-
Clarion Hotel Stockholm bjöd på lunch från eget odlingsprojekt
Söders Trädgård är ett odlingsprojekt på Clarion Hotel Stockholm som underhålls av hotellets egna personal. Köksmästare Johannes Stålhammar komponerade häromveckan en spännande meny som sammanfattar hotellets första år som urbana odlare.
Lunchen gästades av lokala mat och dryckesprofiler, stjärnkocken Marcus Samuelsson, hotellets ledning, samarbetspartners inom miljö samt vinnare av utlottade platser.
Vill utöka odlingsytan
”Det var fantastiskt att höra hur samtalen kring borden kretsade kring råvaror, miljö och gemenskap. Samt att dessa samtal troligtvis kommer att leda till ett par nya lokala samarbetsprojekt. Vi är otroligt stolta över att vara en del av denna kreativa stadsdel och vill gärna driva fler samarbeten då vi har så mycket att vinna på att hjälpa varandra.” Säger Frida Berglund, Event Manager på Clarion Hotel Stockholm.
På Söders Trädgård odlas tomater, rotfrukter, bär och andra mindre experiment som ger hotellet färska råvaror. Under 2020 finns planer på att utöka odlingsytan för att på större skala kunna bistå med egna frukter och grönsaker till hotellet och dess grannar.
- Text: Clarion Hotel Stockholm
- Foto: Clarion Hotel Stockholm
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 17 -24
Mest under Destination, Evenemang och Mat & Dryck samt Hållbarhet/Tillgänglighet/Inkludering
-
Gästnätter: Värmland ökar tredje mest i landet
För tredje månaden i rad ökar Värmland gällande gästnätter. Under februari steg de med åtta procent jämfört med februari 2023.
-
Tekniska museet – en spännande och utmanande kulinarisk resa
Under GSTC-konferensen passade Turismnytt på att prata lite med Bicke Naglo som ansvarar för mat och dryck på Tekniska museet.
-
I helgen öppnar Gröna Lund – och välkomnar Pelle Svanslös
Årets säkraste vårtecken är här! Den 27 april slår Gröna Lund upp portarna för säsongen, där en rad nyheter väntar besökarna.
-
Utbilda dig inom besöksnäringen på TUC Yrkeshögskola
TUC Yrkeshögskola arbetar för att förse besöksnäringen med kompetens. Intresserade kan bl.a läsa Hotel & Restaurant Manager.
-
Svenska Möten ger ut e-bok för att inspirera om hållbarhet
Svenska Möten vill tillsammans med sina hållbara mötesplatser leda branschen. Därför ger de nu ut e-boken "Vi vill leva Globala målen".
-
Visit Trelleborg är nominerad för Bästa värdskap 2023
Visit Trelleborg och nio andra turistinformationer tävlar om utmärkelsen bästa värdskap 2023 från Visitas nationella råd för besöksservice.
-
Hotel Fratelli har äntligen öppnat i Karlstad
Ett färgstarkt nöjeshus som för tankarna till sydligare breddgrader. Efter flera års renovering står Karlstads Hotel Fratelli färdigt.
-
Fler besöker Höga Kusten under hela året
Höga Kusten går fortsatt starkt. Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna.
-
Visit Skåne tar ledarroll i internationellt initiativ för framtidens turism
Visit Skåne går in som ledande part i ett projekt med länderna kring Östersjön. ReTour ska leda till utveckling för en mer hållbar turism.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 16 -24
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Denna vecka är det mest under Destination, Evenemang och Ut...
-
Arbetskamraterna lanserar plattform – vill hjälpa funktionsnedsatta att komma ut i arbetslivet
Arbetskamraterna är en ideell förening som förmedlar kontakt mellan företag och personer med en ...
-
Visit Trelleborg – en doft av choklad nalkas Smygehuk
Linus Svensson, den drivna företagaren och ägaren av 2:a Sandbank i Beddingestrand samt Sveriges sydligaste chokl...
-
Visit Skåne tar ledarroll i internationellt initiativ för framtidens turism
Visit Skåne går in som ledande part i ett treårigt projekt med länderna kring Östersjön för att ...
-
-
Gästbloggare
-