-
Se bilder från det härliga nya Comfort-hotellet på Arlanda
Peter Stordalen invigde Comfort Hotel Arlanda Airport
I torsdags hade Turismnytt förmånen att få en visning av det nya Comforthotellet på Arlanda, Comfort Hotel Arlanda Airport, som har hela 503 rum och bara ligger ett par minuters promenad från Sky City och terminalerna och invigdes, som brukligt, av Peter Stordalen själv samma kväll.
Härliga miljöer och smart koncept
Här har man verkligen lyckats skapa härliga miljöer att vistas i, smarta funktionella men gemytliga möteslokaler, trevliga flexibla rum (xxl-rum med åtta bäddar till exempel), skybar med grym flygplatsutsikt (kikare att låna också) och smart mat-, dryck- och incheckningskoncept.
– Comfort Hotel har ett otroligt smart och modernt koncept med många bra digitala lösningar. Det ska bli extra spännande att följa våra gästers digitala resa, från att de bokar sitt boende genom vår app eller hemsida till att de checkar in och ut genom våra Self Service stationer och använder sin mobil som dörrnyckel. Lätta och smarta lösningar som vi hoppas fler gäster ska upptäcka och använda, säger Jostein Rajala, General Manager för Comfort Hotel Arlanda Airport.
Hotellets hjärta är lobbyn med Barception där man kan beställa mat, dryck och tilltugg dygnet runt. Man arbetar aktivt med att motverka matsvinn t.ex. genom att använda mindre tallrikar, all frukt och bär som inte går åt gör man smoothies av. All fisk som serveras är MSC märkt, palmoljan är bannlyst och på menyn finns inget nötkött. Engångsplast är borta sen ett år tillbaka och målsättningen är att endast 1% av allt som förbrukas ska gå till förbränning.
Hotellet är verkligen coolt och mysigt så titta in där när ni är på Arlanda nästa gång!
- Text: Jakob Norrby
- Foto: Jakob Norrby
-
Visionen för arkitekturen på World of Volvo
Göteborgs nya upplevelsecenter World of Volvo har öppnat. Arkitekturen symboliserar en värld utan gränser, med naturen i centrum.
-
Kärlek och kändisar under Springpride i Eskilstuna
Oscar Zia och Admira Thunderpussy är två av dragplåstren när pridefestivalen Springpride arrangeras i Eskilstuna den 18 maj.
-
Stockholm Business Region – positiv utveckling av gästnätter 2024
Det har varit en bra start på året när det kommer till gästnätter. Prognosen ser fortsatt god ut för högsäsongen i Stockholm.
-
Undersökning från Länsförsäkringar: I år semestrar vi i Sverige
Inför den kommande sommaren planerar många svenskar att semestra i Sverige. Det visar en undersökning från Länsförsäkringar.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 17 -24
Mest under Destination, Evenemang och Mat & Dryck samt Hållbarhet/Tillgänglighet/Inkludering
-
Gästnätter: Värmland ökar tredje mest i landet
För tredje månaden i rad ökar Värmland gällande gästnätter. Under februari steg de med åtta procent jämfört med februari 2023.
-
Tekniska museet – en spännande och utmanande kulinarisk resa
Under GSTC-konferensen passade Turismnytt på att prata lite med Bicke Naglo som ansvarar för mat och dryck på Tekniska museet.
-
I helgen öppnar Gröna Lund – och välkomnar Pelle Svanslös
Årets säkraste vårtecken är här! Den 27 april slår Gröna Lund upp portarna för säsongen, där en rad nyheter väntar besökarna.
-
Utbilda dig inom besöksnäringen på TUC Yrkeshögskola
TUC Yrkeshögskola arbetar för att förse besöksnäringen med kompetens. Intresserade kan bl.a läsa Hotel & Restaurant Manager.
-
Svenska Möten ger ut e-bok för att inspirera om hållbarhet
Svenska Möten vill tillsammans med sina hållbara mötesplatser leda branschen. Därför ger de nu ut e-boken "Vi vill leva Globala målen".
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Visit Skåne tar ledarroll i internationellt initiativ för framtidens turism
Visit Skåne går in som ledande part i ett treårigt projekt med länderna kring Östersjön för att ...
-
I helgen öppnar Gröna Lund – och välkomnar Pelle Svanslös
Årets säkraste vårtecken är här! I helgen slår nämligen Gröna Lund upp portarna för säsongen, dä...
-
Utbilda dig inom besöksnäringen på TUC Yrkeshögskola
Besöksnäringen är en av de snabbast växande näringarna i Sverige där hotell- och restaurangbranschen är den enski...
-
Tekniska museet – en spännande och utmanande kulinarisk resa
Under GSTC2024 konferensen passade Turismnytt på att prata med Bicke Naglo som ansvarar för mat och dryck på
-
-
Gästbloggare
-