-
Smådalarö Gård Hotell & Spa skapar nya arbetstillfällen – mitt i pandemin
Den nya året-runt-destinationen Smådalarö Gård Hotell & Spa slår upp dörrarna i juli 2021, med totalt 10 000 kvadratmeter fyllda av kurerade upplevelser. I det nya konceptet hittar man hela 6 olika barer och restauranger, 2000 kvm spa, 118 hotellrum, event- och konferenslokaler samt tennis, padelbanor och egen golfbana. Inför lanseringen i sommar förväntar sig hotellet ha rekryterat ett 70-tal nya medarbetare och arrangerar därför en digital rekryteringsdag den 26 april.
Flera olika typer av tjänster ska tillsättas på hotellet, bland annat serveringspersonal, kockar, hud- & spaterapeuter, receptionister och städpersonal. Smådalarö Gård Hotell & Spa tillhör familjeägda Sabis och har en personalkultur som präglas av utvecklingsvilja, frihet under ansvar, samarbete, kommunikation och glädje.
– Vi är nu på jakt efter ett helt gäng kundproffs till Smådalarö Gård. Vi letar efter människor som delar vår passion för att skapa oförglömliga upplevelser och som med glädje vill driva Sveriges bästa destination inom aktivitet och avkoppling framåt. Vi ser fram emot att möta alla sökande på rekryteringsdagen den 26 april, säger Lars Ålund, Hotelldirektör, Smådalarö Gård Hotell & Spa.
Hotellet följer de rådande restriktionerna kring Covid-19 och arrangerar därför en digital rekryteringsdag som kommer äga rum den 26 april. För att få en inbjudan till denna behöver man senast den 19 april ha skickat in sin ansökan via hotellets annonser. Därefter får den som söker vidare instruktioner kring hur processen fortlöper och om hen gått vidare i rekryteringen.
- Läs mer om rekryteringsdagen!
- Se alla lediga tjänster hos Sabis
Två nyckelpersoner är redan på plats
Nu har hotellet tillsatt två nyckelpositioner, Johan Mata, Food & Beverage Manager och Sabine Itze, Spachef.
Det nybyggda spaet är signerat Kerstin Florian, och här kommer gäster kunna njuta av bland annat flera olika pooler och bastur, en varm oas med växter och hängande dagbäddar, solterrasser, 7 behandlingsrum och Sveriges första gruppbehandlingsrum. Med sina vackra miljöer, naturliga materialval och en sober färgpalett vill man skapa ett lugn och en känsla av verklighetsflykt – endast 50 min från Stockholm. Nu är det klart att Sabine Itze blir ansvarig spachef, som med sin internationella erfarenhet och tidigare samarbete med Kerstin Florian får uppdraget att sätta Smådalarö Gård Spa på kartan som ett av Sveriges bästa spa.
– Jag ser fram emot att bygga ett spa som är både socialt och skapar utrymme att spendera kvalitetstid i naturen och andas. Hos oss kommer man att kunna välja bland en mängd noga utvalda upplevelser som möter varje persons tillflyktsönskemål på ett varmt och personligt sätt. Allt i en levande och mycket vacker skärgårdsmiljö, säger Sabine Itze, Spachef på Smådalarö Gård Hotell & Spa.
Den noga komponerade matupplevelsen är en stor del av besöket och gårdens 200 år långa historia avspeglas både på tallriken och i glasen. Här avnjuts ett varierat utbud av restauranger, barer och caféer där lokala råvaror tolkas med inspiration från gårdens ursprungliga grundare Kapten Bloms resor runt medelhavet och Karibien. Med flera år i branschen – senast som Head of Food & Beverage för Clarion Hotel – är det Johan Mata som fått uppdraget att etablera och utveckla smakupplevelsen på Smådalarö Gård Hotell & Spa.
– Mat & dryck på Smådalarö Gård är en del av helhetsupplevelsen. Vi vill skapa minnesvärda tillfällen där du kan andas ut, ta ett djupt andetag och luta dig tillbaka, men också känna att du får nya intryck, upplevelser och idéer. Med våra restauranger och barer vill vi komponera ett levande utbud av bästa kvalitet – oavsett om du är ute efter en svalkande dryck att ta med dig ner till vattnet eller en hel festmåltid, säger Johan Mata, Food & Beverage Manager på Smådalarö Gård Hotell & Spa.
– Det känns både tryggt och inspirerande att ha Sabine och Johan med i teamet ute på Smådalarö. Deras expertis och kunskap kommer vara bidra till fantastiska upplevelser för våra gäster när vi öppnar i sommar, avslutar Lars Ålund, Hotelldirektör, Smådalarö Gård Hotell & Spa.
- Text: Smådalarö Gård
- Foto: Smådalarö Gård
-
Hållbarhetsinitiativet Care for the Arctic hyllas som outstanding
Swedish Lapland Visitors Board nya sajt Care for the Arctic – it’s our home lanserades i mars och har väckt positiv uppmärksamhet.
-
Cabonline samarbetspartner till Malmö under Eurovision 2024
Eurovision Song Contest lockar deltagare och åskådare från hela världen till Malmö. Cabonline är taxisamarbetspartner.
-
Årets Vårrunda på Kinnekulle den 4-5 maj bjöd på nyheter
I helgen kunde besökare möta naturen och utställare under Vårrunda på Kinnekulle. I år var det ett 10-tal nya aktörer på plats.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 18 -24
Mest om Destination, Evenemang samt Konstateranden, beslut och rapporter
-
Svedests kunskapsdag om turismens roll för hållbar utveckling
Tankar om regenerativ turism i platsutveckling - Lyfta perspektiv på hållbar utveckling
-
Nu söker Liseberg en ny kommunikationschef
Liseberg är en av Sveriges mest älskade destinationer. Nu söker den anrika parken efter en ny kommunikationschef.
-
Snabbrapport från Visit Swedens Swedish Workshop i Södertälje
200 deltagare, varav 80-90 köpare från hela världen samlades i Södertälje för att göra affärer
-
Swiftholm välkomnar fansen – Musikåret i Stockholm ett rekordår
Taylor Swifts konserter i Stockholm (Swiftholm) lockar 159 000 besökare från hela världen. Konsertåret i Stockholm blir ett rekordår.
-
Visit Swedens kampanj prisades på Guldägget-galan 2024
Visit Swedens marknadsföringskampanj ”Sweden (not Switzerland)”, blev den mest belönade kampanjen i tävlingen Guldägget.
-
SKR – kommuner tar notan för besöksnäringens utveckling
Kommuner lägger stora resurser på besöksnäringen. Det innebär möjligheter och risker. Ett ökat statligt engagemang är önskvärt enligt SKR.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Tekniska museet – en spännande och utmanande kulinarisk resa
Under GSTC2024 konferensen passade Turismnytt på att prata med Bicke Naglo som ansvarar för mat och dryck på
-
Stockholm Business Region – positiv utveckling av gästnätter 2024
Det har varit en bra start på året hittills och prognosen ser fortsatt god ut för högsäsongen. Sedan årsskiftet ä...
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 17 -24
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Denna vecka är det mest under Destination, Evenemang och Ma...
-
Undersökning från Länsförsäkringar: I år semestrar vi i Sverige
Inför den kommande sommarsemestern planerar många svenskar att semestra i Sverige. Det visar en ny undersökning f...
-
-
Gästbloggare
-