-
Gröna Lund tar tillbaka entrébiljetten, Gröna Kortet och fri entré för pensionärer
Rådande lågkonjunktur med höga räntor, inflation och höga matpriser har medfört att många hushåll har det tufft. Till nästa år tar därför Gröna Lund tillbaka entrébiljetten, Gröna Kortet och fri entré för pensionärer. Allt för att möjliggöra för fler att kunna besöka tivolit.
”I och med pandemin behövde vi begränsa antalet gäster i parken och därför införde vi en biljett som inkluderade både entré och åk. Nu när verkligheten ser annorlunda ut och när hushållen har det tufft ekonomiskt, vill vi sänka tröskeln för ett besök. Många har saknat möjligheten att bara kunna lösa entré och därför återinför vi det. Gröna Lund ska vara till för alla.” Säger Jan Eriksson, VD på Gröna Lund.
Entrébiljett, Gröna Kortet och fri entré för pensionärer
Sedan pandemin har tivolibesökarna endast kunnat lösa en sorts biljett, Ticket-to-Ride, där både entré och åk varit inkluderat. Prisökningar och höga räntor har däremot gjort det tufft för många att få ekonomin att gå ihop. Inte minst barnfamiljer och äldre.
Våren 2024 tar därför Gröna Lund tillbaka möjligheten att bara lösa entré för de som exempelvis vill 5-kampa, äta på restaurangerna eller vara sällskap till åkare (entrébiljetten kommer kosta från 100 kr). Dessutom tas Grönan Live-passet bort, som gav fri entré till konsert- och danskvällar. Istället kommer det klassiska entrékortet Gröna Kortet tillbaka i digital form. Gröna Kortet kommer kosta 395 kronor och ger fri entré till sommarens alla dagar, inklusive konsert- och danskvällar.
Ytterligare en god nyhet är att det blir fri entré för alla som fyllt 65 år samt fri entré och fria åk för alla barn 0-3 år.
Besökarna kan välja en biljettyp för deras intresse
Från och med nästa år kommer besökarna kunna välja den biljettyp som passar utifrån vad de vill ta del av i parken.
Vill man bara lösa entré för en dag köper man en entrébiljett. Vill man ha fri entré hela säsongen köper man Gröna Kortet, där också alla konserter och danskvällar ingår. Eller vill man åka karusell hela dagen finns fortfarande entré och åk i ett paketpris, Ticket-to-Ride, där det också ingår Jetpass. Men man kommer också kunna lösa enskilda åkkuponger eller åkhäften att dela på.
Har lyssnat och skapat kombinationer som passar alla
En förändring som gästerna uppskattade efter pandemin var begränsningen av antalet gäster på tivolit, då man hann åka mer under sitt besök. Även detta tar Gröna Lund vara på genom att införa ett tak på antal åkband som säljs per dag samt behålla systemet med Jetpass.
”Vi har lyssnat till våra besökare, plockat russinen ur kakan och skapat en kombination som passar alla olika målgrupper. Jag ser verkligen fram emot att få välkomna så väl åkare som konsertbesökare, restaurangbesökare, 5-kampare och flanörer nästa säsong.” Säger Jan Eriksson.
- Text: Gröna Lund
- Foto: Lubbe Garell/Parks and Resorts
-
Accessibility Business lanserar databas med tillgänglighetsinformation
Databasen från Accessibility Business täcker turistattraktionerna i de nordiska huvudstäderna. Med länkar till tillgänglighetsinformation.
-
Fånga framtiden 2024 med Kairos Future
Allt om vad som är på gång hos Kairos Future 2024 - flera spännande projekt, rapporter och föreläsningar
-
Knäckebröd från Skedvi Bröd i Dalarna får EU-märkning
Skedvi Bröd får en skyddad geografisk beteckning från EU. Deras knäckebröd kan sälla sig till produkter som Serranoskinka och Gruyèreost.
-
Stockholms nya kongresscenter blir granne med Arlanda
Arlandastad Group tar initiativ till ett kongresscenter. Den nya byggnaden kommer vara sammanlänkad med Scandinavian XPO.
-
Anna Österlund blir ny VD för Placebrander
Från den 1 januari 2024 blir Anna Österlund VD för Placebrander. Hon efterträder grundaren Helena Nordström.
-
Årets Guldpalmfinalister främjar besöksnäringen i Trelleborg
Visit Trelleborg delar varje år ut Guldpalmen till en besöksnäringsaktör som gör destinationen till en bättre plats.
-
Upplev sagolika och vintriga julmarknader runt om i Sverige
Att gå på julmarknader och handla när snöflingorna virvlar hör vintern till. Här har Turismnytt samlat en del av vad som erbjuds.
-
Annika Torstenson är Vrak – Museum of Wrecks marknadsutvecklare
Från den 20 november arbetar Annika Torstenson på Vrak – Museum of Wrecks. Hon har en bred erfarenhet från besöksnäringen.
-
Helsingborg delar andraplatsen när Dublin vinner European Capital of Smart Tourism 2024
Helsingborg var en av sex städer i final. Utmärkelsen ges till den stad som visar ett engagemang för att forma framtiden för hållbar turism.
-
Att lyssna lagom bidrog till framgångssagan för Äventyrsgruvan
Äventyrsgruvan är en guldgruva för Dalarna. Framgången är skapad av hårt jobb, lokala samarbeten, och att lyssna lagom på andra.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Få fler bokningar med hjälp av positiva omdömen
Positiva omdömen från tidigare gäster ökad chansen att fler bokar, avsevärt. Vill du ha fler bokningar ...
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 47 -23
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan med mest under Destination, Boende, Eveneman...
-
Turistrådet Västsverige bjöd in till Turistrådsdagen 2023
Ett fantastiskt år för besöksnäringen i Västsverige Turistrådet Västsveriges VD Fredrik Lindén hälsade alla 400 a...
-
Järnvägar – seminarium om 40 snabba åtgärder för svensk järnväg
Från 1990 till 2022 har trafiken på den svenska järnvägen ökat med 65 procent. Samtidigt har underhållsskulden ök...
-
-
Gästbloggare
-