-
Sverige vinner brons i prestigefyllda Bocuse d’Or 2025
Den svenske kocken Gustav Leonhardt och hans team vann brons i den stora finalen av Bocuse d’Or 2025 den 27 januari i Lyon. Medaljen är en stor framgång som befäster Sveriges position som en av världens främsta gastronomiska nationer. Vårt land har många unika smaker och kulinariska specialiteter att erbjuda, från norr till söder.
Vittnar om den svenska matscenens excellens
Gustav Leonhardt och hans team har vunnit bronsmedalj i världens mest prestigefyllda gastronomiska tävling Bocuse d’Or 2025. Sveriges bronsmedalj vittnar om den svenska matscenens exceptionella kvalitet och innovation.
”Vi är stolta över vår insats i årets Bocuse d’Or. Nivån har varit extremt hög och vi har verkligen fått visa vad svensk gastronomi står för. Att vi dessutom får åka hem med en bronsstatyett är en otrolig ära och ett bevis på det hårda arbete och den passion som vårt team har lagt ner.” Säger Gustav Leonhardt, Sveriges kandidat i tävlingen, om den fina vinsten.
Det svenska teamet har imponerat gång på gång. Under den intensiva finalen i Frankrike, där världens främsta kockar tävlade under två dagar, demonstrerade laget en enastående teknisk skicklighet och kreativitet.
Om Gustav Leonhardt
Gustav Leonhardt vann brons i Bocuse d’Or Europe 2025 och silver i Bocuse d’Or Europe i mars. Han är en erfaren och svensk tävlingsmatlagare med flertalet vinster i bagaget. Gustav har varit en del av både Alexander Sjögrens och Jimmi Erikssons satsningar i den internationella tävlingen. Han var dessutom Commis åt Sebastian Gibrand när denne tog silver 2018.
Sökes det inspiration till en smakrik resa i Sverige kan man ta del av Gustav Leonhardts kulinariska resa och hans koppling till den svenska naturen här.
Om den internationella tävlingen Bocuse d’Or
Bocuse d’Or är världens främsta och mest prestigefyllda internationella tävling för kockar. Det avgörs vartannat år i Lyon, Frankrike. Tävlingen, som grundades 1987 av stjärnkocken Paul Bocuse, har idag utvecklats till ett globalt nätverk för mat & dryck, måltid och turism. Den samlar de främsta kulinariska talangerna från 65 länder och representerar det yttersta inom gastronomisk excellens.
År 1997 vann Mathias Dahlgren, numera chef för stjärnkrogen Matbaren i Stockholm, guldmedalj i tävlingen.
- Text: Visit Sweden
- Foto: Staffan Lycke
-
Besöksnäringen i arktiska Sverige kliver fram – Arctic Sweden Visitors Board AB bildas
Swedish Lapland Visitors Board går från att vara en ekonomisk förening till ett regionalägt bolag: Arctic Sweden Visitors Board AB.
-
Förenklade och förbättrade regler för delägare i fåmansföretag – Hur berörs du?
Från årsskiftet införs nya regler - Om du undrar om och hur du påverkas finns svaren här
-
Debatt – Enklare tillstånd kan få camping att blomstra ytterligare
Trots alla positiva effekter som svensk camping ger ser Camping nätverket i Riksdagen, HRF, SCR och First Camp hinder som skapats i onödan.
-
Outdoor Festival satsar på destinationer och naturturism i Sverige
Festivalen går nu in på sitt femte år på Djurgården i Stockholm och tar samtidigt ett strategiskt kliv framåt
-
Stena Line, SkiStar och Sembo lanserar nya skidsemesterlösningar
Nu gör Stena Line, SkiStar och Sembo det lättare för danskar att resa till Sverige under vintern genom att lansera skidsemesterlösningar.
-
Supersatsningen mitt under pandemin – så lyckades Hotel Kung Carl
Mitt i pandemin valde ledningen för Hotel Kung Carl att expandera genom att överta hörnlokalen mot Stureplan
-
Prisbelönt internationell konstupplevelse gästar Kalmar Slott
Nästa år gästas Kalmar Slott av en prisbelönt konstupplevelse, som aldrig har visats i Sverige ”Modern Guru and the Path to Artificial Happiness"
-
Invite Guest Technology och Visit Group i partnerskap för att lyfta den digitala gästresan
Samarbetet skapar ett ekosystem som stärker både verksamheters effektivitet och gästernas upplevelse
-
Destination Jönköping lanserar julkalender som berättar historia
Den 1 december lanserar Destination Jönköping julkalendern ”24 Ping till jul”, en micropodd med historiska berättelser om Jönköping.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 48 2025
Mest under Destination, Boende, Evenemang, Hållbarhet samt Nöjesparker och upplevelseföretag/skidanläggningar
-
Veckans profil
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Visit Sweden delar kunskaper
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Sänkt moms på livsmedel – Hur hanterar och redovisar man det
En tillfällig sänkning livsmedelsmomsen påverkar både prissättning och erbjudanden Regeringen fö...
-
Norrköping blir Vinterköping igen – här är årets program
Snart är det första advent och Industrilandskapet i Norrköping kommer återigen vinterpyntas och fyllas med roliga...
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 48 2025
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan är det mest under Destination, Boende, Evene...
-
Öresundslinjen vill skapa en grön korridor
Med konverteringen av den tredje färjan till batteridrift fortsätter Öresundslinjen sin ambition att skapa en grö...
-
-
Gästbloggare
-