och goda effekter av Ishockey-VM i Stockholm
Stockholm får högt betyg och positivt omdöme som värdstad för Ishockey-VM. En ny rapport visar att den turismekon...
-
-
Gästbloggare
-