-
Hallstavik Tempe vann Ät!Stockholm 2022 med sina chips
Hallstavik Tempe med produkten ”Tempechips på svenska baljväxter” stod som vinnare av Ät!Stockholm 2022. De tog en storslam genom att även kamma hem Publikens Pris med hela 27% av rösterna som delades ut både av publiken på plats och de som följde finalen digitalt.
Stor marknadspotential som en hälsosam utmanare
Ät!Stockholms tre jurygrupper med ordförandena Fredrik Eriksson (krögare, Långbro Värdshus/Nationalmuseum), Mikael Palmberg (VD, Ekologiska Säljbolaget) och Carola Magnusson (grundare, Carolas Eko) prisade produkten med motivering:
”En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”
Eat for Change knep andraplatsen med sina svenska integrationssambosas, så kallade ”svensk sambosa”. Kocken och Grisen tog bronsmedaljen med sin ”Bre-Hot”. En bättre variant av den populära italienska bredbara salamin ’Nduja.
Verkligen en bekräftelse på att produkten är bra
Priserna delades ut under den livesända finalen som ägde rum den 22 november. Eventet arrangerades av Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod.
Mor och dotter Sen och Linn Gustafsson som äger Hallstavik Tempe strålade ikapp när de tog emot priset. Sen kommenterar:
“Det betyder så mycket för oss att vinna det här priset. Det är verkligen en bekräftelse på att produkten är bra. Nu ska vi växla upp och få ut våra tempechips på fler marknader.”
Som vinnare av Ät!Stockholm 2022 får Hallstavik Tempe en check värd 10 000 kr av Almi som kan användas för företagsrådgivning. Samt 4 timmars rådgivning med Ekologiska Säljbolaget med fokus på att nå marknaden med den vinnande produkten.
- Text: Ät!Stockholm & MatLust Utvecklingsnod
- Foto: Liza Simonsson
-
Swiftholm välkomnar fansen – Musikåret i Stockholm ett rekordår
Taylor Swifts konserter i Stockholm (Swiftholm) lockar 159 000 besökare från hela världen. Konsertåret i Stockholm blir ett rekordår.
-
Visit Swedens kampanj prisades på Guldägget-galan 2024
Visit Swedens marknadsföringskampanj ”Sweden (not Switzerland)”, blev den mest belönade kampanjen i tävlingen Guldägget.
-
SKR – kommuner tar notan för besöksnäringens utveckling
Kommuner lägger stora resurser på besöksnäringen. Det innebär möjligheter och risker. Ett ökat statligt engagemang är önskvärt enligt SKR.
-
Finalister till Placebrander of the Year 2024
Tävlingen Placebrander of the Year 2024 är i full gång. Nu har juryn utsett tre finalister i respektive kategori.
-
Visionen för arkitekturen på World of Volvo
Göteborgs nya upplevelsecenter World of Volvo har öppnat. Arkitekturen symboliserar en värld utan gränser, med naturen i centrum.
-
Kärlek och kändisar under Springpride i Eskilstuna
Oscar Zia och Admira Thunderpussy är två av dragplåstren när pridefestivalen Springpride arrangeras i Eskilstuna den 18 maj.
-
Stockholm Business Region – positiv utveckling av gästnätter 2024
Det har varit en bra start på året när det kommer till gästnätter. Prognosen ser fortsatt god ut för högsäsongen i Stockholm.
-
Undersökning från Länsförsäkringar: I år semestrar vi i Sverige
Inför den kommande sommaren planerar många svenskar att semestra i Sverige. Det visar en undersökning från Länsförsäkringar.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 17 -24
Mest under Destination, Evenemang och Mat & Dryck samt Hållbarhet/Tillgänglighet/Inkludering
-
Gästnätter: Värmland ökar tredje mest i landet
För tredje månaden i rad ökar Värmland gällande gästnätter. Under februari steg de med åtta procent jämfört med februari 2023.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
I helgen öppnar Gröna Lund – och välkomnar Pelle Svanslös
Årets säkraste vårtecken är här! I helgen slår nämligen Gröna Lund upp portarna för säsongen, dä...
-
Utbilda dig inom besöksnäringen på TUC Yrkeshögskola
Besöksnäringen är en av de snabbast växande näringarna i Sverige där hotell- och restaurangbranschen är den enski...
-
Tekniska museet – en spännande och utmanande kulinarisk resa
Under GSTC2024 konferensen passade Turismnytt på att prata med Bicke Naglo som ansvarar för mat och dryck på
-
Svenska Möten ger ut e-bok för att inspirera om hållbarhet
Hållbarhet är för Svenska Möten en självklarhet! De vill tillsammans med sina utvalda mötesplatser leda branschen...
-
-
Gästbloggare
-