-
Med ny talangfull F&B manager rustar Vår Gård för framtiden
Ett nytt tillskott i familjen har Vår Gård fått i irländaren Liam Ginnane som nu tar sig an rollen som Food & Beverage Manager. Han kommer bli delaktig i att utveckla och rusta Vår Gårds restaurang, kök och bageri för framtiden.
Liam har en gedigen bakgrund som exekutiv köksmästare från bland annat Hotell Hilton i Slussen och Pontus Frithiof där han varit mycket uppskattad. Innan han flyttade till Stockholm med familjen arbetade han i Skottland på en krog som tilldelades en stjärna i Guide Michelin tre år i rad.
Anläggningen har vågat satsa
Vår Gård är en historisk och välbesökt konferensanläggning i Saltsjöbaden. När pandemin slog till blev Vår Gård hårt drabbad som alla i besöksnäringen och var tvungna att ställa om helt då konferenser uteblev. Liam berättar om hur han ser på sin nya roll och arbetsplats:
”Som Saltisbo har jag ofta gått förbi Vår Gård och förundrats över den vackra platsen och den ståtliga byggnaden. Dock upplevde jag att det ofta var stängt för oss privatgäster då konferenser pågick.
Under vårens restriktioner hände det något och Vår Gård öppnade upp alla dagar i veckan med luncher och middagar för oss i närområdet. Ett välkomnat initiativ och högst corona-anpassat. Vår Gård har verkligen ställt om och vågat satsa och investera i en tuff tid.
Det ska bli väldigt spännande att få vara med och utveckla verksamheten mot den privata marknaden. Min roll blir att säkerställa en röd tråd mellan kök och service. Vi har en fantastisk produkt som skall levereras med högsta kvalité av service och matupplevelse för våra gäster.”
Renovering och säkerhet
Under sommaren har Vår Gård haft ett uppehåll, men det betyder inte att huset har fått vila. Bakom väggarna har en omfattande renovering pågått där ett nytt kafé, bageri och en vinbar tar plats. Det väntas även en ny restaurang i tornvillan Skärtofta längre fram i höst.
Liam pratar om förhoppningar och trygghet:
”Folk kommer vara oroliga inför besök. Vi måste säkerställa att alla känner sig trygga i vår miljö. Både gäster och personal. Till vår fördel har vi stora ytor som går att anpassa på ett effektivt sätt för gästerna trygghet och bekvämlighet.
Om jag får gå lite i förväg så vill jag gärna nämna vårt julkoncept som i år blir en unik upplevelse. Vi frångår buffén och minskar inte bara matsvinnet utan också trängsel. Ett begränsat antal gäster får njuta av en härlig julmiddag med generösa avstånd.
Min förhoppning är att Vår Gård skall bli ett lika säkert val för privatgäster som vill njuta av god mat och vackra miljöer precis som konferensgäster gjort i generationer. Vi ser ljust på framtiden. Vår Gård är en undangömd pärla som skall sättas på kartan.”
- Text: Vår Gård Saltsjöbaden
- Foto: Vår Gård Saltsjöbaden
-
SAS utökar inrikestrafiken med nya linjer från januari 2025
Som ett resultat av avtalet med BRA meddelar SAS att inrikesnätet kommer att stärkas med nya destinationer och ökad kapacitet.
-
Egyptiska mumier – internationell utställning till Kalmar Slott 2025
Nästa år kommer Kalmar Slott visa en utställning om forntida Egyptens mumier. Föremålen kommer från Egyptiska museet i Florens.
-
Tillväxtverket – fortsatt stark sommarturism i Sverige
Statistik från Tillväxtverket visar att antalet gästnätter under sommaren ligger på en stabil nivå jämfört med de senaste åren.
-
Destination Funäsfjällen söker en driven VD
Destination Funäsfjällen är Sveriges äldsta destinationsbolag och driver utvecklingen för fjällområdet. Nu söker de efter en VD.
-
Göteborg slutspurtar i Global Destination Sustainability Index 2024
Göteborg är åter bland årets topp 5-finalister för hållbarhetsrankingen Global Destination Sustainability Index.
-
Camp Ripan nominerade till Stora Turismpriset 2024
Camp Ripan kommer att representera Norrbotten i Stora Turismpriset. Det är ett innovativt och hållbart destinationshotell i Kiruna.
-
150 anmälda till Swedish Workshop Online för utländska reseföretag intresserade av Sverige
Över 150 personer från ett tiotal marknader är just nu anmälda till Swedish Workshop Online som lockar internationella reseaktörer.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 39 2024
Mest under Destination, Evenemang, Hållbarhet/Tillgänglighet/Inkludering och Utmärkelser
-
Skåne Food Fest lyfte skånsk mat- och dryckeshantverk och gårdsförsäljning
Skåne Food Fest hyllar det närodlade, skånsk mat och dryck samt lyfte kommande gårdsförsäljning
-
Världsarvet Grimeton besökscentrum byggs om
Stiftelsen Världsarvet Grimeton har beslutat att bygga om besökscentrum vid den snart 100-årsjubilerande radiostationen.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Nominerade till Stora turismpriset 2024 utvecklar besöksnäringen
Nu är nomineringarna till årets Stora turismpriset klara. Här möter vi verksamheter som bland an...
-
Pehr Palm blir ny VD för Visit Trelleborg
Efter en omfattande rekryteringsprocess med över 100 kandidater har styrelsen i Visit Trelleborg...
-
Skåne Food Fest lyfte skånsk mat- och dryckeshantverk och gårdsförsäljning
Matfestival med skånska mat- och dryckesproducenter och panelsamtal om gårdsförsäljning Den för...
-
Bröderna Olsson vinner Värmlands Turismpris 2024
Visit Värmland är stolta över att kunna utse Bröderna Olsson som årets vinnare av Värmlands Turi...
-
-
Gästbloggare
-