-
Vår Gård – Restaurang Skärtofta finslipar sin meny i samråd med gäster
I början av september välkomnade Restaurang Skärtofta sina första middagsgäster för att prova på delar av menyn. Kökschefen John Bråsth, med sitt team från Italien, vill bjuda på gedigen mat i historiska lokaler. Under hösten kommer såväl inredning som delar av menyn att finslipas i samråd med gästerna.
I februari 2024 sker den officiella invigningen av Restaurang Villa Skärtofta. Vilket även inleder jubileumsåret när Vår Gård fyller 100 år.
Restaurangens kökschef har bott och verkat i Italien i 11 år
Den 8 september välkomnades de första middagsgästerna till Restaurang Skärtofta för att prova på delar av den meny som är tänkt att serveras från februari 2024. Då den officiella invigningen av restaurang Skärtofta sker. Smakerna består av en mix mellan svenska minnen och det italienska köket, genom närproducerade råvaror efter säsong.
Restaurang Skärtoftas nya kökschef, John Bråsth, har bott och verkat i Italien i 11 år. Vilket givit honom stora kunskaper inom det italienska köket och gedigen insikt i de gastronomiska skillnader som skiljer de olika provinserna åt.
”Italien har spelat en viktig roll för mig som person; jag hittade mig själv där och känner därför en stor tacksamhet till såväl landet som människorna. Det är dessa erfarenheter jag vill bjuda våra gäster på i form av smakupplevelser. För mig handlar bra matlagning om att lyfta de råvaror som rätten består av. Inte att komplicera det som i grunden är gott av sig självt.” Säger John Bråsth, Kökschef för Restaurang Skärtofta.
Många likheter mellan det svenska och det italienska köket
Till sin hjälp har John med sig ett team av kockar från Italien som tillsammans med övriga medarbetare på Restaurang Skärtofta står redo att bjuda på såväl högklassiga smakupplevelser som excellent service. Över nyårshelgen kommer Villa Skärtofta erbjuda ett exklusivt middagspaket med övernattning.
”Det är spännande att se hur många likheter det faktiskt finns mellan det svenska och det italienska köket. Nyårsmenyn som vi precis testat klart är ett bra exempel. Den kommer bland annat bestå av en Genovese som för tankarna till det Napolitanska köket. Samtidigt som smakerna påminner mig om en traditionell Jansons Frestelse.” Avslutar John Bråsth.
Läs mer om Vår Gård på Turismnytt här.
- Text: Vår Gård
- Foto: Karl Nordlund
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 38 2023
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan lite mindre omfattande än vanligt. Mest är det under Destination och Naturturism. Destination SPRIT-undersökningen visar hur beroen...
-
Jacy’z utmanar Göteborgs nöjesscen: Premiär för egen dinner show
Jacy'z Hotel & Resort i Göteborg producerar i höst en helt egen dinner show med internationella ambitioner - ”Symphony of Illusion”.
-
Naturturismföretagen – långsiktiga effekter av svinpest redan en verklighet
Naturturismföretagen larmar om att svinpesten redan skapar långsiktiga effekter för naturturismföretag och besöksnäringen.
-
SPRIT-undersökningen visar hur beroende en destination är av turism
SPRIT-undersökningen av Jämtland Härjedalen analyserar företagens utveckling inom en destination och deras koppling till besöksnäringen.
-
Så kan du kommunicera hållbarhet – Konkreta tips för turismföretagare
Genom att kommunicera hållbarhet på ett smart sätt kan du locka fler gäster att välja din verksamhet - gäster som gärna spenderar lite extra för att de vill bidra till en god sak. Marcus Eldh tipsar
-
STF – Kebnekaiseprotokollet signerat på klimattoppmöte
Den 12 september signerades Kebnekaiseprotokollet av åtta stora friluftsorganisationer under STF:s Klimattoppmöte Kebnekaise.
-
Tävlingen Placebrander of the Year 2024 drar igång
Placebrander of the Year premierar insatser inom platsutveckling och platsmarknadsföring. Nu kan du tävla med ditt bidrag.
-
Regeringens budgetförslag för 2024 och kommentarer
Regeringen har presenterat sitt budgetförslag för 2024. Visit Sweden, Visita och Svensk Turism kommenterar på besöksnäringsaspekten.
-
Biluthyrningsföretaget Hertz når rekordomsättning sommaren 2023
Sommaren har varit framgångsrik för Hertz. De noterar en omsättning på 430 miljoner kronor. En ökning med 18% i jämförelse med 2019.
-
Förstudie: Kulturturism är en stor potential för Sverige
Visit Sweden har tillsammans med Tillväxtverket genomfört en förstudie kring utvecklingspotentialen för kulturturism i Sverige.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
En ny besöksnäringsstrategi ska vägleda Värmland
Efter över ett års arbete är Visit Värmland stolta över att presentera Värmlands besöksnäringsstrategi 2023-2030....
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 37 2023
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Mest är det under Konstateranden, Beslut och rapporter samt...
-
Järvsö Sustainable Tourism Summit 2023 – En rapport i två delar – Del 2
Del 2 – Vi fortsätter där vi slutade, förmiddagen på konferensens andra dag på Stenegård Nordiskt samarbete...
-
Upplev Norrköping söker en visionär och resultatinriktad VD
Upplev Norrköping söker en VD som ska ta kommunen och dess upplevelser till nästa nivå. Här har du möjlighet att ...
-
-
Gästbloggare
-