-
Vår Gård får strålande recension för Villa Skärtofta
Med stolthet meddelar Vår Gård att deras nya finkrog, Villa Skärtofta, har fått strålande recensioner och höga betyg i DI Weekends etablerade krogguide. Artikeln, som hyllar restaurangens italienskinspirerade meny och storslagna miljö, markerar en fantastisk start för hotellets 100-årsjubileum.
DI Weekend beskriver Villa Skärtofta som en ”pampig och väldigt lovande” satsning som imponerar med sin högklassiga matlagning och eleganta atmosfär. Den historiska fabrikörsvillan, som nu huserar den nyöppnade restaurangen, bjuder på en unik upplevelse där anrik svensk industrihistoria möter modern fine dining. Betyget som blev 22 av 25 poäng i den välrenommerade krogguiden avser kriterierna mat, miljö och service.
Köksmästare John Bråsth, med mer än ett decennium av erfarenhet från Italien, har tillsammans med sitt team skapat en meny som kombinerar italienska smaker med svenska råvaror. Recensenten noterar särskilt rätten med piggvar i en färgpalett av tre såser med tomat, saffran och basilika, den dekonstruerade minestronesoppan och den långlagade lammbringan som några av måltidens höjdpunkter.
Är otroligt stolta
Liam Ginnane, Vår Gårds food and beverage manager, uttrycker sin glädje över den positiva responsen: ”Vi är otroligt stolta över att ha blivit uppmärksammade för vårt hårda arbete och passion för gastronomi. Villa Skärtofta är en hyllning till både vårt 100-åriga arv och vår framtid som en destination för matälskare. Vi ser fram emot att välkomna fler gäster och fortsätta utveckla vår meny.”
Villa Skärtofta erbjuder en fast meny för 1 500 kronor per person, med tillhörande dryckespaket som varierar mellan 500 och 1 050 kronor. Restaurangen håller öppet onsdag till lördag, mellan klockan 18.00 och 24.00, och har plats för 38 gäster. För mer information och bokning, besök vargard.se eller ring 08-748 77 00.
Välkomna att uppleva en oförglömlig kulinarisk resa i hjärtat av Saltsjöbaden!
- Text: Villa Skärtofta
- Foto: Villa Skärtofta
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 17 -25
Mest om Mat&Dryck, Konstateranden, beslut och rapporter samt Museer och utställningar
-
Junior VM i ishockey i Göteborg vinner Gyllene Hjulet
JVM i ishockey 2024, det första stora ishockeyevenemanget som hållbarhetscertifierades, utsågs till årets hållbara event i Gyllene Hjulet.
-
Gröna Lund premiär för Pumpen, Gnuttarna, Redhead-chips och Boba Tea
Den 26 april slog Gröna Lund upp portarna för sitt 142:a år – ett år som bjuder på en mängd roliga nyheter.
-
Spritmuseum lanserar middagsäventyret Tidsresan
Spritmuseum lanserar Tidsresan – en middagsupplevelse som fördjupar förståelsen för dryckens roll i svensk historia.
-
YH Akademin – lärande och matlagning med grön och blå mat
Tidigare i år besökte Turismnytt en klass från YH Akademin inom programmet Gastronomiledare framtidens mat och protein.
-
Tekniska museet är Årets museum 2025
Tekniska museet har utsetts till Årets museum 2025 av Sveriges Museer och ICOM. De förnyar bilden av vad ett museum kan vara.
-
Västflyg – nyetablering av flyglinje mellan Växjö Småland Airport och Bromma Stockholm Airport
Från och med juni kommer Västflyg att utöka sin verksamhet med en ny flyglinje som utgår från Växjö till Bromma i Stockholm.
-
Arknat bygger vindskydd i Nyköping – arkitektur och natur i harmoni
Arknat skapar platsunika och arkitektritade vindskydd längs Sörmlandsleden i sommar för allmänheten att nyttja.
-
Nobis Hospitality Group öppnar nytt hotell – Hagastrand
Vid Hagaparken tar ett hotell form, Hagastrand. Det är Nobis Hospitality Groups prestigeprojekt, en social wellness-destination.
-
Nästan 17 miljoner gästnätter på campingplatser 2024
Ny statistik visar att gästnätter på Sveriges campingplatser ökade till 16,7 miljoner 2024. Dessutom är det valet för europeiska turister.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 17-25
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan mest under Destination, Evenemang samt Konst...
-
Boule-VM 2027 kommer till Göteborg och Scandinavium
Nu är det klart att Boule-VM kommer att avgöras i Göteborg den 2–5 september 2027. Med Scandinavium som arena kom...
-
Pontus Frithiof at Bro Hof har öppnat – ny gastronomisk destination
Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof har tagit över restaurangverksamheten på golfklubben ...
-
Nobis Hospitality Group öppnar nytt hotell – Hagastrand
Beläget vid Brunnsviken i Hagaparken tar en ny destination form, Hagastrand. Här möts nordisk tr...
-
-
Gästbloggare
-