-
Det bästa julbordet till sjöss
Många passar på att ta en kortare kryssning för att ta paus i julstressen och äta julbord. Men vilket rederi har det bästa julbordet?
Det vet Tidningen Allt om Resor – som har smakat och korat vinnarna.
Eckerölinjen – billigast
För 280 kronor kan resenären få både busstransfer, julbord och resa hos Eckerölinjen.Resan tar 4,5 timmar tur och retur och går mellan Grisslehamn och Åland.
I fartygsrestaurangen Bornholm serveras ett klassiskt svenskt julbord med julskinka, inlagd sill, Janssons frestelse, lutfisk och köttbullar. Men det finns också finska delikatesser som morots- och kålrotslåda. På dessertbordet hittar man glöggkokta päron, knäck och kanelmandlar.
Rederiet tar sina råvaror från lokala producenter i Roslagen och på Åland så långt det är möjligt.
Birka Cruises – julshow
Birkas gäster kan njuta av nio sorters sill, lax, strömming, skinka, lutfisk, lammkorv och Janssons. Varje år presenteras nyheter och i år bjuds det på vargtasspaté och kanelfläsk. På dessertbordet finns ostkaka med hjortronsås, ris á la malta och tiramisu med pepparkakssmak. På godisbordet står bland annat knäck, ischoklad och brända mandlar.Före och efter julbordet bjuds det på julshow med gästartister.
Birka Cruises går mellan Stockholm och Mariehamn under en 22 timmars kryssning.
Kryssning: 22 timmar utan stopp med avgång klockan 18 från Stockholm. Julbordet serveras dagligen till 22 december.
Priset för kryssning och julbord är från 425 kronor.
Viking Line – prisbelönt kock
Serverar julbord med inslag från Sverige och Finland signerat den prisbelönte kocken Michael Björklund. Det är fokus på traditionella rätter som inlagd strömming och julfisk. Från Finland kommer olika lådor med potatislådan i spetsen.Kryssningarna går från Stockholm till Åland, Åbo eller Helsingfors med restider på 11 timmar-40 timmar. Priserna ligger från 311 kronor och uppåt.
TallinkSilja – blandade matinslag
Rederiet serverar ett julbord med inslag från Sverige, Finland och Estland. Traditionella rätter som julskinka, sillar, strömmingar och laxar, Janssons, köttbullar och julkorv serveras. Men också svampsallad, blinier och rökt siklöja. För vegetarianer finns tofu, linser och avokado.Kryssningarna utgår från Stockholm till Åland, Åbo, Helsingfors , Tallinn och Riga. Resorna tar mellan 11 och 40 timmar.
Priserna börjar från 288 kronor.
Stena Line – Santa Line
Rederiet Stena Line döper varje år om sig till Santa Line.
Här är julbordet i mindre fokus än hos rederierna i Stockholm.
På julbordet hittar man traditionella rätter som sill, skinka och köttbullar.
Kryssningarna går från Göteborg till Frederikshavn och Kiel, Trelleborg–Sassnitz och Karlskrona–Gdynia.
På turen till Frederikshavn ingår en middagsshos på partyturen.
Priserna börjar på 428 kronor.
Läs också artiklarna:
Rederi fortsätter att kryssa till Höga kusten
Källa: Allt om resor
- Text: Maria Lindqvist
- Foto: Anders Jansson
-
Visita – Kent vände hotellmarknaden i mars
Antalet sålda hotellrum i Sverige ökade i mars med drygt 3 procent jämfört med samma månad förra året, enligt data från Visita.
-
SkiStar utvecklar ett nytt skidområde i Vemdalen
SkiStar meddelar att utbyggnaden av ett nytt skidområde, Hovde Syd i Vemdalen, har startat. Totalt skapas 11 hektar ny pistyta.
-
Årets höjdpunkt för fjälldestinationer – r360 kundträff på Idre fjäll
r360 Resort Systems AB är leverantör av bokningssystemet r360 för resorts och destinationer i nordiska fjällen
-
Smaka på Västsverige – Lantbruket i Centrum utökar med område
Den 15–16 maj samlas lantbruksbranschen i Lidköping för Lantbruket i Centrum 2025. Årets mässa utökas med ett nytt område.
-
Växjö & Co söker efter en destinationsutvecklare
Växjö brukar kallas för den lilla världsstaden. Nu vill de förbättra platsen för sina besökare. Växjö & Co söker en destinationsutvecklare.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 15 -25
Mest under Destination, Möten och Event, Museer och Utställningar samt Mat & Dryck
-
Visit Sweden – hit vill utländska turister helst resa i Sverige
Visit Swedens målgruppsanalys av potentiella Sverigebesökare visar vilka delar av landet utländska turister helst vill besöka.
-
Hotel Tylösand och SAS i nytt samarbete – lanserar spapaket
Hotel Tylösand går nu samman med SAS för att lansera "Tylösand Takeoff". Ett komplett spapaket med flyg, transfer och övernattning.
-
Sala 400 år – nominerat till två prestigefyllda priser i Gyllene Hjulet
Sala 400 år är nominerat i två kategorier på Gyllene Hjulet-galan: Årets hållbara eventdestination och Årets lokala evenemang
-
SkiStar – nytt avtal med easyJet skapar fortsatt internationell tillväxt
Det brittiska lågprisflygbolaget easyJet stärker sin närvaro i Skandinavien via ett nytt femårigt samarbetsavtal med SkiStar.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Katrineholm söker efter en driven turismansvarig
Katrineholm är den lilla platsen som gör ett stort avtryck. Det ligger drygt en timme från Stockholm, och har ett...
-
Gårdsförsäljning – Stärk synligheten digitalt som dryckesproducent
Så stärker du din synlighet i digitala kanaler som småskalig dryckesproducent – med gårdsförsäljningen so...
-
SkiStar – nytt avtal med easyJet skapar fortsatt internationell tillväxt
Lågprisflygbolaget easyJet stärker sin närvaro i Skandinavien och lanserar två nya direktlinjer från Storbritanni...
-
Visita – nytt kollektivavtal för anställda inom svensk besöksnäring
Visita och Hotell- och restaurangfacket har tecknat ett nytt kollektivavtal för anställda inom s...
-
-
Gästbloggare
-