Veckans Profil

Hej Anna och Robert! Ni arbetar med evenemangsproduktion.

Vad jobbar ni med för evenemang just nu?

Vi har tidigare varit producenter för bland annat Snövit – The Musical och Trollkarlen från Oz. Men nu arbetar vi för fullt med Äventyret Aladdin.

Paret som driver ett produktionsbolag tillsammans

I produktionen för Aladdin är det jag, Robert, som står för manus och regi och Anna som producerar. På scenen står Markoolio, Claes Malmberg, Kim Sulocki, Charlie Grönvall och Renaida Braun med stor ensemble. Premiären sker den 26 december 2017 på Stockholm Waterfront. Efter det blir det Sverigeturné under vintern och våren 2018.

Hur marknadsför ni ert evenemang?

Vi försöker att synas i medier, tidningar , sociala medier, hos samarbetspartners, i trafikreklam m.m.

Har ni några tips om hur man bygger upp bra samarbeten inom branschen?

Vi har många samarbeten i hela Sverige. Det är viktigt att vara öppen och våga lära sig av andra och sig själv – ärlighet varar längst!

 Hur gör man ekonomiska prognoser inför en produktion?

Vi gör en budget och utgår från den men tyvärr vet man aldrig riktigt hur det går. Det finns ju ingen bibel att följa.

Hur kan man skydda sig ekonomiskt när man arrangerar ett evenemang?

Går det bra får vi vinst i bolaget, går det inte bra får vi jobba hårdare och hitta lösningar annars är det inte kul att vara producent om det inte finns lösningar… Hoppet är det sista man har .

Finns det några bra verktyg som ni använder som stöd när ni planerar ett evenemang?

Hur gör ni för att utveckla ett evenemang?

I den här produktionen som vi har nu, Aladdin, har vi en målgrupp som är bred, dv.s. familjemedlemmar mellan 3 och 100 år gamla. Och så tror vi stenhårt på det vi gör . Vi hittar nya vägar och utvecklar .

Vi arbetar hela tiden med gästupplevelsen och försöker att utveckla den hela tiden. Det är viktigt att alla får en bra och minnesvärd upplevelse när dom stiger in i arenan. Redan från starten i foajén ska det vara mingel, roligt & lustfyllt, trevliga människor och bra service så publiken känner sig välkommen.
Så när föreställningen startar börjar alla med att le…