-
Smådalarö Gård Hotell & Spa skapar nya arbetstillfällen – mitt i pandemin
Den nya året-runt-destinationen Smådalarö Gård Hotell & Spa slår upp dörrarna i juli 2021, med totalt 10 000 kvadratmeter fyllda av kurerade upplevelser. I det nya konceptet hittar man hela 6 olika barer och restauranger, 2000 kvm spa, 118 hotellrum, event- och konferenslokaler samt tennis, padelbanor och egen golfbana. Inför lanseringen i sommar förväntar sig hotellet ha rekryterat ett 70-tal nya medarbetare och arrangerar därför en digital rekryteringsdag den 26 april.
Flera olika typer av tjänster ska tillsättas på hotellet, bland annat serveringspersonal, kockar, hud- & spaterapeuter, receptionister och städpersonal. Smådalarö Gård Hotell & Spa tillhör familjeägda Sabis och har en personalkultur som präglas av utvecklingsvilja, frihet under ansvar, samarbete, kommunikation och glädje.
– Vi är nu på jakt efter ett helt gäng kundproffs till Smådalarö Gård. Vi letar efter människor som delar vår passion för att skapa oförglömliga upplevelser och som med glädje vill driva Sveriges bästa destination inom aktivitet och avkoppling framåt. Vi ser fram emot att möta alla sökande på rekryteringsdagen den 26 april, säger Lars Ålund, Hotelldirektör, Smådalarö Gård Hotell & Spa.
Hotellet följer de rådande restriktionerna kring Covid-19 och arrangerar därför en digital rekryteringsdag som kommer äga rum den 26 april. För att få en inbjudan till denna behöver man senast den 19 april ha skickat in sin ansökan via hotellets annonser. Därefter får den som söker vidare instruktioner kring hur processen fortlöper och om hen gått vidare i rekryteringen.
- Läs mer om rekryteringsdagen!
- Se alla lediga tjänster hos Sabis
Två nyckelpersoner är redan på plats
Nu har hotellet tillsatt två nyckelpositioner, Johan Mata, Food & Beverage Manager och Sabine Itze, Spachef.
Det nybyggda spaet är signerat Kerstin Florian, och här kommer gäster kunna njuta av bland annat flera olika pooler och bastur, en varm oas med växter och hängande dagbäddar, solterrasser, 7 behandlingsrum och Sveriges första gruppbehandlingsrum. Med sina vackra miljöer, naturliga materialval och en sober färgpalett vill man skapa ett lugn och en känsla av verklighetsflykt – endast 50 min från Stockholm. Nu är det klart att Sabine Itze blir ansvarig spachef, som med sin internationella erfarenhet och tidigare samarbete med Kerstin Florian får uppdraget att sätta Smådalarö Gård Spa på kartan som ett av Sveriges bästa spa.
– Jag ser fram emot att bygga ett spa som är både socialt och skapar utrymme att spendera kvalitetstid i naturen och andas. Hos oss kommer man att kunna välja bland en mängd noga utvalda upplevelser som möter varje persons tillflyktsönskemål på ett varmt och personligt sätt. Allt i en levande och mycket vacker skärgårdsmiljö, säger Sabine Itze, Spachef på Smådalarö Gård Hotell & Spa.
Den noga komponerade matupplevelsen är en stor del av besöket och gårdens 200 år långa historia avspeglas både på tallriken och i glasen. Här avnjuts ett varierat utbud av restauranger, barer och caféer där lokala råvaror tolkas med inspiration från gårdens ursprungliga grundare Kapten Bloms resor runt medelhavet och Karibien. Med flera år i branschen – senast som Head of Food & Beverage för Clarion Hotel – är det Johan Mata som fått uppdraget att etablera och utveckla smakupplevelsen på Smådalarö Gård Hotell & Spa.
– Mat & dryck på Smådalarö Gård är en del av helhetsupplevelsen. Vi vill skapa minnesvärda tillfällen där du kan andas ut, ta ett djupt andetag och luta dig tillbaka, men också känna att du får nya intryck, upplevelser och idéer. Med våra restauranger och barer vill vi komponera ett levande utbud av bästa kvalitet – oavsett om du är ute efter en svalkande dryck att ta med dig ner till vattnet eller en hel festmåltid, säger Johan Mata, Food & Beverage Manager på Smådalarö Gård Hotell & Spa.
– Det känns både tryggt och inspirerande att ha Sabine och Johan med i teamet ute på Smådalarö. Deras expertis och kunskap kommer vara bidra till fantastiska upplevelser för våra gäster när vi öppnar i sommar, avslutar Lars Ålund, Hotelldirektör, Smådalarö Gård Hotell & Spa.
- Text: Smådalarö Gård
- Foto: Smådalarö Gård
-
Svenska Möten ger ut e-bok för att inspirera om hållbarhet
Svenska Möten vill tillsammans med sina hållbara mötesplatser leda branschen. Därför ger de nu ut e-boken "Vi vill leva Globala målen".
-
Visit Trelleborg är nominerad för Bästa värdskap 2023
Visit Trelleborg och nio andra turistinformationer tävlar om utmärkelsen bästa värdskap 2023 från Visitas nationella råd för besöksservice.
-
Hotel Fratelli har äntligen öppnat i Karlstad
Ett färgstarkt nöjeshus som för tankarna till sydligare breddgrader. Efter flera års renovering står Karlstads Hotel Fratelli färdigt.
-
Fler besöker Höga Kusten under hela året
Höga Kusten går fortsatt starkt. Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna.
-
Visit Skåne tar ledarroll i internationellt initiativ för framtidens turism
Visit Skåne går in som ledande part i ett projekt med länderna kring Östersjön. ReTour ska leda till utveckling för en mer hållbar turism.
-
Arbetskamraterna lanserar plattform – vill hjälpa funktionsnedsatta att komma ut i arbetslivet
Arbetskamraterna lanserar en digital plattform för att hjälpa personer med funktionsnedsättning att hitta en inkluderande arbetsplats.
-
Copper Skillet – Ruth Weldegiorgis är världens bästa konferenskock
Den 19 april avgjordes Copper Skillet, där Ruth Weldegiorgis representerade Sverige och blev världens bästa konferenskock.
-
Visit Trelleborg – en doft av choklad nalkas Smygehuk
Linus Svensson, ägaren av 2:a Sandbank i Beddingestrand samt Sveriges sydligaste choklad 452732, välkomnas som ny hyresgäst i Smygehuk.
-
Västerbotten tar nästa steg i resan mot en mer hållbar destination
Region Västerbotten Turism har tillsammans med de lokala destinationsbolagen beslutat att gå vidare i en satsning på certifiering med EarthCheck.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 16 -24
Mest om Destination, Evenemang och Utmärkelser samt Museer
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Bästa sommarjobbet: Bli junior museichef på Historiska museet
Vet du inte vad du ska göra på sommarlovet och är mellan 15–17 år? I år söker Historiska museet ...
-
Sveriges besöksnäring och GSTC kongress lockar deltagare globalt
Det internationella intresset och engagemanget för hållbar turism är stort. Det märks på det överväldigande intre...
-
Mikael Jonsson blir ordförande i Svenska Destinationsnätverket
Den 12 april avslutades Svenska Destinationsdagarna i Helsingborg. Under årsmötet för SNDMO valdes Mikael Jonsson...
-
Sägenskåp i Smålands Trädgård bevarar kulturarvet i bygden
”Sagor och sägner” är ett projekt inom Smålands Trädgård ekonomiska förening som snart står klart att presenteras...
-
-
Gästbloggare
-