-
Hållbar personal på Skogshem & Wijk – Christoffer Frances: 38 år i tjänst
Hur många arbetsplatser känner du där personalen trivs så bra och kan utvecklas på ett sådant sätt att de stannar – i flera decennier? Skogshem & Wijk är en sådan arbetsplats.
På den vackra mötesplatsen på norra Lidingö finns många trogna anställda som har utvecklats inom företaget under många år. Men det finns en person som slår alla: vår alldeles egen Christoffer Frances. Hans historia är helt fantastisk!
Möjligheter och kunskap för personlig växt
Även om han ”bara” har jobbat på Skogshem & Wijk i dryga 38 år nu, så sträcker sig hans historia betydligt längre tillbaka i tiden. Som ung pojke såg han redan hur arkitekten Tengboms vision ”en plats skapad för möten” tog form.
När det väl var dags att ta nästa steg in i arbetslivet, landade ”Frasse” på Skogshem & Wijk där han har varit trädgårdsarbetare, kock, sous-chef, kökschef och på senare år biträdande restaurangchef och sedan restaurangchef.
Han har alltid sett till att ständigt lära sig mer och arbetsgivaren har också givit möjligheter därtill.
Hållbar personal är ett livsviktigt ämne
Speciellt i en tid där de flesta anställningar oftast inte varar mer än högst ett par år, är det gott att se att det finns platser som skapar möjligheter till personlig växt. För det är den växten, tillsammans med schyssta arbetsvillkor, friskvårdsmöjligheter och ett sammansvetsat arbetslag som gör att medarbetare stannar, trivs och utvecklas.
Ja, vi kommer sakna vår Frasse enormt! Vi är dock övertygad om att vi kommer hitta någon som kan kliva in i rollen som schysst chef, hands-on arbetskamrat och service-minded restaurangchef. Någon som ser till att Frasses välvårdade arv lever vidare.
Vill du bli Skogshem & Wijks nya restaurangchef? Hör då snarast av dig på [email protected]
- Text: Skogshem & Wijk
- Foto: Skogshem & Wijk
-
Visionen för arkitekturen på World of Volvo
Göteborgs nya upplevelsecenter World of Volvo har öppnat. Arkitekturen symboliserar en värld utan gränser, med naturen i centrum.
-
Kärlek och kändisar under Springpride i Eskilstuna
Oscar Zia och Admira Thunderpussy är två av dragplåstren när pridefestivalen Springpride arrangeras i Eskilstuna den 18 maj.
-
Stockholm Business Region – positiv utveckling av gästnätter 2024
Det har varit en bra start på året när det kommer till gästnätter. Prognosen ser fortsatt god ut för högsäsongen i Stockholm.
-
Undersökning från Länsförsäkringar: I år semestrar vi i Sverige
Inför den kommande sommaren planerar många svenskar att semestra i Sverige. Det visar en undersökning från Länsförsäkringar.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 17 -24
Mest under Destination, Evenemang och Mat & Dryck samt Hållbarhet/Tillgänglighet/Inkludering
-
Gästnätter: Värmland ökar tredje mest i landet
För tredje månaden i rad ökar Värmland gällande gästnätter. Under februari steg de med åtta procent jämfört med februari 2023.
-
Tekniska museet – en spännande och utmanande kulinarisk resa
Under GSTC-konferensen passade Turismnytt på att prata lite med Bicke Naglo som ansvarar för mat och dryck på Tekniska museet.
-
I helgen öppnar Gröna Lund – och välkomnar Pelle Svanslös
Årets säkraste vårtecken är här! Den 27 april slår Gröna Lund upp portarna för säsongen, där en rad nyheter väntar besökarna.
-
Utbilda dig inom besöksnäringen på TUC Yrkeshögskola
TUC Yrkeshögskola arbetar för att förse besöksnäringen med kompetens. Intresserade kan bl.a läsa Hotel & Restaurant Manager.
-
Svenska Möten ger ut e-bok för att inspirera om hållbarhet
Svenska Möten vill tillsammans med sina hållbara mötesplatser leda branschen. Därför ger de nu ut e-boken "Vi vill leva Globala målen".
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Visit Skåne tar ledarroll i internationellt initiativ för framtidens turism
Visit Skåne går in som ledande part i ett treårigt projekt med länderna kring Östersjön för att ...
-
I helgen öppnar Gröna Lund – och välkomnar Pelle Svanslös
Årets säkraste vårtecken är här! I helgen slår nämligen Gröna Lund upp portarna för säsongen, dä...
-
Tekniska museet – en spännande och utmanande kulinarisk resa
Under GSTC2024 konferensen passade Turismnytt på att prata med Bicke Naglo som ansvarar för mat och dryck på
-
Utbilda dig inom besöksnäringen på TUC Yrkeshögskola
Besöksnäringen är en av de snabbast växande näringarna i Sverige där hotell- och restaurangbranschen är den enski...
-
-
Gästbloggare
-