Veckans Profil

Möt campingchefen i Grönklittsgruppen Anders Östring

 

Hej Anders, du börjar som ny Campingchef i Grönklittsgruppen. Vem är du?

Jag kommer närmast från Funäsdalen Berg och Hotell där jag varit VD fram till augusti 2017. Tidigare arbetade jag i Ramundberget i över 20 år där jag var VD från 2005–2014.

Varför vill du bli Campingchef?

Jag är både stolt och glad över att kliva in som chef i Svenska Campingpärlor. Svenska Campingpärlor  består av totalt nio olika anläggningar runt om i Sverige, från Ekerum på Öland i söder till Ansia Resort i Lycksele i norr.

Du började arbeta vid årsskiftet som Campingchef – vad har du åstadkommit hittills?

Jag har initialt ägnat min tid åt att bekanta mig med alla anläggningar och medarbetare.

Jag har fått en bra inblick och lärt känna alla våra campingpärlor runt om i Sverige. Nu väntar en fas där vi ska fortsätta att bygga varumärket Svenska Campingpärlor med betoning på ett starkt och fungerande värdskap. Anläggningarnas egna varumärken är viktiga, vi ska vårda den lokala profilen. Samtidigt ska vi ta tillvara på de skalfördelar som finns genom att vi är en och stark och långsiktig aktör. Jag räknar med att 2018 blir ett spännande år.

Hur ser utmaningarna ut och vad är dina ambitioner?

En del av arbetet är lite nytt för mig, men det påminner samtidigt en hel del om vad jag gjort tidigare. I det större perspektivet ser jag fram emot att utveckla Svenska Campingpärlor till Sveriges ledande campingkedja med anläggningar i attraktiva lägen, välordnade faciliteter och ett rikt utbud av aktivitet, både på och utanför campingen. En viktig del i uppdraget avser också arbetet med förvärv. Svenska Campingpärlor vill och ska växa Bland annat tittar vi på att täcka stora campingstråk som västkusten och norrlandskusten, områden där vi ännu inte är etablerade.

Vilka tillväxthinder finns det för campingplatser i Sverige?

En av branschens stora utmaningar framöver är att möta och tillvarata det växande husbilssegmentet. Här ställs andra krav, önskemål och ett annat resebeteende. Det innebär att vi som campinganläggningar måste höja attraktionskraften i dessa segment.

Har du några tips till små campingar som vill växa?

Små och medelstora campingar har ofta ett högt personligt engagemang med ett starkt värdskap. Att göra saker annorlunda och våga göra det tror jag är en framgångsfaktor, gäller nog oss alla när jag tänker efter.

 

Här kan du läsa fler intervjuer med personer inom besöksnäringen.