Flygresenärerna på Arlanda har under många år klagat på dyr mat i jämförelse med kvalitet. Nu satsar flygplatsen på att höja restaurangernas matkvalitet på maten.

Det är krögaren Pontus Frithiof som öppnat en ny restaurang Pontus in the Air i terminal 5 på Arlanda flygplats. Fokus skall ligga på att erbjuda högkvalitativ mat och dryck med en snabb service. Den maximala väntetiden skall vara 12 minuter. Gästen skall också kunna göra sin matbeställning via en app i förväg – om man vill.

Restaurangen kommer att bestå av tre delar:

  • bistron kan ta emot etthundra gäster samtidigt för frukost, lunch och middag.
  • market rymmer etthundrafemtio gäster. Här plockar kunden sin mat själv och betalar vid disken.
  • take off erbjuder rätter med take-away.

 

Man kommer också att erbjuda fri wi-fi och laddningsstationer för mobiler och datorer.

”- Vi är mycket glada och stolta över att nu få hälsa Pontus in the Air välkomna till Arlanda. Genom Pontus kunnande och erfarenhet kan vi erbjuda våra resenärer en matupplevelse av högsta kvalitet och med stor personlighet. De olika matkoncepten kommer att tilltala våra resenärer, svenska och internationella, som har olika matpreferenser och med olika lång tid att spendera på Arlanda”, säger Niklas Sundberg, Head of Food & Beverage, Commercial Services på Swedavia.

 

Källa: Swedavia

På fotot: restaurangchefen Mario och Pontus Fritiof