Veckans Profil

Vi har pratat med Niklas Pallgren som blev kursetta på Restaurangakademiens Restaurangchefsutbildningen HT18/VT19.  Niklas arbetar på Kämpasten konferensanläggning i Sigtuna.

Hej Niklas! Varför gick du restaurangchefsutbildningen?
– Jag ville få mer kunskap om hela restaurangverksamheten. Tidigare har jag jobbat i kök i 20 år och nästa steg blir ett helhetsgrepp inom food and beverage, så detta var perfekt!

Hur levde utbildningen upp till dina förväntningar?
– Superbra! Det var verkligen ett bra upplägg där man får alla verktyg inom ledarskap, hållbarhet och ekonomi som är så viktigt i branschen. Sedan var det kul att gå med likasinnade, man får ett fint kontaktnät där vi kunnat dela erfarenheter och kunskaper med varandra.

Var det något ämne som du hade extra stor behållning av?
 – Det var kalasbra och pedagogiska föreläsare så alla ämnen var roliga och lätta att ta till sig! Extra plus till Ulrika Karlsson, hon är verkligen en inspirerande branschförebild!

Har ditt dagliga arbete ändrats efter utbildningen?
 – Absolut! Jag har fått nya verktyg och kunskaper, vilket generar nöjdare medarbetare och nöjdare gäster!

Har du något tips till den som funderar på att gå restaurangchefsutbildningen?
 – Restaurangchefsutbildningen är en jättebra investering i dig själv och företaget. Det är så viktigt för branschen att vi har trygga ledare med rätt verktyg och kunskaper. Och luncherna på utbildningen är världsklass!

 

Restaurangakademiens restaurangchefschefsutbildning sträcker sig över två terminer, med heldagsundervisning en dag per vecka, totalt 16 tillfällen. Tack vare att utbildningen är förlagd en dag i veckan möjliggör det för heltidsarbetande att delta. Nästa kursstart: 24 september.

Läs mer om Restaurangchefsutbildningen här!

 

Vill du läsa fler intervjuer av profiler inom besöksnäringen? Besök sidan Intervjuer.

Senaste nytt