-
Gastronomin samlas i Slakthusområdet för Taste of the Future
Taste of the Future bjuder in Stockholms gastronomi, krogfolk och besöksnäring till ett framtidsevent i Slakthusområdet tillsammans med de nya aktörer som etablerat sig där. Det blir spaningar, mingel, foodhopping och fest den 13 november.
Nya Slakthusområdets identitet växer fram
Taste of the Future tar fasta på Slakthusområdets historiska koppling till matproduktion. Mattias Roussakoff, leasing manager food & beverage på Atrium Ljungberg, menar att det nya Slakthusområdets identitet växer fram i samklang med mat- och dryckesaktörerna på platsen.
”Vi vet alla hur det är att komma till en plats någonstans i världen där det finns en speciell känsla, en vibe – en speciell identitet. Inom arkitekturen kallas det ”a sense of place” – något som varje duktig arkitekt strävar efter. Men för att skapa en stark, unik platsidentitet gäller det att titta bortom hårda strukturer som golv, väggar och tak och lägga fokus på det som samlar oss människor. Att samlas kring bordet och mat och dryck är djupt mänskligt och det är i den gemenskapen som våra starkaste känslor och minnen skapas.”
A house tar plats i Börshuset och Hus 25
Taste of the Future medarrangeras av A house i Hus 25, en av deras kommande destinationer i Slakthusområdet. A house Börshuset som öppnar i februari 2024 är en märkesbyggnad vid Slakthusområdets klassiska entré. Där verksamheten är inriktad mot design, dryck, mat och musik.
”För oss som fokuserar på community, programverksamhet och cowork inom kreativa näringar, blir mat och dryck extra viktigt. Det representerar den lägereld på respektive destination där man träffas, samverkar och är kreativ.” Säger Johan Almquist, grundare och VD för A house. ”Vi längtar efter att vara med att utveckla Slakthusområdet till en destination där kreativa människor kan arbeta, bo och umgås. Det har fattats en sådan plats i Stockholm som vi har kunnat se i många andra stora städer runt om i världen.”
En ny hub för huvudstadens gastronomi
Förutom etableringar som Stockholm Roast, Bar Montan, lyssningsbaren Hosoi, Afrika Sthlm och Solen så öppnar nu Bocuse d’Or ett helt nytt träningskök på A house Börshuset för det svenska teamet med Gustav Leonard i spetsen.
”Restaurangakademien har i över ett decennium varit en central mötesplats i Slakthusområdet. Det är otroligt spännande att fler aktörer inom svensk gastronomi etablerar sig här. Eftersom det stärker positionen som gastronomiskt centrum. Det känns som ett självklart val att Taste of the Future hålls just i här.” Säger Andreas Stenberg, ordförande i Bocuse d’Or Team Sweden och VD för Restaurangakademien.
Det blir en boost för Stockholms restaurangscen
Anna Norström, en av Stockholms mest kunniga matjournalister, är moderator för eventet.
”Jag ser så fram emot att leda den här dagen som kommer att ge Stockholms restaurangscen en extra härlig boost. Upplägget påminner om symposium jag besökt utomlands, där jag som gäst alltid har kunnat få nya, bra insikter. Förutom intressanta talare utifrån, så ju är publiken, stans proffsiga branschfolk, minst lika viktig. Under kvällen som följer kan vi mingla ihop, skåla och provsmaka Slakthusområdets alla nya coola krogar.”
”Hållbarhet, innovation och samarbete är viktiga beståndsdelar för oss som företag såväl som för branschen.” Säger Nina Wahlgren Gill, commercial director på Menigo. ”Taste of the Future har ett innehåll som vi på Menigo helhjärtat kan stå bakom. Här i Slakthusområdet har vi vårt huvudkontor och vårt specialistbolag för utbildning, Restaurangakademien. Här växer Stockholms mest spännande restaurangscen fram. Vi ser mycket fram emot 13 november!”
Spännande talarlista för Taste of the Future
Inledningstalare är Magnus Nilsson, tidigare tvåstjärniga Fäviken. Numera en ekologisk äppelodlare i Skåne samt generaldirektör för the Food Planet Prize.
