-
Vår Gård öppnar exklusiv restaurang i Saltsjöbaden
Under hösten 2023 smyglanserar Vår Gård en ny finkrog belägen i en av verksamhetens befintliga lokaler – anrika Villa Skärtofta.
Fram till årsskiftet kommer såväl meny som inredning genomgå en experimentell fas där ett begränsat antal platser erbjuds gäster som vill testa delar av meny och restaurangkoncept. I februari 2024 sker den officiella invigningen av Restaurang Skärtofta. Vilket även inleder jubileumsåret när Vår Gård fyller 100 år.
Till sin hjälp i arbetet med konceptutveckling och lansering har Vår Gård anlitat varumärkesexperten Elin Lervik.
”Vi delar en vision om att ännu fler människor ska upptäcka Saltsjöbaden som en vibrerande kokpunkt. En destination vilken lockar såväl entreprenörer och konstnärssjälar som friluftsmänniskor. Restaurang Skärtofta är ännu en del av en pågående utvecklingsresa. Genom att ständigt utveckla konceptet skapar vi möjlighet för fler människor att hitta till Vår Gård och Saltsjöbaden.” Säger Kadi Upmark, VD för Vår Gård.
Restaurang Skärtofta har höga ambitioner
Under 2024 firar Vår Gård 100 år, ett jubileum som kommer uppmärksammas på en rad olika vis. I början av året invigs det senaste tillskottet – Restaurang Skärtofta som har höga ambitioner vad gäller såväl meny och service som inredningskoncept.
Redan under hösten 2023 kommer delar av den nya restaurangen hållas öppen – samtidigt som konceptet utvecklas till sin slutgiltiga form.
”Det känns naturligt att inkludera gäster, grannar och vänner i processen när vi gör denna stora satsning och öppnar en fine dining restaurang i Saltsjöbaden. Under Covid-19 valde vi att öppna upp Vår Gård efter de regler som fanns då. Det ledde till att Vår Gård blev en naturlig mötesplats bland såväl gäster som människor boende i området. Den nybyggaranda som då uppstod är idag en naturlig del av Vår Gårds verksamhet; vi har blivit ett nav för många människor att mötas på i Saltsjöbaden.” Säger Kadi Upmark.
För den gastronomiska upplevelsen av Restaurang Skärtofta, inklusive meny, service och koncept, ansvarar Liam Ginnane, Food & Beverage Manager på Vår Gård.
Historisk byggnad med samtida inslag
Villa Skärtofta uppfördes 1897 åt företagsledaren John Bernström med familj. Sedan 1929 ingår den pampiga byggnaden i Vår Gårds bestånd. Villans fasta inredning är intakt från byggnadsåret med respektingivande träpaneler, kolonner och takmålningar som för tankarna till ett historiskt arv.
För att skapa ett koncept som känns inbjudande och samtida har Vår Gård anlitat varumärkesexperten Elin Lervik. Hon har en gedigen erfarenhet från arkitektur- och inredningsbranschen med kunder som Svenskt Tenn, Nordic Nest och Stockholm Design Week.
”För två år sedan flyttade jag till Saltsjöbaden med min familj. Det var en stor kontrast att lämna stan och vakna till natur, skärgård och villaliv. Det tog en stund innan jag kom underfund med hur jag kunde göra ”Saltis” till min plats på jorden och i det har Vår Gård spelat stor roll. Här har jag känt mig som hemma från dag ett. Jag tror att det är samma kontraster mellan klass, kultur och politiska åsikter som funnits lokalt sedan orten grundades som lever kvar och skapar en lockande dynamik än i dag.” Säger Elin Lervik.
Läs mer om Vår Gård på Turismnytt här.
- Text: Vår Gård
- Foto: Fanny Rådvik
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 17 -25
Mest om Mat&Dryck, Konstateranden, beslut och rapporter samt Museer och utställningar
-
Junior VM i ishockey i Göteborg vinner Gyllene Hjulet
JVM i ishockey 2024, det första stora ishockeyevenemanget som hållbarhetscertifierades, utsågs till årets hållbara event i Gyllene Hjulet.
-
Gröna Lund premiär för Pumpen, Gnuttarna, Redhead-chips och Boba Tea
Den 26 april slog Gröna Lund upp portarna för sitt 142:a år – ett år som bjuder på en mängd roliga nyheter.
-
Spritmuseum lanserar middagsäventyret Tidsresan
Spritmuseum lanserar Tidsresan – en middagsupplevelse som fördjupar förståelsen för dryckens roll i svensk historia.
-
YH Akademin – lärande och matlagning med grön och blå mat
Tidigare i år besökte Turismnytt en klass från YH Akademin inom programmet Gastronomiledare framtidens mat och protein.
-
Tekniska museet är Årets museum 2025
Tekniska museet har utsetts till Årets museum 2025 av Sveriges Museer och ICOM. De förnyar bilden av vad ett museum kan vara.
-
Västflyg – nyetablering av flyglinje mellan Växjö Småland Airport och Bromma Stockholm Airport
Från och med juni kommer Västflyg att utöka sin verksamhet med en ny flyglinje som utgår från Växjö till Bromma i Stockholm.
-
Arknat bygger vindskydd i Nyköping – arkitektur och natur i harmoni
Arknat skapar platsunika och arkitektritade vindskydd längs Sörmlandsleden i sommar för allmänheten att nyttja.
-
Nobis Hospitality Group öppnar nytt hotell – Hagastrand
Vid Hagaparken tar ett hotell form, Hagastrand. Det är Nobis Hospitality Groups prestigeprojekt, en social wellness-destination.
-
Nästan 17 miljoner gästnätter på campingplatser 2024
Ny statistik visar att gästnätter på Sveriges campingplatser ökade till 16,7 miljoner 2024. Dessutom är det valet för europeiska turister.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 17-25
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan mest under Destination, Evenemang samt Konst...
-
YH Akademin – lärande och matlagning med grön och blå mat
Tidigare i år var Turismnytt och besökte YH Akademins klass Gastronomiledare framtidens mat och ...
-
Spritmuseum lanserar middagsäventyret Tidsresan
Spritmuseum lanserar Tidsresan – en middagsupplevelse som aktiverar alla sinnen, väcker minnen o...
-
Nobis Hospitality Group öppnar nytt hotell – Hagastrand
Beläget vid Brunnsviken i Hagaparken tar en ny destination form, Hagastrand. Här möts nordisk tr...
-
-
Gästbloggare
-