Veckans Profil

I månadsskiftet mars-april kommer ni med en ny mässa, Lounge Expo i anslutning till GastroNord, hur skiljer den sig från era tidigare arrangemang Lounge Event och Lounge Summit?

Nu när vi flyttar ihop med GastroNord blir Lounge en större mässa med fler utställare. Den stora skillnaden är att partnerskapet med GastroNord kommer att göra att alla beslutfattare ute på hotellen kommer hitta sina egna intresseområden representerade.

Vilka vill ni ha som utställare på mässan och vad kan de förvänta sig av sin medverkan?

Alla företag som levererar till hotell och konferensanläggningar borde vara med då vi förväntar oss ett ännu större intresse nu när vi samarrangerar med GastroNord.

Har ni några särskilt intressanta utställare klara redan idag med flera månader kvar till mässan?

Vi har många utställare redan bokade och många på väg in. Nämnas ska våra partners Visita, Hoist Group, Expedia Group och Urvalet Executive.

Hur ser du på mässan som mötesplats och arena för att göra affärer i dessa tider av digitalisering och där sociala medier tagit över mycket av uppmärksamheten?

Så kallade live-mötesplatser har en större relevans än någonsin då så mycket kommunikation sker digitalt och man träffas mer sällan. Mässan är en kommersiell mötesplats där säljare och köpare kan träffas och skapa nya kontakter som leder till affärer. Som leverantör har du otroligt svårt att få träffa nya kunder ute hos dem. Till mässan kommer de och letar efter nya produkter.

Vilka kan ha nytta av att gå på mässan och vilka typer av utställare kan de få kontakt med?

Vi säger att vi är mässan för HELA ledningsgruppen. Vi kommer ha utställare inom alla områden som behövs på hotellet/anläggningen.

Ni har även ett seminarieprogram, vilka kommer man att kunna lyssna på där?

Mycket är under framtagande men vi vet att Thomas Jakobsson på Visita kommer inleda med att berätta hur det går för hotellbranschen. Revenue Management, säkerhet, bygga hållbara team, hållbart byggande, konceptpositionering, framtidens kundupplevelse, det personalfria hotellet och många andra ämnen kommer att presenteras på scenen i mässhallen.

Här kan ni läsa mer om mässan

Läs tidigare artiklar på Turismnytt om mässan:

Lounge Expo i nytt samarbete med GastroNord 2020

Starka branschaktörer i samarbete med LOUNGE Expo 2020

Senaste nytt