-
Sverige vinner brons i prestigefyllda Bocuse d’Or 2025
Den svenske kocken Gustav Leonhardt och hans team vann brons i den stora finalen av Bocuse d’Or 2025 den 27 januari i Lyon. Medaljen är en stor framgång som befäster Sveriges position som en av världens främsta gastronomiska nationer. Vårt land har många unika smaker och kulinariska specialiteter att erbjuda, från norr till söder.
Vittnar om den svenska matscenens excellens
Gustav Leonhardt och hans team har vunnit bronsmedalj i världens mest prestigefyllda gastronomiska tävling Bocuse d’Or 2025. Sveriges bronsmedalj vittnar om den svenska matscenens exceptionella kvalitet och innovation.
”Vi är stolta över vår insats i årets Bocuse d’Or. Nivån har varit extremt hög och vi har verkligen fått visa vad svensk gastronomi står för. Att vi dessutom får åka hem med en bronsstatyett är en otrolig ära och ett bevis på det hårda arbete och den passion som vårt team har lagt ner.” Säger Gustav Leonhardt, Sveriges kandidat i tävlingen, om den fina vinsten.
Det svenska teamet har imponerat gång på gång. Under den intensiva finalen i Frankrike, där världens främsta kockar tävlade under två dagar, demonstrerade laget en enastående teknisk skicklighet och kreativitet.
Om Gustav Leonhardt
Gustav Leonhardt vann brons i Bocuse d’Or Europe 2025 och silver i Bocuse d’Or Europe i mars. Han är en erfaren och svensk tävlingsmatlagare med flertalet vinster i bagaget. Gustav har varit en del av både Alexander Sjögrens och Jimmi Erikssons satsningar i den internationella tävlingen. Han var dessutom Commis åt Sebastian Gibrand när denne tog silver 2018.
Sökes det inspiration till en smakrik resa i Sverige kan man ta del av Gustav Leonhardts kulinariska resa och hans koppling till den svenska naturen här.
Om den internationella tävlingen Bocuse d’Or
Bocuse d’Or är världens främsta och mest prestigefyllda internationella tävling för kockar. Det avgörs vartannat år i Lyon, Frankrike. Tävlingen, som grundades 1987 av stjärnkocken Paul Bocuse, har idag utvecklats till ett globalt nätverk för mat & dryck, måltid och turism. Den samlar de främsta kulinariska talangerna från 65 länder och representerar det yttersta inom gastronomisk excellens.
År 1997 vann Mathias Dahlgren, numera chef för stjärnkrogen Matbaren i Stockholm, guldmedalj i tävlingen.
- Text: Visit Sweden
- Foto: Staffan Lycke
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 36 -25
Mest om Destination, Evenemang, Mat och dryck samt Konstateranden, beslut och rapporter
-
Lägesbild för besöksnäringen i Göteborg – augusti 2025
Varje månad delar Göteborg & Co en lägesbild av besöksnäringen i regionen. Augusti var en relativt stabil månad.
-
Kusthotellet Styrsö har öppnat – ny destination i Göteborgs skärgård
Med havet som granne och skärgårdens historia i väggarna öppnade Kusthotellet Styrsö på en av Västsveriges mest älskade öar.
-
Idéer för skiddestinationer som vill tänka nytt i sin marknadsföring
Marcus Ståhl ger unika och spännande idéer för kampanjer, marknadsföring och tillvägagångssätt för skiddestinationer.
-
Heart of Lapland dubbelt nominerad till prestigefullt pris
Heart of Lapland har nominerats till årets Publishingpris i två kategorier. Sveriges mest heltäckande kommunikationstävling.
-
Järvsö laddar för vintern – fler boenden och nya skidområdet lockar
Järvsö förbereder för vintersäsongen. Med fler boenden och uppgraderade barnområden är förväntningarna höga på Järvsöbacken.
-
Länsmuseet lämnar Örebro slott
Örebro länsmuseet har sagt upp hyreskontraktet på Örebro slott. Det innebär att museet inte har någon fast publik verksamhet förrän 2027.
-
Hotel Pigalle satsar på en ny musikalisk och gastronomisk era
Nu inleds en ny era på Hotel Pigalle i Göteborg. Hotellet tar plats på scenen, på bordet och kulminerar i ett unikt middags och livekoncept.
-
Succén tillbaka: Sveriges äldsta riddarsällskap intar Kalmar Slott
Den 12–14 september är dags för den andra upplagan av ”Tornerspel på Kalmar Slott” – som i år blir ännu större med fler aktiviteter.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 35 -25
Mest om Destination, Boende, Evenemang samt Mat och dryck
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 35 -25
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan är det mest under Destination, Boende, Evene...
-
Ta nästa steg i karriären med en utbildning på TUC Yrkeshögskola
Att det råder stor brist på personal inom besöksnäringen vet många. Att efterfrågan på ledarskapskompetens inom b...
-
Göteborg är redo att välkomna fotbolls-EM 2029
Den 28 augusti lämnades den gemensamma svensk–danska ansökan om att arrangera fotbolls-EM för damer 2029 in till ...
-
Rekord för gästnattsstatistik i juli för Jönköping
Det är för tidigt att summera sommaren ännu, men den gästnattsstatistik som släppts för juni och juli pekar mot n...
-
-
Gästbloggare
-