Talare på temana collaboration, regeneration, innovation är festivalgeneralen Katja Seerup Clausen från Copenhagen Cooking, Charles Van der Kerkhof som är forskare på VentureLab SLU och Tove Blomgren från framtidslabbet SALLY.
I programmet deltar representanter från bland andra Ahouse, Restaurangakademien, Circular Gastronomy Challenge, Axfoundation, Reformaten, Johannas Stadsodling, Stiftelsen Culinary Crafts, Stellagalan, Årets Kock, Framtidens Krogkultur, Stockholms hotell- och restaurangskola, Besöksnäringens forsknings-och utvecklingsfond, Från Sverige, Menigo samt Visita Stockholm.
Möt aktörerna som verkar i Slakthusområdet och lyssna på framtidsplanerna för Stockholms nya gastronomiska destination. Efter programmet öppnar restaurangerna upp för foodhopping och mingel exklusivt för Taste of the Futures gäster.
Läs mer om eventet och boka din biljett här.
- Text: Stockholm – European Capital of Gastronomy 2023
- Foto: Stockholm – European Capital of Gastronomy 2023
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 36 -24
Mest under Destination, Boende, Evenemang, Hållbarhet samt Konstateranden, Beslut och Rapporter
-
Nu har Villa Foresta på Lidingö fått nytt liv
Villa Foresta har öppnat upp igen med ett nytt designkoncept. En destination med hotellrum, mötesrum, barer och restaurang.
-
Lägesbild för besöksnäringen i Göteborg – augusti 2024
Varje månad delar Göteborg & Co en analys om besöksnäringen baserad på data. Augusti hade hög hotellbeläggning tack vare event.
-
Ugly Lawns och Werket vann Placebrander of the Year 2024
Region Gotland och Castellum är årets vinnare av det prestigefyllda priset Placebrander of the Year. Det stod klart den 5 september.
-
Tio nya deluxerum på Krägga Herrgård – Strandpaviljongen har öppnat
Den 13 augusti öppnade Strandpaviljongen på Krägga Herrgård. En ny byggnad bara en tåspets från vattenbrynet.
-
Sunlight Hotel, Conference & Spa välkomnar Jenny Dingertz som ny VD
Sunlight Hotel, Conference & Spa i Nyköping är glada att meddela att Jenny Dingertz tillträder som ny VD för anläggningen.
-
Skapar i krigets skugga – ukrainsk konstnärsgrupp till Island of Light
Den ukrainska konstnärsgruppen Kurbas Pro deltar med ”Animalia” vid ljuskonstfestivalen Island of Light på Smögen i september.
-
Countryside Hotels – många par jämför sig med andra på semestern
Undersökningsdata från Countryside Hotels visar att många svenska par jämför sig med andra par på semestern.
-
Pionjärer inom naturnära boende är årets mångfaldspristagare
Årets mottagare av Naturturismföretagens Mångfalds- och samverkanspris är Ulrika Krynitz och Håkan Strotz som driver Urnatur.
-
Stockholm – samverkan och infrastruktur är nyckeln till konsertlycka
En ny rapport från Stockholm Business Region presenterad med Taylor Swifts konserter som fallstudie belyser evenemangens betydelse för staden.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Arlanda i fokus när Stockholmsregionens näringslivsråd möts
När Stockholmsregionens näringslivsråd sammanträdde för tredje gången i 3Huset stod infrastruktu...
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 35 -24
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Denna vecka är det mest under Flyg, Tåg, Evenemang, Hållbar...
-
Resemässan – En ny del av Seniormässan Stockholm 2024
De tre första dagarna i oktober öppnar Resemässan sina dörrar på Stockholmsmässan som en ny del av Seniormässan S...
-
Brändön Lodge använder lokalsamhällets kraft och stärker platsen
Två pensionerade barnmorskor som städerskor? ”Självklart” tänkte Göran Widén när han fick frågan. Brändön...
-
-
Gästbloggare
-