-
Vår Gård – Restaurang Skärtofta finslipar sin meny i samråd med gäster
I början av september välkomnade Restaurang Skärtofta sina första middagsgäster för att prova på delar av menyn. Kökschefen John Bråsth, med sitt team från Italien, vill bjuda på gedigen mat i historiska lokaler. Under hösten kommer såväl inredning som delar av menyn att finslipas i samråd med gästerna.
I februari 2024 sker den officiella invigningen av Restaurang Villa Skärtofta. Vilket även inleder jubileumsåret när Vår Gård fyller 100 år.
Restaurangens kökschef har bott och verkat i Italien i 11 år
Den 8 september välkomnades de första middagsgästerna till Restaurang Skärtofta för att prova på delar av den meny som är tänkt att serveras från februari 2024. Då den officiella invigningen av restaurang Skärtofta sker. Smakerna består av en mix mellan svenska minnen och det italienska köket, genom närproducerade råvaror efter säsong.
Restaurang Skärtoftas nya kökschef, John Bråsth, har bott och verkat i Italien i 11 år. Vilket givit honom stora kunskaper inom det italienska köket och gedigen insikt i de gastronomiska skillnader som skiljer de olika provinserna åt.
”Italien har spelat en viktig roll för mig som person; jag hittade mig själv där och känner därför en stor tacksamhet till såväl landet som människorna. Det är dessa erfarenheter jag vill bjuda våra gäster på i form av smakupplevelser. För mig handlar bra matlagning om att lyfta de råvaror som rätten består av. Inte att komplicera det som i grunden är gott av sig självt.” Säger John Bråsth, Kökschef för Restaurang Skärtofta.
Många likheter mellan det svenska och det italienska köket
Till sin hjälp har John med sig ett team av kockar från Italien som tillsammans med övriga medarbetare på Restaurang Skärtofta står redo att bjuda på såväl högklassiga smakupplevelser som excellent service. Över nyårshelgen kommer Villa Skärtofta erbjuda ett exklusivt middagspaket med övernattning.
”Det är spännande att se hur många likheter det faktiskt finns mellan det svenska och det italienska köket. Nyårsmenyn som vi precis testat klart är ett bra exempel. Den kommer bland annat bestå av en Genovese som för tankarna till det Napolitanska köket. Samtidigt som smakerna påminner mig om en traditionell Jansons Frestelse.” Avslutar John Bråsth.
Läs mer om Vår Gård på Turismnytt här.
- Text: Vår Gård
- Foto: Karl Nordlund
-
Stockholm bland världens topp-destinationer 2025
Med erbjudande om både skärgård och stadspuls har Stockholm etablerat sig som en av världens mest eftertraktade resmål 2025.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 3 2025
Mest om Boende, Transport/Infrastruktur/Mobilitet, Evenemang, Museer/utställningar samt Konstateranden/Beslut/Rapporter
-
Vårdskjortor får nytt liv som arbetskläder på Nationalmuseum
Nu byter personalen på Nationalmuseum sina jackor. I ett samarbete med Beskow von Post får kläder nytt liv genom ett cirkulärt koncept.
-
Vy Norge lanserar sommartåg mellan Oslo och Malmö
Vy tar ytterligare ett steg i sin satsning på internationell trafik och lanserar sommartåg mellan Oslo och Malmö i sommar.
-
Vrak – Museum of wrecks i samarbete med The museum of World War II i Gdansk
Vrak - Museum of wrecks samarbetar med The museum of World War II i Gdansk och deltar i ett konferensevent den 25 januari.
-
Thérèse Liljeqvist är ny VD för Artipelag
Artipelag presenterar Thérèse Liljeqvist som ny VD. Med en bakgrund inom besöksnäringen tar hon med sig erfarenhet.
-
Mötesåret 2024 – stora möten och event trotsade konjunkturen
Mötesåret 2024 har varit präglat av minskad efterfrågan på konferenser. Trots det har efterfrågan på stora möten ökat enligt Svenska Möten.
-
Fler hittar till Marinmuseum året runt – så gick det 2024
Trots en besöksminskning jämfört med 2023, fortsätter Marinmuseum att vara en av södra Sveriges största besöksdestinationer.
-
Göta Kanal – nya kryssningsupplevelser lockar
Allt fler resenärer söker autentiska upplevelser. Göta kanal erbjuder en unik chans att upptäcka Sveriges historia och natur från vattnet.
-
Vasamuseet och Vrak i nytt poddsamarbete med Anders Lundin
Tillsammans med experter från Vasamuseet och Vrak berättar Anders Lundin om skepp som förlist i den nya podden Folkets historia.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Sveriges beredskap börjar lokalt, därför behöver vi besöksnäringen
Samtalet kring säkerhetspolitik domineras idag av militära och myndigheters lösningar. De är förståeligt utifrån ...
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 2 2025
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan ganska jämnt fördelat på många kategorier so...
-
EU-kommissionen ger klartecken för gårdsförsäljning i Sverige
EU-kommissionen har inte lämnat några invändningar mot Sveriges förslag på införande av gårdsförsäljning. Därmed ...
-
Lägesbild för besöksnäringen i Göteborg – december 2024
Hur går det för besöksnäringen i Göteborg? Varje månad delar Göteborg & Co en lägesbild och ...
-
-
Gästbloggare
-