-
Sverigekampanjen The Edible Country trea i Epica Awards
Den 21 november gav den internationella kommunikationstävlingen Epica Awards pris till destinationen Sverige. Visit Swedens kampanj The Edible Country fick en bronsmedalj i kategorin Transport & Tourism.
Belönar kreativ kommunikation
Den ansedda internationella tävlingen Epica Awards belönar kreativ kommunikation. Juryn består av journalister från marknadsförings- och kommunikationsmedier världen över.
Visit Swedens kampanj The Edible Country fick ett brons i kategorin Transport & Tourism. The Edible Country har tagits fram tillsammans med Prime och görs i samarbete med regionala turistorganisationer över stora delar av Sverige. I kampanjen The Edible Country lyfter Visit Sweden fram Sverige som världens största gourmetrestaurang.
Kampanjen är tänkt att leva längeKampanjen lyfter fram tretton natursköna platser i Sverige. Utländska turister har under året kunnat boka en plats vid specialdesignade träbord. Detta har skett genom ett samarbete med Bookatable.
Väl på plats har gästerna fått laga en hälsosam gourmetmåltid av ingredienser de själva samlat i skog och vatten – eller fått utvalda av en lokal entreprenör. Turisterna har varit mycket intresserade av att lära känna Sverige på ett djupare plan.
”Det är jätteroligt att få det här erkännandet för kampanjen av kommunikationsproffsen. Vi har också fått bred spridning i internationella medier och bokningar till borden från många länder. The Edible Country är tänkt att leva under lång tid och ger oss möjlighet att visa olika delar av Sverige under flera årstider. Nu ser vi över hur kampanjen kan fortsätta nästa år.” Säger Jennie Skogsborn Missuna, Chief Experience Officer på Visit Sweden.
Beskrivet som världens tjusigaste picknick
Medier i Tyskland, USA och Kina har skrivit mest om den svenska naturen och maten med anledning av The Edible Country. Från januari till och med sommaren hade internationella medier skrivit över 220 artiklar i online- och tryckta medier i sju länder, med en total upplaga på 257 miljoner.
Till exempel skriver The Washington Post att ”I Sverige är tillgång till naturen en konstitutionell rätt. Privilegiet, som går tillbaka till medeltiden, är lika integrerad i den svenska livsstilen som allmän hälsovård, generös föräldraledighet och inlagd sill.”
Guide Michelins amerikanska upplaga gör en djupdykning i Sveriges många exempel på hållbar mat. Brittiska The Telegraph beskriver The Edible Country som ”världens tjusigaste picknick.”
- Text: Visit Sweden
- Foto: August Dellert
-
Visionen för arkitekturen på World of Volvo
Göteborgs nya upplevelsecenter World of Volvo har öppnat. Arkitekturen symboliserar en värld utan gränser, med naturen i centrum.
-
Kärlek och kändisar under Springpride i Eskilstuna
Oscar Zia och Admira Thunderpussy är två av dragplåstren när pridefestivalen Springpride arrangeras i Eskilstuna den 18 maj.
-
Stockholm Business Region – positiv utveckling av gästnätter 2024
Det har varit en bra start på året när det kommer till gästnätter. Prognosen ser fortsatt god ut för högsäsongen i Stockholm.
-
Undersökning från Länsförsäkringar: I år semestrar vi i Sverige
Inför den kommande sommaren planerar många svenskar att semestra i Sverige. Det visar en undersökning från Länsförsäkringar.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 17 -24
Mest under Destination, Evenemang och Mat & Dryck samt Hållbarhet/Tillgänglighet/Inkludering
-
Gästnätter: Värmland ökar tredje mest i landet
För tredje månaden i rad ökar Värmland gällande gästnätter. Under februari steg de med åtta procent jämfört med februari 2023.
-
Tekniska museet – en spännande och utmanande kulinarisk resa
Under GSTC-konferensen passade Turismnytt på att prata lite med Bicke Naglo som ansvarar för mat och dryck på Tekniska museet.
-
I helgen öppnar Gröna Lund – och välkomnar Pelle Svanslös
Årets säkraste vårtecken är här! Den 27 april slår Gröna Lund upp portarna för säsongen, där en rad nyheter väntar besökarna.
-
Utbilda dig inom besöksnäringen på TUC Yrkeshögskola
TUC Yrkeshögskola arbetar för att förse besöksnäringen med kompetens. Intresserade kan bl.a läsa Hotel & Restaurant Manager.
-
Svenska Möten ger ut e-bok för att inspirera om hållbarhet
Svenska Möten vill tillsammans med sina hållbara mötesplatser leda branschen. Därför ger de nu ut e-boken "Vi vill leva Globala målen".
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Visit Skåne tar ledarroll i internationellt initiativ för framtidens turism
Visit Skåne går in som ledande part i ett treårigt projekt med länderna kring Östersjön för att ...
-
I helgen öppnar Gröna Lund – och välkomnar Pelle Svanslös
Årets säkraste vårtecken är här! I helgen slår nämligen Gröna Lund upp portarna för säsongen, dä...
-
Utbilda dig inom besöksnäringen på TUC Yrkeshögskola
Besöksnäringen är en av de snabbast växande näringarna i Sverige där hotell- och restaurangbranschen är den enski...
-
Tekniska museet – en spännande och utmanande kulinarisk resa
Under GSTC2024 konferensen passade Turismnytt på att prata med Bicke Naglo som ansvarar för mat och dryck på
-
-
Gästbloggare
-