​Johanna Henriksen är anställd som redaktionschef på Värmlands museum.

Tjänsten som redaktionschef är ny och kommer att ha en central funktion på museet. I tjänsten ingår det att förmedla hela museets breda verksamhet med ett strukturerat nytt och agilt arbetssätt. Redaktionen ska även sköta omvärldsbevakning och vara ögon och öron utåt för att fånga upp aktuella frågor och se till så att museet förmår att ge perspektiv på samtida frågor. Arbetet för redaktionen innebär också programproduktion och samtidsdokumentation samt innefattar tjänsterna programproducent, fotograf och grafisk formgivare.

”- Vi ser att vi tidigare har haft svårt att nå ut med hela vår verksamhets bredd och tar nu ett samlat grepp och dedikerar ett helt team – en redaktion, som ska arbeta med hela vår verksamhets innehåll i samtliga kanaler. Johannas kommunikationserfarenhet blir en oerhört värdefull tillgång i en tid av digitalisering och stora förändringar i människors mediekonsumtion”, säger länsmuseichef Åsa Hallén.

Johanna har tidigare arbetat på kommunikationsbyrån Prime i Stockholm, drivit eget företag inom PR och kommunikation, samt arbetat som kommunikatör på SISU Idrottsutbildarna och Riksidrottsförbundets rikskansli.

Värmlands Museum genomgår just nu en omorganisation med kompetensväxling som innebär att nio nya tjänster har annonserats ut. Tjänsten som museivärd har gått till tidigare konservatorn Anna Lindblom och tjänsten som samlingsintendent till nuvarande arkivarien Linda Höglund, som kommer att kombinera sina båda tjänster framöver. Övriga nya tjänster rekryteras just nu och kommer att tillsättas löpande under våren.

 

Källa: Värmlands museum