-
Kocken som startar sin egen traineeutbildning
Stjärnkocken Marcus Samuelsson startar tillsammans med hotellkedjan Clarion Hotels en traineeutbildning.
Världsomspännande traineeutbildning
Traineeutbildningen är världsomspännande och skall uppmärksamma både talanger och restauranger dit alla som är anställda på Clarion Hotels kan ansöka. På så sätt kan Clarion Hotels stärka sig som en attraktiv arbetsgivare. Syftet blir att bli hotell- och restaurangbranschens bästa arbetsgivare.
Inom traineeutbildningen finns tre olika program. De tre programmen är J1 (Junior One Year Visa), Star of the Year samt Restaurant of the Year.
Junior One Year Visa
En till två unga talanger utses och arbetar under ett år i USA. I december åkte Mattias Jonsson (27 år), head chef från Kitchen & Table Östersund, över Atlanten och startade sitt arbete på Red Rooster, NYC.
”- Det är väldigt betydelsefullt för mig och för våra medarbetare att få utbyta kompetens och kunskap mellan länderna. Mattias har arbetat på Kitchen & Table i Östersund sedan öppning 2013. Han är en mycket uppskattad medarbetare som varit med och utvecklat Kitchen & Table. Vi ser fram emot att välkomna Mattias till New York”, säger Marcus Samuelsson.
Star of the Year
Till traineeutbildningen Star of the Year får varje restaurang inom koncernen nominera en anställd som utmärkt sig under det gångna året. Den som blir utvald får ett stipendium som innefattar en inspirationsresa till Marcus restauranger i New York, USA.
Restaurant of the Year
Restaurant of the Year illdelas den restaurang som utmärkt sig genom positiva omdömen, kreativitet i meny och uppmärksammad service. Senast var det Kitchen & Table i Malmö som vann den prestigefulla utmärkelsen och 2017 års vinnare koras i januari 2018.
Amerikaner får gästarbeta i Sverige
Det är inte bara svenska talanger som får åka på traineeutbildning. Marcus Samuelsson har också skapat ett program där anställda på hans restauranger i New York får möjlighet att arbeta på svenska restauranger.
Om Marcus Samuelsson
Marcus Samuelsson är idag Creative Director för restaurangkoncepten Kitchen & Table, Eatery Social och Norda – alla är en del By Marcus Samuelsson™,
Marcus har även verksamheter i London, på Bermuda samt i USA.
”- Marcus är en stor förebild för personalen och ambitionen med våra satsningar är att ge de anställda en möjlighet till utveckling och vi månar om att lyfta våra talanger. Jag hoppas att vi som attraktiv arbetsgivare också blir ett föredöme för fler restauratörer och att vi tillsammans kan stärka branschen”, säger Henrik Berghult, koncerndirektör Clarion Hotel.
Källa: Clarion Hotels
- Text: Maria Lindqvist
- Foto: Sam Britz
-
Visionen för arkitekturen på World of Volvo
Göteborgs nya upplevelsecenter World of Volvo har öppnat. Arkitekturen symboliserar en värld utan gränser, med naturen i centrum.
-
Kärlek och kändisar under Springpride i Eskilstuna
Oscar Zia och Admira Thunderpussy är två av dragplåstren när pridefestivalen Springpride arrangeras i Eskilstuna den 18 maj.
-
Stockholm Business Region – positiv utveckling av gästnätter 2024
Det har varit en bra start på året när det kommer till gästnätter. Prognosen ser fortsatt god ut för högsäsongen i Stockholm.
-
Undersökning från Länsförsäkringar: I år semestrar vi i Sverige
Inför den kommande sommaren planerar många svenskar att semestra i Sverige. Det visar en undersökning från Länsförsäkringar.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 17 -24
Mest under Destination, Evenemang och Mat & Dryck samt Hållbarhet/Tillgänglighet/Inkludering
-
Gästnätter: Värmland ökar tredje mest i landet
För tredje månaden i rad ökar Värmland gällande gästnätter. Under februari steg de med åtta procent jämfört med februari 2023.
-
Tekniska museet – en spännande och utmanande kulinarisk resa
Under GSTC-konferensen passade Turismnytt på att prata lite med Bicke Naglo som ansvarar för mat och dryck på Tekniska museet.
-
I helgen öppnar Gröna Lund – och välkomnar Pelle Svanslös
Årets säkraste vårtecken är här! Den 27 april slår Gröna Lund upp portarna för säsongen, där en rad nyheter väntar besökarna.
-
Utbilda dig inom besöksnäringen på TUC Yrkeshögskola
TUC Yrkeshögskola arbetar för att förse besöksnäringen med kompetens. Intresserade kan bl.a läsa Hotel & Restaurant Manager.
-
Svenska Möten ger ut e-bok för att inspirera om hållbarhet
Svenska Möten vill tillsammans med sina hållbara mötesplatser leda branschen. Därför ger de nu ut e-boken "Vi vill leva Globala målen".
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Visit Skåne tar ledarroll i internationellt initiativ för framtidens turism
Visit Skåne går in som ledande part i ett treårigt projekt med länderna kring Östersjön för att ...
-
Arbetskamraterna lanserar plattform – vill hjälpa funktionsnedsatta att komma ut i arbetslivet
Arbetskamraterna är en ideell förening som förmedlar kontakt mellan företag och personer med en ...
-
I helgen öppnar Gröna Lund – och välkomnar Pelle Svanslös
Årets säkraste vårtecken är här! I helgen slår nämligen Gröna Lund upp portarna för säsongen, dä...
-
Utbilda dig inom besöksnäringen på TUC Yrkeshögskola
Besöksnäringen är en av de snabbast växande näringarna i Sverige där hotell- och restaurangbranschen är den enski...
-
-
Gästbloggare
-