Veckans Profil

Så skapar vi många karriärvägar och jobb inom besöksnäringen

Intervju med Monica Almgren
Programansvarig, hotellutbildningen Realgymnasiet i Stockholm.

 

Hej Monica, vem är du?Berätta lite mer om dig själv.

Jag är utbildad kock och har jobbat som kökschef, drivit restaurang och jobbat inom hotell på stora och små orter som fjällen och i Stockholm. Jag är även legitimerad lärare och APL-utvecklare. Nu arbetar jag på Realgymnasiet i Stockholm.

Realgymnasiet i Stockholm startar en ny hotellutbildning hösten 2018. Varför startar ni utbildningen?

Jag brinner för att se bransch och skola mötas i nya koncept och har arbetat tätt med Nordic Choice Hotels inför starten av den nya utbildningen. Jag menar att det är viktigt att utbildningen ger eleverna den kompetens de behöver för att matcha framtidens rekryteringsbehov.

Vem riktar sig hotellutbildningen till?

Om du brinner för service, vill ha många karriärvägar och ett jobb i växande framtidsbransch, då är du på rätt utbildning. Det är nog också bra om det finns en vilja att jobba i varierande miljö, där varje möte med gästen är viktig. Som elev får du coachning in i den yrkesutgång som du själv tycker är roligast.

Kan du berätta lite mer om hotellutbildningen?!

Det är en lärlingsutbildning, där det är samma krav, mål och förväntningar som skolförlagd utbildning. Mest unikt med vår hotellutbildning är att vi har ett samarbete med en av Nordens största hotellkedjor, Nordic Choice Hotels som även ger en jobbgaranti efter avslutad gymnasieexamen.

Vad finns det för möjligheter efter utbildningen?
Egentligen obegränsade. Som elev har du en väg in både till universitetet och yrkeshögskolan. Sen finns det oerhört många vägar att göra karriär på inom Nordic Choice Hotels-kedjan.

Vad har varit roligast med ditt arbete?
Det är fantastiskt roligt att arbeta tillsammans med Nordic Choice Hotels. Att ha ett tätt arbete är jättebra, allt för att eleven ska få en så kvalitativ utbildning som möjligt.

Vårt mål är att denna utbildning ska bli en stilledande branschutbildning i Sverige där våra studenter blir eftertraktade och har stora konkurrensfördelar.

Fakta om hotellutbildningen

Hotellutbildningen är för dig som brinner för service och besöksnäringen. Utbildningen sker i den dagliga driften på ett av Stockholms största hotell – Quality Hotel Globe – som ligger i direkt anslutning till Nordens största evenemangsområde intill Globen.

Denna lärlingsutbildning är utvecklad av Realgymnasiet tillsammans med Nordic Choice Hotels. Här kommer du tillsammans med din handledare coachas in i det som du tycker är roligast mot din yrkesutgång. Och det bästa av allt, du är garanterad jobb i 6 månader efter godkänd gymnasieexamen.