-
Copper Skillet – Ruth Weldegiorgis är världens bästa konferenskock
Det blev en fantastisk dag på the Ridge, i Basking Ridge, New Jersey i USA den 19 april på Copper Skillet världsfinal. Där Sigtunahöjdens Ruth Weldegiorgis representerade Sverige och tog hem priset som världens bästa konferenskock.
”Det går inte i ord att beskriva vad Ruth lyckats med!” Säger Lotta Boman, Sigtunahöjdens ägare och verkställande direktör. ”Hennes insats visar att tidigare framgångar kan leda till fler framgångar. Att våga tro på sig själv och våga vinna är stort, det visar på mod och kraft och skapar de förebilder vi vill vara. Ruth för den kulinariska fanan vidare och visar vilken otrolig nivå köket på Sigtunahöjden och vår flerfaldigt prisbelönta Restaurang Skog besitter. Sigtunahöjden har tagit hem många priser genom åren. Det speglar vad vi försöker göra här – den sociala hållbarheten som är en viktig fråga för oss. Vikten av en god arbetskultur och en arbetsmiljö som lyfter andra blir en plattform för våra medarbetare att lyckas. Och man får heller inte glömma att Sverige, och Sigtuna, är en spännande matdestination. Det visar vi gång på gång och bidrar till destinationens utveckling och attraktionskraft.”
Ska leverera en god huvudrätt som fungerar i mötesbranschen
Copper Skillet, världens ledande kocktävling för mötesanläggningar, har nu korat en världsmästare! Tävlingen ägde rum på mötesanläggningen the Ridge, som ligger 1 timme sydväst om New York. Den avgjordes i samband med IACC Americas Knowledge Exchange.
De tävlande kockarna har alla gått vidare från både egen nationell och egen kontinents (Europa, Amerika, Asien/Australien) uttagningstävlingar om titeln världens bästa konferenskock.
Kocktävlingen arrangeras av IACC Meetings (International Association of Conference Centers) och går ut på att leverera en huvudrätt som fungerar i mötes-och konferenssammanhang. Tävlingsdeltagarna får begränsat med tid och ingredienser för att kunna leverera en tallrik som kombinerar kreativitet, balans mellan smakerna, en snygg presentation samt hänsyn till hygienstandard och matsvinn.
Ruths resa är ett inspirerande exempel som banar vägen för andra
För snart ett år sen inleddes resan för Sigtunahöjdens Ruth Weldegiorgis, som är en del av Restaurang Skogs köksteam. Det började med vinst i den svenska uttagningen på Münchenbryggeriet i Stockholm. Som sedan ledde till europafinal i Danmark där hon också stod som segrare. Vinsten i New Jersey har nu cementerat hennes framgångssaga som ett inspirerande exempel som även banar vägen för andra. Det handlar inte bara om att lyfta upp Sigtunahöjden som verksamhet, sätta Sigtuna på kartan, eller representera Sverige, menar Ruth.
”Det känns helt fantastiskt. Självklart blir man så stolt över framgångarna och hela resan som fortfarande känns nästan overklig. Men det är den inte! För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra, att uppmärksamma på möjligheterna och inspirera unga människor till att satsa på en karriär inom kockyrket.” Berättar Ruth Weldegiorgis.
Ruths vinnarrätt bestod av svärdfisk, baljväxtfärs, vitvinsbaserad grönsaksragu med morot, schalottenlök och blekselleri upplagt på smörstekta jordsärtskockor, smörstekt timjan och sparris. Den toppades med en fänkålscrudité och krasse. Hon fick högsta poäng i de olika momenten som bedömdes. Nämligen hygien, matsvinn, hantering av råvaror, texturer, utseende och smak.
Segersviten har blivit en del av Sigtunahöjdens DNA och arbetskultur
Sigtunahöjden har genom åren fått åtskilliga utmärkelser inom ramarna för hållbarhetsarbetet. De har prisats för sitt pionjärskap, diverse miljöinitiativ, hållbara ledarskap men även inom restaurang. Restaurang Skog är välrenommerat inom branschen med sitt fokus på hållbara och kreativa måltidsupplevelser med råvaran i fokus.
