-
Niklas blev kursetta på Restaurangakademiens Restaurangchefsutbildning
Vi har pratat med Niklas Pallgren som blev kursetta på Restaurangakademiens Restaurangchefsutbildning HT18/VT19. Niklas arbetar på Kämpasten konferensanläggning i Sigtuna.
Hej Niklas! Varför gick du restaurangchefsutbildningen?
– Jag ville få mer kunskap om hela restaurangverksamheten. Tidigare har jag jobbat i kök i 20 år och nästa steg blir ett helhetsgrepp inom food and beverage, så detta var perfekt!Hur levde utbildningen upp till dina förväntningar?
– Superbra! Det var verkligen ett bra upplägg där man får alla verktyg inom ledarskap, hållbarhet och ekonomi som är så viktigt i branschen. Sedan var det kul att gå med likasinnade, man får ett fint kontaktnät där vi kunnat dela erfarenheter och kunskaper med varandra.Var det något ämne som du hade extra stor behållning av?
– Det var kalasbra och pedagogiska föreläsare så alla ämnen var roliga och lätta att ta till sig! Extra plus till Ulrika Karlsson, hon är verkligen en inspirerande branschförebild!Har ditt dagliga arbete ändrats efter utbildningen?
– Absolut! Jag har fått nya verktyg och kunskaper, vilket generar nöjdare medarbetare och nöjdare gäster!Har du något tips till den som funderar på att gå restaurangchefsutbildningen?
– Restaurangchefsutbildningen är en jättebra investering i dig själv och företaget. Det är så viktigt för branschen att vi har trygga ledare med rätt verktyg och kunskaper. Och luncherna på utbildningen är världsklass!Restaurangakademiens restaurangchefschefsutbildning sträcker sig över två terminer, med heldagsundervisning en dag per vecka, totalt 16 tillfällen. Tack vare att utbildningen är förlagd en dag i veckan möjliggör det för heltidsarbetande att delta. Nästa kursstart: 24 september.
Läs mer om Restaurangchefsutbildningen här!
Vill du läsa fler intervjuer av profiler inom besöksnäringen? Besök sidan Intervjuer.
- Text: Restaurangakademien
- Foto: Restaurangakademien
-
Svenska Möten ger ut e-bok för att inspirera om hållbarhet
Svenska Möten vill tillsammans med sina hållbara mötesplatser leda branschen. Därför ger de nu ut e-boken "Vi vill leva Globala målen".
-
Visit Trelleborg är nominerad för Bästa värdskap 2023
Visit Trelleborg och nio andra turistinformationer tävlar om utmärkelsen bästa värdskap 2023 från Visitas nationella råd för besöksservice.
-
Hotel Fratelli har äntligen öppnat i Karlstad
Ett färgstarkt nöjeshus som för tankarna till sydligare breddgrader. Efter flera års renovering står Karlstads Hotel Fratelli färdigt.
-
Fler besöker Höga Kusten under hela året
Höga Kusten går fortsatt starkt. Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna.
-
Visit Skåne tar ledarroll i internationellt initiativ för framtidens turism
Visit Skåne går in som ledande part i ett projekt med länderna kring Östersjön. ReTour ska leda till utveckling för en mer hållbar turism.
-
Arbetskamraterna lanserar plattform – vill hjälpa funktionsnedsatta att komma ut i arbetslivet
Arbetskamraterna lanserar en digital plattform för att hjälpa personer med funktionsnedsättning att hitta en inkluderande arbetsplats.
-
Copper Skillet – Ruth Weldegiorgis är världens bästa konferenskock
Den 19 april avgjordes Copper Skillet, där Ruth Weldegiorgis representerade Sverige och blev världens bästa konferenskock.
-
Visit Trelleborg – en doft av choklad nalkas Smygehuk
Linus Svensson, ägaren av 2:a Sandbank i Beddingestrand samt Sveriges sydligaste choklad 452732, välkomnas som ny hyresgäst i Smygehuk.
-
Västerbotten tar nästa steg i resan mot en mer hållbar destination
Region Västerbotten Turism har tillsammans med de lokala destinationsbolagen beslutat att gå vidare i en satsning på certifiering med EarthCheck.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 16 -24
Mest om Destination, Evenemang och Utmärkelser samt Museer
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Regeringen – ny strategi för företag i kulturella och kreativa branscher
Regeringen lämnade den 9 april över skrivelsen Strategi för företag i kulturella och kreativa branscher till riks...
-
Bästa sommarjobbet: Bli junior museichef på Historiska museet
Vet du inte vad du ska göra på sommarlovet och är mellan 15–17 år? I år söker Historiska museet ...
-
Sveriges besöksnäring och GSTC kongress lockar deltagare globalt
Det internationella intresset och engagemanget för hållbar turism är stort. Det märks på det överväldigande intre...
-
Mikael Jonsson blir ordförande i Svenska Destinationsnätverket
Den 12 april avslutades Svenska Destinationsdagarna i Helsingborg. Under årsmötet för SNDMO valdes Mikael Jonsson...
-
-
Gästbloggare
-