-
Poppy’s – Nytt utflyktsmål och restaurang vid Görvälns Slott
Görvälns Slott är boutiquehotellet i Järfälla, känt för sin unika inredning och sitt prisbelönta kök. Sommaren 2022 har ägarna tagit det första steget i arbetet med att skapa en destination och ett utflyktsmål i naturreservatet i norra Storstockholm. Den nya utomhusrestaurangen Poppy’s.
“Med sommarens storsatsning Poppy’s har vi äntligen fått möjlighet att erbjuda en utomhusrestaurang i detta fantastiska naturreservat på Görvälns Slott.” Säger Johan Eklund, VD och delägare och fortsätter. “Vi har under våren jobbat med konceptet där vi tagit tillvara på utemiljön och slottsparken. Vår florist och trädgårdsansvarige Carola har skapat en underbar trädgård kring slottet och runt restaurangen, och vi är bara i början av denna resa och utveckling av hotellet. Här finns 7 villaträdgårdar som nu kommer att börja sin förvandling. I år har vi anlagt ett stort land där vi odlar egna grönsaker. På hotellet finns det en shop där du kan köpa inredning och blommor, samt ett café och bar.”
Restaurang Poppy’s
Tanken är att Poppy’s ska kännas som en ”riktig” restaurang och inte en enkel uteservering. Inredningen är ombonad och varm med trämöbler i teak, taklampor och bordslampor, linneservetter och över 100 prydnadskuddar. Maten lagas i köket precis intill restaurangen där kockarna grillar fisken över öppen eld och bakar eget flat bread i pizzaugnen. Det ger en härlig personlig känsla.
“Jag ville skapa en internationell miljö som för tankarna till Franska Rivieran och Ibiza, men ändå fungerar i det svenska landskapet och den svenska slottsmiljön. Det ska kännas lite lyxigt så valet av lampor, kuddar och dukning är kanske inte det mest praktiska, men väldigt härligt. Jag vill alltid beröra med min inredning och skapa miljöer som man inte har hemma.” Säger kreativt ansvarige och grundaren, Maria Eklund.
Menyn är medelhavsmat med tydliga svenska influenser och fortsatt hög nivå på råvaror. Målgruppen för Poppy’s är inte bara hotellets gäster, utan också Järfällabor och andra som vill njuta av Görväln och äta gott.
Tar medelhavet till Görväln
Ägarna av Görvälns Slott, Johan & Maria Eklund, äger även Ocho Suites & Kitchen i Palma de Mallorca så därför var det naturligt att hämta inspirationen från medelhavet.
“Vi har skapat en meny som tar det bästa från Spanien, Frankrike och Italien och mixar det med lite svenska smaker. Det är allt från flat bread till medelhavsräkor och grillad fisk.” Säger Pedro Pimentel, som är kökschef på Görvälns Slott. “Vi plockar grönsaker och örter från våra egna odlingar vilket är helt magiskt. Men självklart kompletterar vi med lokalt inköpta svenska grönsaker också, då vi har ett tydligt fokus på grönsaker och närodlat. Bra mat ska vara god och bra både för kroppen och miljön.”
- Text: Workation Group
- Foto: Workation Group
-
Mötes- och evenemangsambassadörer i Jönköping hyllas för sina insatser
Den 20 november uppmärksammade Destination Jönköping lokala ambassadörer som under året gjort insatser för att stärka destinationen.
-
Nio finalister i 2024 års upplaga av Circular Gastronomy Challenge
Efter en mängd inspirerande och hållbara idéer har juryn vaskat fram nio finalister till Circular Gastronomy Challenge 2024.
-
PRAO: En möjlig väg till inkludering och mångfald i högstadieåldern
Hotellbranschen har länge varit en arbetsmotor för unga. Hotellet Haymarket by Scandic i Stockholm erbjuder ett eget PRAO-program.
-
Vildmarkskällan – nyrenoverat spa med infinitypool på Vildmarkshotellet
Inför sitt 60-årsjubileum tar Kolmården nästa steg med lanseringen av Vildmarkskällan – ett spa på Vildmarkshotellet med infinitypool.
-
Idre Fjäll och Idre Sameby i ett unikt samarbete
Idre Fjäll och Idre Sameby inleder ett unikt och långsiktigt samarbete för att stärka destinationen och den samiska kulturen.
-
Vinteranläggningarnas nyheter 2024 – Branäsgruppen
Sveriges fjällanläggningar förbereder sig inför en vinter med nyheter. Här ser ni vad Branäsgruppen planerar för Branäs och Kungsberget.
-
Sveriges Bussföretag – hur påverkas besöksnäringen av miljözoner?
Stockholm kommer att införa miljözon klass 3 från nyår. Dock saknas analys av hur bussturist- och beställningstrafiken påverkas.
-
Historiska smaker och event på The Viking Museum och Restaurang Eld
The Viking Museum restaurang Eld nyöppnade 2023. Det finns möjlighet att boka den och museet erbjuder även guidade turer samt aktiviteter.
-
Mews förvärvar Atomize – fortsätter bana väg för hotell att maximera intäkter
Mews, den ledande SaaS-aktören inom hospitality tech tillkännagav den 21 november förvärvet av Atomize, ett molnbaserat RMS.
-
Strömma – 30 år av julbord med krögare Jesper Taube
I år firar Strömma Turism & Sjöfart 30-årsjubileum med julbord ombord på M/S Waxholm III, signerat den kända krögaren Jesper Taube.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Programmet BESÖK utbildar turistentreprenörer i Bohuslän
Denna vecka når vi en milstolpe i det framgångsrika utbildningsprogrammet BESÖK, när tredje kull...
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 47 -24
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan mest i kategorierna Destination, Evenemang s...
-
Idredagen samlade näringsliv och offentlig sektor
Norra Dalarna kommer att växa rejält som destination de närmaste åren och för att kunna göra det möjligt ...
-
Kenneth Gustavsson utses till ny vd för Gotland Alandia Cruises
Kenneth Gustavsson blir ny vd för Gotland Alandia Cruises som driver kryssningsfartyget Birka Gotland. Fa...
-
-
Gästbloggare
-