-
Garveriet – En inspirerande mötesplats med fokus på mat
Den 22 oktober 2018 slog portarna upp till Garveriet, en helt ny mötesplats som blir en plattform för hur vi tillsammans kan skapa ett hållbart samhälle, med fokus på mat. Garveriet ligger i Floda, strax utanför Göteborg och är öppet alla dagar i veckan.
Verksamheten bedriver restaurang- och mötesverksamhet med fokus på kunskap och innovation kring hållbar, lokal och småskalig matproduktion. Fokusen ligger framförallt på mathantverk och lokalproducerade råvaror. Säsongen och de närodlade produkterna bestämmer vad som serveras på tallriken.
Att ta hand om hela råvaran och arbeta med att minimera matsvinnet är viktiga punkter i Garveriets matfilosofi. Därför köper anläggningen exempelvis in råvaror som inte är helt kosmetiskt perfekta och råvaror som annars riskeras att kasseras. Verksamheten planerar även att flytta in en egen fiskodling i början av nästa år.
Ät, Möt & Lär
På entréplan finns det bland annat restaurang, kafé och ett eget bageri. Garveriets egna butik ”Skafferiet” är också belägen här med en mängd olika varor såsom grönsaker, chark och mejeriprodukter.
På samma våning finns det även en Matstudio, där anläggningen erbjuder matlagningsaktiviteter, provsmakningar och föreläsningar – allt med fokus på innovativ och hållbar matproduktion. Våning två och tre innehåller flexibla mötesrum som kan ta emot ungefär 150 personer.
Läs också vår artikel om Sigtunahöjden som är en konferensanläggning med liknande hållbarhetstänk här
- Text: Isa Mörk & Garveriet
- Foto: Garveriet
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 27 -25
Mest om Destination, Flyg, Evenemang och Hållbarhet/Tillgänglighet
-
Turismnytts sammanfattning av Almedalsveckan 2025 – del 2
Som ni såg i del 1 blir det inte något analytiskt långt redaktionellt mästerverk med journalistisk höjd om årets Almedalsvecka utan en sammanställning av anteckningarna från de olika seminarierna. Lit...
-
Läckö-Kinnekulle söker Operativ Marknadskommunikatör och Vikarierande Destinationsutvecklare
Destination Läckö-Kinnekulle söker två nya kollegor. En operativ marknadskommunikatör och en vikarierande destinationsutvecklare.
-
Swedish Lapland – Norrbottniska smakvägar synliggör matdestinationer
Norrbottens livsmedelsstrategi; Nära Mat och Swedish Lapland Visitors Board krokar arm i ett projekt för att öka matproducenters synlighet.
-
Katrineholm syns i Stockholms tunnelbana igen
I sommar är Katrineholm återigen synlig på reklam i Stockholms tunnelbana – denna gång för att lyfta fram boendemöjligheter.
-
Nöjda besökare och goda effekter av Ishockey-VM i Stockholm
Stockholm får högt betyg som värdstad för Ishockey-VM. En ny rapport visar att den turismekonomiska effekten var 729,9 miljoner kronor.
-
Fem nya reseguider gör det enklare att hitta sitt Järvsö
Nu har det blivit enklare att hitta rätt i Järvsö. Med fem nya reseguider vill destinationen göra det roligare att planera sin vistelse.
-
The Crane Hotel – ett nytt hotellkoncept i Hudiksvall
Där den första hydrauliska kranen uppfanns i Hudiksvall växer The Crane Hotel fram. Ett hotell med fokus på gemenskap och återhämtning.
-
Yrkeshögskolan satsar på gårdsförsäljning – ny kurs får grönt ljus
Hållbar affärsutveckling inom gårdsförsäljning från YH Akademin har nu fått ett positivt beslut från Myndigheten för yrkeshögskolan.
-
Krönika: OS i Göteborg – Starten för framgångssagan om evenemangsstaden
Stefan Gadd, fram till nyligen presschef på Göteborg & Co, berättar minnen från destinationens resa till det den är idag
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Turismnytts sammanfattning av Almedalsveckan 2025 – del 1
Vi gör det enkelt. Istället för att skriva ihop något analytiskt om Almedalsveckan som aldrig blir klart eller bl...
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 26 -25
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan mest under Destination, Boende, Evenemang, H...
-
Turismforskare prisas för metod att mäta det icke mätbara
I denna artikel från Mittuniversitetet kan ni läsa mer om hur de gör. Forskare vid Etour Research Centre på M...
-
Yrkeshögskolan satsar på gårdsförsäljning – ny kurs får grönt ljus
Yrkeshögskolekursen Hållbar affärsutveckling inom gårdsförsäljning har nu fått ett positivt besl...
-
-
Gästbloggare
-