-
Pontus Frithiof öppnar restaurang på museum
Krögaren Pontus Fritiof öppnar en ny restaurang i Tekniska museet, Stockholm.
Restaurangen har fokus på en hållbar framtid och det kommer gästerna att märka genom att miljön och lösningar inspirerar till innovation och klimatsmarta val.
Pontus Frithiof och Modis Restauranger vill bjuda besökare på en upplevelse som andas hållbarhet, framtid, lekfullhet och innovation.
”- Vår restaurang ska vara en plats för våra besökare att hämta energi och inspiration för nya upptäckter, utforskande och framtida innovationer. Den är skapad med barn och unga i fokus – en grupp som ofta har ett stort engagemang för miljö och hållbarhet, och samtidigt en stark framtidsoptimism och tro på nya innovativa lösningar”, säger Peter Skogh, museidirektör.
Så blir maten
Lunchen kommer att bestå av en buffé med sallader, ugnsbakade grönsaker och pajer. På helgerna serveras en tacobuffé upp – med tortillas, bönor, avocadodip, nachochips, röror och såser. Det går också att välja på säsongsvarierande rätter som t.ex. ricotta- och spenatfylld cannelloni, viltskav med pressad potatis eller laxtacos med grillad sparris. Familjefavoriter som pannkakor, pastarätter och köttbullar finns alltid på menyn.”- Tekniska by Pontus är verkligen ett drömprojekt för oss. Vi har hämtat inspiration från hela världen och hittat smarta lösningar för att minska miljöpåverkan. Vi är övertygade om att samarbetet med Tekniska museet och att de unga, smarta, nyfikna och kreativa besökarna kommer att vara en evig källa till inspiration för oss”, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group.
Nytt samarbete inom hållbarhet
För att säkerställa hållbarhet på Tekniska museet har man blivit samarbetspartner med energibolaget EON. Syftet är att garantera grön energi, effektivt utnyttjande av el och vatten och att avfallet kommer till nytta.Pontus Frithiof och Modis driver sedan tidigare flera restauranger i Stockholm.
Källa: Tekniska museet
- Text: Maria Lindqvist
- Foto: Konceptbild Lomar Arkitekter
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 45 -25
Mest under Destination, Konstateranden, beslut och rapporter samt Utmärkelser och initiativ
-
Nominerade till Grand Travel Award Ekoturismpriset 2026
Grand Travel Award Ekoturismpriset delas ut årligen till ett svenskt företag. Naturturismföretagen presenterar de tre nominerade.
-
Louise Bjurenvall ny Kommersiell chef på Resize Design
Resize Design som är specialiserade på unika inredningslösningar för hotell-/hospitalitysektorn har anställt Louise Bjurenvall
-
Debattartikel: Vi är eniga – här är satsningarna som stärker hela Sverige
En stor grupp politiker och representanter för näringslivet i Värmland kräver stärkt infrastruktur till, från och genom Värmland i en debattartikel
-
Stena Line köper Wasaline – säkerställer trafiken mellan Vasa och Umeå
Stena Line flyttar fram sina positioner i Östersjön genom att förvärva Wasaline och ta över driften av färjelinjen mellan Vasa och Umeå.
-
Business Region Gotland – ny samlad struktur för plats-, näringslivs- och destinationsutveckling på Gotland
Ett viktigt beslut för Gotlands framtid
-
1 800 artiklar i 70 länder – Visit Swedens globala marknadsföring erövrar världen (igen)
Världens rese- och turismbransch har verkligen uppmärksammat Visit Swedens marknadsföring av Sverige som besöksland för bättre hälsa och välmående
-
Borgviks Gård vinner Värmlands Turismpris 2026
Visit Värmland har utsett Borgviks Gård till vinnare av Värmlands Turismpris 2026 och Syrén Gastronomi till Årets Uppstickare 2025
-
Svensk Camping visar vägen med QualCamp – kvalitet, hållbarhet och innovation i fokus
En kvalitetsstämpel och ett gemensamt språk mot marknaden som visar att camping är en professionell bransch att räkna med
-
Jonas Siljhammar slutar som VD för Visita i sommar
Slutar efter åtta år men sitter kvar på posten fram till sommaren 2026
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 44 -25
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan är det mest under Destination, Transport, In...
-
Säfsen satsar och investerar 80 miljoner i framtidens destination
Säfsen Resort i Fredriksberg i södra Dalarna genomför just nu sin största satsning någonsin. Tot...
-
+Katrineholm tar över det regionala uppdraget med Visit Sörmland
Nu står det klart att det blir näringslivs- och destinationsbolaget +Katrineholm som tar över ar...
-
Sveriges Bussföretag larmar om risk för akut bussförarbrist
Bussförarbristen riskerar att förvärras mer än tidigare befarat. Var tredje förare är idag över 60 år, samtidigt ...
-
-
Gästbloggare
-
