-
Vy tåg – Inspirerar till regionens smaker redan på resan norrut
Mat skapar inte bara bestående reseupplevelser – det är också en väg till kunskap om såväl råvaror som platsens historia. För att stärka besökarnas upplevelse på sommarens hemester samarbetar Vy med Swedish Lapland och inspirerar till regionens alla smaker redan på resan norrut.
Bjuder på kunskap och råvaror på tåget
Som en följd av pandemin har allt fler svenskar valt att resa norrut på sin semester och upptäcka helt nya upplevelser inom landets gränser. På Nattåget Norrland möts resenärerna i sommar av ett nytt grepp för inspiration av vad som finns att uppleva på plats.
I samarbete med Swedish Lapland kommer bordsskivorna i restaurangvagnen bjuda på kunskap om såväl traditioner och råvaror som smaker att uppleva väl på plats.
“Det är reseanledningarna som är det centrala när besökare väljer sin semesterdestination. Nattåget är ett smidigt sätt att nå dessa upplevelser som Swedish Lapland har en stor mångfald av. Genom det här samarbetet kan våra resenärer inspireras och börja planera vad de vill prova på redan under resan norrut.” Berättar Marie Torneus, marknadschef på Vy Tåg.
Väcks intresse att utforska det ätbara
Swedish Lapland är en del av den nationella satsningen som Sveriges marknadsföringsbolag Visit Sweden gör under konceptet The Edible Country där fokus ligger på att besökaren guidas till unika smakupplevelser som baseras på vad som finns tillgängligt i naturens skafferi.
Genom att möta resenären redan på resan norrut väcks intresse att fortsätta utforska det ätbara i naturen. Samt prova aktiviteter som innebär ett avslappnat sätt att umgås utomhus tillsammans med sitt resesällskap.
“Syftet med Edible Country är att besökare får med sig kunskap genom att själva delta i att skapa sin måltid av lokala råvaror och ätbara växter. Vilket ger en helt ny nivå av reseupplevelse. Det ger oss också möjlighet att lyfta fram våra lokala producenter och intressanta smakupplevelser som finns på vår bakgård.” Säger Maria Sirviö, omvärldsstrateg på Swedish Lapland Visitors Board.
Smaken hjälper oss återuppleva platser
Vy Tåg, som kör nattåget till Norrland, har medvetet valt att satsa på att skapa en bättre reseupplevelse genom att bland annat lyfta in lokala råvaror i utbudet ombord.
“Smakminnen är otroligt starka, och kan hjälpa oss att återuppleva platser vi besökt. Det är något som vi tagit fasta på med Nattåget Norrland. Redan i restaurangvagnen kan våra resenärer välja lokalproducerad mat lagad från grunden i Luleå. Med smaker som representerar den sträcka vi trafikerar.” Avslutar Marie Torneus.
- Text: Vy Tåg AB
- Foto: Vy Tåg AB
-
Visionen för arkitekturen på World of Volvo
Göteborgs nya upplevelsecenter World of Volvo har öppnat. Arkitekturen symboliserar en värld utan gränser, med naturen i centrum.
-
Kärlek och kändisar under Springpride i Eskilstuna
Oscar Zia och Admira Thunderpussy är två av dragplåstren när pridefestivalen Springpride arrangeras i Eskilstuna den 18 maj.
-
Stockholm Business Region – positiv utveckling av gästnätter 2024
Det har varit en bra start på året när det kommer till gästnätter. Prognosen ser fortsatt god ut för högsäsongen i Stockholm.
-
Undersökning från Länsförsäkringar: I år semestrar vi i Sverige
Inför den kommande sommaren planerar många svenskar att semestra i Sverige. Det visar en undersökning från Länsförsäkringar.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 17 -24
Mest under Destination, Evenemang och Mat & Dryck samt Hållbarhet/Tillgänglighet/Inkludering
-
Gästnätter: Värmland ökar tredje mest i landet
För tredje månaden i rad ökar Värmland gällande gästnätter. Under februari steg de med åtta procent jämfört med februari 2023.
-
Tekniska museet – en spännande och utmanande kulinarisk resa
Under GSTC-konferensen passade Turismnytt på att prata lite med Bicke Naglo som ansvarar för mat och dryck på Tekniska museet.
-
I helgen öppnar Gröna Lund – och välkomnar Pelle Svanslös
Årets säkraste vårtecken är här! Den 27 april slår Gröna Lund upp portarna för säsongen, där en rad nyheter väntar besökarna.
-
Utbilda dig inom besöksnäringen på TUC Yrkeshögskola
TUC Yrkeshögskola arbetar för att förse besöksnäringen med kompetens. Intresserade kan bl.a läsa Hotel & Restaurant Manager.
-
Svenska Möten ger ut e-bok för att inspirera om hållbarhet
Svenska Möten vill tillsammans med sina hållbara mötesplatser leda branschen. Därför ger de nu ut e-boken "Vi vill leva Globala målen".
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 16 -24
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Denna vecka är det mest under Destination, Evenemang och Ut...
-
Visit Skåne tar ledarroll i internationellt initiativ för framtidens turism
Visit Skåne går in som ledande part i ett treårigt projekt med länderna kring Östersjön för att ...
-
Arbetskamraterna lanserar plattform – vill hjälpa funktionsnedsatta att komma ut i arbetslivet
Arbetskamraterna är en ideell förening som förmedlar kontakt mellan företag och personer med en ...
-
Västerbotten tar nästa steg i resan mot en mer hållbar destination
Region Västerbotten Turism har i samarbete med de lokala destinationsorganisationerna Visit Umeå...
-
-
Gästbloggare
-