På senare år har Sigtunahöjden vunnit stort inom just Copper Skillet. Ett exempel på detta är Sofie Lidén, som inom seniorkategorin blev världsmästare på Copper Skillet 2019 i Las Vegas, samt Niklas Jansson, som vann både i juniorkategorin år 2018 och gick vidare till världsfinalen som senior år 2022.
Segersviten har lämnat avtryck bland gästerna och blivit till en viktig del av Sigtunahöjdens DNA och inkluderande arbetskultur. Strävan att ge utrymme till medarbetarna att ta ägandeskap i sina roller, våga tänka stort och lyckas tillsammans, oavsett bakgrund eller förutsättningar är en viktig del av Sigtunahöjden.
Här kan ni läsa mer om Copper Skillet på Turismnytt.
- Text: Sigtunahöjden
- Foto: Sigtunahöjden
-
Swiftholm välkomnar fansen – Musikåret i Stockholm ett rekordår
Taylor Swifts konserter i Stockholm (Swiftholm) lockar 159 000 besökare från hela världen. Konsertåret i Stockholm blir ett rekordår.
-
Visit Swedens kampanj prisades på Guldägget-galan 2024
Visit Swedens marknadsföringskampanj ”Sweden (not Switzerland)”, blev den mest belönade kampanjen i tävlingen Guldägget.
-
SKR – kommuner tar notan för besöksnäringens utveckling
Kommuner lägger stora resurser på besöksnäringen. Det innebär möjligheter och risker. Ett ökat statligt engagemang är önskvärt enligt SKR.
-
Finalister till Placebrander of the Year 2024
Tävlingen Placebrander of the Year 2024 är i full gång. Nu har juryn utsett tre finalister i respektive kategori.
-
Visionen för arkitekturen på World of Volvo
Göteborgs nya upplevelsecenter World of Volvo har öppnat. Arkitekturen symboliserar en värld utan gränser, med naturen i centrum.
-
Kärlek och kändisar under Springpride i Eskilstuna
Oscar Zia och Admira Thunderpussy är två av dragplåstren när pridefestivalen Springpride arrangeras i Eskilstuna den 18 maj.
-
Stockholm Business Region – positiv utveckling av gästnätter 2024
Det har varit en bra start på året när det kommer till gästnätter. Prognosen ser fortsatt god ut för högsäsongen i Stockholm.
-
Undersökning från Länsförsäkringar: I år semestrar vi i Sverige
Inför den kommande sommaren planerar många svenskar att semestra i Sverige. Det visar en undersökning från Länsförsäkringar.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 17 -24
Mest under Destination, Evenemang och Mat & Dryck samt Hållbarhet/Tillgänglighet/Inkludering
-
Gästnätter: Värmland ökar tredje mest i landet
För tredje månaden i rad ökar Värmland gällande gästnätter. Under februari steg de med åtta procent jämfört med februari 2023.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
I helgen öppnar Gröna Lund – och välkomnar Pelle Svanslös
Årets säkraste vårtecken är här! I helgen slår nämligen Gröna Lund upp portarna för säsongen, dä...
-
Tekniska museet – en spännande och utmanande kulinarisk resa
Under GSTC2024 konferensen passade Turismnytt på att prata med Bicke Naglo som ansvarar för mat och dryck på
-
Utbilda dig inom besöksnäringen på TUC Yrkeshögskola
Besöksnäringen är en av de snabbast växande näringarna i Sverige där hotell- och restaurangbranschen är den enski...
-
Svenska Möten ger ut e-bok för att inspirera om hållbarhet
Hållbarhet är för Svenska Möten en självklarhet! De vill tillsammans med sina utvalda mötesplatser leda branschen...
-
-
Gästbloggare
-