-
Wallby säteri är vinnare av årets turismpris i Småland
Wallby säteri tog den 26 februari hem den prestigefyllda utmärkelsen Årets turismpris under Jönköpingsgalan. Med motiveringen ”Med en unik produkt som växlar efter årstiderna erbjuder säteriet en upplevelse där småländska smaker och natur står i fokus” delade juryn ut priset under den digitala tillställningen.
“Det här var fantastiskt roligt! En uppmuntran att fortsätta arbeta i samma riktning, Det här går inte att uppnå på egen hand. Jag har haft fantastiskt bra människor runt omkring mig för att komma hit. Jag vill rikta mitt varmaste tack till alla inblandade.” Säger Magnus Nyman, ägare till Wallby säteri.
En naturupplevelse som följer årstiderna
Det bästa Wallby säteri har tillgång till är naturen. Det är det som anläggningen har gjort en hållbar produkt av med omsorg. Magnus och hans medarbetare på Wallby säteri har arbetat hårt för att flytta upplevelsen från ”en klassisk hotellupplevelse” till en naturupplevelse som följer årstidernas växlingar.
“Vi har stora möjligheter att erbjuda upplevelser i vår omgivning. Vi lagar mat utomhus och har guider som kan berätta om hur man kan ta tillvara på örter och växter I naturen under matlagning. Våra gäster erbjuds att följa med ut och lägga nät och vittja. Tillsammans kan vi sedan tillaga nyfångad abborre över öppen eld. En fantastisk upplevelse. Mer lokalproducerat än så går inte att få. Dessutom arbetar vi vidare med vandring, cykling och andra naturupplevelser.” Fortsätter Magnus Nyman.
Vidareutveckla och möta marknadens önskemål
Under hela 2020, ett mycket speciellt år, har Magnus och hans medarbetare också fortsatt att vidareutveckla och möta marknadens önskemål. Dels den privata, men även på konferenssidan.
Stora ytor och möjlighet till att utföra aktiviteter utomhus efterfrågas. Det genuina, närproducerade och enkla är det som konferensgäster söker. Det är något som finns tillgängligt på Wallby säteri. Anläggningen har arbetat med att plocka in teknik och natur för att skapa en förflyttning från klassisk ”weekend-anläggning”.
“Vi på Wallby har alla förutsättningar att möta framtidens önskemål. Vi har skog och mark, vi har mycket plats, genuin kunskap kring mat och service, kunskap kring naturen och en ständig önskan att ge våra gäster det allra bästa.” Säger Magnus. “Kommer man till oss ska man inte bara njuta av sköna sängar, genuin omtanke och bra mat. Man ska också få till sig den fantastiska upplevelse som naturen här omkring faktiskt innebär.”
Motivering:
”2020 års vinnare har med sprudlande kreativitet i kombination med ett medvetet arbete utvecklat helhetsupplevelser som hyllas av såväl svenska som internationella besökare.
Med ett värdskap i världsklass bjuder man in till småländska traditioner och unika måltidsupplevelser, som varierar efter årstiderna och naturens skafferi.
Med hållbarhet som ledstjärna och med en genuin kärlek till platsen har årets vinnare framgångsrikt lockat gäster till de småländska skogarna!”
Smålands turism VD, Helen Berg, som delade ut priset till Wallby Säteri säger så här:
“Viljan till nyskapande och förändring har lett till en utveckling av ett helt nytt koncept, Magnus har frikostigt delat med sig av sina erfarenheter av att utveckla Wallby Säteri och därmed visat stor vilja att bidra och hjälpa andra verksamheter i området att utvecklats.”
- Text: Wallby säteri
- Foto: Wallby säteri
-
I helgen öppnar Gröna Lund – och välkomnar Pelle Svanslös
Årets säkraste vårtecken är här! Den 27 april slår Gröna Lund upp portarna för säsongen, där en rad nyheter väntar besökarna.
-
Utbilda dig inom besöksnäringen på TUC Yrkeshögskola
TUC Yrkeshögskola arbetar för att förse besöksnäringen med kompetens. Intresserade kan bl.a läsa Hotel & Restaurant Manager.
-
Svenska Möten ger ut e-bok för att inspirera om hållbarhet
Svenska Möten vill tillsammans med sina hållbara mötesplatser leda branschen. Därför ger de nu ut e-boken "Vi vill leva Globala målen".
-
Visit Trelleborg är nominerad för Bästa värdskap 2023
Visit Trelleborg och nio andra turistinformationer tävlar om utmärkelsen bästa värdskap 2023 från Visitas nationella råd för besöksservice.
-
Hotel Fratelli har äntligen öppnat i Karlstad
Ett färgstarkt nöjeshus som för tankarna till sydligare breddgrader. Efter flera års renovering står Karlstads Hotel Fratelli färdigt.
-
Fler besöker Höga Kusten under hela året
Höga Kusten går fortsatt starkt. Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna.
-
Visit Skåne tar ledarroll i internationellt initiativ för framtidens turism
Visit Skåne går in som ledande part i ett projekt med länderna kring Östersjön. ReTour ska leda till utveckling för en mer hållbar turism.
-
Arbetskamraterna lanserar plattform – vill hjälpa funktionsnedsatta att komma ut i arbetslivet
Arbetskamraterna lanserar en digital plattform för att hjälpa personer med funktionsnedsättning att hitta en inkluderande arbetsplats.
-
Copper Skillet – Ruth Weldegiorgis är världens bästa konferenskock
Den 19 april avgjordes Copper Skillet, där Ruth Weldegiorgis representerade Sverige och blev världens bästa konferenskock.
-
Visit Trelleborg – en doft av choklad nalkas Smygehuk
Linus Svensson, ägaren av 2:a Sandbank i Beddingestrand samt Sveriges sydligaste choklad 452732, välkomnas som ny hyresgäst i Smygehuk.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Bästa sommarjobbet: Bli junior museichef på Historiska museet
Vet du inte vad du ska göra på sommarlovet och är mellan 15–17 år? I år söker Historiska museet ...
-
Sveriges besöksnäring och GSTC kongress lockar deltagare globalt
Det internationella intresset och engagemanget för hållbar turism är stort. Det märks på det överväldigande intre...
-
Sägenskåp i Smålands Trädgård bevarar kulturarvet i bygden
”Sagor och sägner” är ett projekt inom Smålands Trädgård ekonomiska förening som snart står klart att presenteras...
-
Mikael Jonsson blir ordförande i Svenska Destinationsnätverket
Den 12 april avslutades Svenska Destinationsdagarna i Helsingborg. Under årsmötet för SNDMO valdes Mikael Jonsson...
-
-
Gästbloggare
-