-
BRA tecknar ett nytt avtal med hållbara Heart Aerospace
Flygbolaget BRA fortsätter sitt nära samarbete med utvecklaren av elflygplan Heart Aerospace och tecknar ett Expression of Interest med en uppdatering från ES-19 till ES-30. Den nya modellen ES-30 presenterades på Heart hangarday för några dagar sedan.
“Vi inledde vårt samarbete redan 2019. Det har idag utvecklats till en viktig del av vår strategi att nå netto-noll för vår inrikestrafik till 2030.” Säger BRA:s VD, Ulrika Matsgård.
ES-30 ersätter den tidigare modellen ES-19
Heart Aerospace ES-30, är ett elektriskt regionalflygplan med kapacitet för 30 passagerare. ES-30 ersätter den tidigare modellen ES-19 med kapacitet för 19 passagerare.
ES-30 har elektrisk räckvidd på 200 kilometer. Ett reservhybridsystem som drivs på bioflygbränsle installeras för att säkra kraven på reservenergi för användning vid längre flygningar som ett komplement till batteriet, utan negativ påverkan på batteriets räckvidd. Detta ger ES-30 en total räckvidd på 400 kilometer med 30 passagerare, och flexibilitet att flyga upp till 800 kilometer med 25 passagerare. Inklusive de reserver som flygbolag enligt krav alltid har.
Kraven för flygplanet kommer att definieras
Maria Fiskerud, hållbarhetschef på BRA, kommer att ingå i Heart Aerospace Industry Advisory Board. Där bland annat kraven för flygplanet ES-30 kommer att definieras.
Hon är också projektledare för det Nordiska nätverket för Elflyg som grundats av El-flyggruppen och Heart Aerospace.
- Text: BRA flyg
- Foto: BRA flyg
-
Visionen för arkitekturen på World of Volvo
Göteborgs nya upplevelsecenter World of Volvo har öppnat. Arkitekturen symboliserar en värld utan gränser, med naturen i centrum.
-
Kärlek och kändisar under Springpride i Eskilstuna
Oscar Zia och Admira Thunderpussy är två av dragplåstren när pridefestivalen Springpride arrangeras i Eskilstuna den 18 maj.
-
Stockholm Business Region – positiv utveckling av gästnätter 2024
Det har varit en bra start på året när det kommer till gästnätter. Prognosen ser fortsatt god ut för högsäsongen i Stockholm.
-
Undersökning från Länsförsäkringar: I år semestrar vi i Sverige
Inför den kommande sommaren planerar många svenskar att semestra i Sverige. Det visar en undersökning från Länsförsäkringar.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 17 -24
Mest under Destination, Evenemang och Mat & Dryck samt Hållbarhet/Tillgänglighet/Inkludering
-
Gästnätter: Värmland ökar tredje mest i landet
För tredje månaden i rad ökar Värmland gällande gästnätter. Under februari steg de med åtta procent jämfört med februari 2023.
-
Tekniska museet – en spännande och utmanande kulinarisk resa
Under GSTC-konferensen passade Turismnytt på att prata lite med Bicke Naglo som ansvarar för mat och dryck på Tekniska museet.
-
I helgen öppnar Gröna Lund – och välkomnar Pelle Svanslös
Årets säkraste vårtecken är här! Den 27 april slår Gröna Lund upp portarna för säsongen, där en rad nyheter väntar besökarna.
-
Utbilda dig inom besöksnäringen på TUC Yrkeshögskola
TUC Yrkeshögskola arbetar för att förse besöksnäringen med kompetens. Intresserade kan bl.a läsa Hotel & Restaurant Manager.
-
Svenska Möten ger ut e-bok för att inspirera om hållbarhet
Svenska Möten vill tillsammans med sina hållbara mötesplatser leda branschen. Därför ger de nu ut e-boken "Vi vill leva Globala målen".
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Visit Skåne tar ledarroll i internationellt initiativ för framtidens turism
Visit Skåne går in som ledande part i ett treårigt projekt med länderna kring Östersjön för att ...
-
I helgen öppnar Gröna Lund – och välkomnar Pelle Svanslös
Årets säkraste vårtecken är här! I helgen slår nämligen Gröna Lund upp portarna för säsongen, dä...
-
Utbilda dig inom besöksnäringen på TUC Yrkeshögskola
Besöksnäringen är en av de snabbast växande näringarna i Sverige där hotell- och restaurangbranschen är den enski...
-
Tekniska museet – en spännande och utmanande kulinarisk resa
Under GSTC2024 konferensen passade Turismnytt på att prata med Bicke Naglo som ansvarar för mat och dryck på
-
-
Gästbloggare
-