-
Satsning på måltidsturism ska öka nordens konkurrenskraft
Nu satsar tre starka regioner längs Nordens Gröna Bälte på att höja konkurrenskraften genom samverkan och kunskapsutveckling inom måltidsturism. Tillsammans vill regionerna genom Interreg Sverige-Norge projektet öka kompetensen bland företag som jobbar med mat & dryck kopplad till upplevelser.
”Vi har många duktiga företagare inom måltidsbranschen som jobbar aktivt med mat- och dryckupplevelser inom turism. Genom projektet vill vi skapa optimala förutsättningar för att kunna bli nordens mest attraktiva region för hållbar måltidsturism.” Säger Malin Jonsson, Projektledare Torsta AB.
Digitalt samarbete från kust till kust
För att ta tillvara potentialen i de olika regionerna vill man dra fördel av digitaliseringens möjligheter. Därför vill regionerna tillsammans med entreprenörer utveckla en digital mötesplats för kompetensutveckling, kunskapsöverföring och omvärldsbevakning.
Den treåriga satsningen innehåller också nya och innovativa möjligheter till affärs- och produktutveckling. T.ex. ska Food Hackatons ordnas för att öka kunskap om utemat och inspirera till nya smakupplevelser.
I januari bjuds allmänheten in till fysiska informationsmöten i de olika kommunerna runt omkring i Jämtland Härjedalen. För datum och anmälan, se här.
- Text: Torsta
- Foto: Torsta
-
Svenska Möten ger ut e-bok för att inspirera om hållbarhet
Svenska Möten vill tillsammans med sina hållbara mötesplatser leda branschen. Därför ger de nu ut e-boken "Vi vill leva Globala målen".
-
Visit Trelleborg är nominerad för Bästa värdskap 2023
Visit Trelleborg och nio andra turistinformationer tävlar om utmärkelsen bästa värdskap 2023 från Visitas nationella råd för besöksservice.
-
Hotel Fratelli har äntligen öppnat i Karlstad
Ett färgstarkt nöjeshus som för tankarna till sydligare breddgrader. Efter flera års renovering står Karlstads Hotel Fratelli färdigt.
-
Fler besöker Höga Kusten under hela året
Höga Kusten går fortsatt starkt. Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna.
-
Visit Skåne tar ledarroll i internationellt initiativ för framtidens turism
Visit Skåne går in som ledande part i ett projekt med länderna kring Östersjön. ReTour ska leda till utveckling för en mer hållbar turism.
-
Arbetskamraterna lanserar plattform – vill hjälpa funktionsnedsatta att komma ut i arbetslivet
Arbetskamraterna lanserar en digital plattform för att hjälpa personer med funktionsnedsättning att hitta en inkluderande arbetsplats.
-
Copper Skillet – Ruth Weldegiorgis är världens bästa konferenskock
Den 19 april avgjordes Copper Skillet, där Ruth Weldegiorgis representerade Sverige och blev världens bästa konferenskock.
-
Visit Trelleborg – en doft av choklad nalkas Smygehuk
Linus Svensson, ägaren av 2:a Sandbank i Beddingestrand samt Sveriges sydligaste choklad 452732, välkomnas som ny hyresgäst i Smygehuk.
-
Västerbotten tar nästa steg i resan mot en mer hållbar destination
Region Västerbotten Turism har tillsammans med de lokala destinationsbolagen beslutat att gå vidare i en satsning på certifiering med EarthCheck.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 16 -24
Mest om Destination, Evenemang och Utmärkelser samt Museer
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Bästa sommarjobbet: Bli junior museichef på Historiska museet
Vet du inte vad du ska göra på sommarlovet och är mellan 15–17 år? I år söker Historiska museet ...
-
Sveriges besöksnäring och GSTC kongress lockar deltagare globalt
Det internationella intresset och engagemanget för hållbar turism är stort. Det märks på det överväldigande intre...
-
Mikael Jonsson blir ordförande i Svenska Destinationsnätverket
Den 12 april avslutades Svenska Destinationsdagarna i Helsingborg. Under årsmötet för SNDMO valdes Mikael Jonsson...
-
Sägenskåp i Smålands Trädgård bevarar kulturarvet i bygden
”Sagor och sägner” är ett projekt inom Smålands Trädgård ekonomiska förening som snart står klart att presenteras...
-
-
Gästbloggare
-