-
Smådalarö Gård Hotell & Spa skapar nya arbetstillfällen – mitt i pandemin
Den nya året-runt-destinationen Smådalarö Gård Hotell & Spa slår upp dörrarna i juli 2021, med totalt 10 000 kvadratmeter fyllda av kurerade upplevelser. I det nya konceptet hittar man hela 6 olika barer och restauranger, 2000 kvm spa, 118 hotellrum, event- och konferenslokaler samt tennis, padelbanor och egen golfbana. Inför lanseringen i sommar förväntar sig hotellet ha rekryterat ett 70-tal nya medarbetare och arrangerar därför en digital rekryteringsdag den 26 april.
Flera olika typer av tjänster ska tillsättas på hotellet, bland annat serveringspersonal, kockar, hud- & spaterapeuter, receptionister och städpersonal. Smådalarö Gård Hotell & Spa tillhör familjeägda Sabis och har en personalkultur som präglas av utvecklingsvilja, frihet under ansvar, samarbete, kommunikation och glädje.
– Vi är nu på jakt efter ett helt gäng kundproffs till Smådalarö Gård. Vi letar efter människor som delar vår passion för att skapa oförglömliga upplevelser och som med glädje vill driva Sveriges bästa destination inom aktivitet och avkoppling framåt. Vi ser fram emot att möta alla sökande på rekryteringsdagen den 26 april, säger Lars Ålund, Hotelldirektör, Smådalarö Gård Hotell & Spa.
Hotellet följer de rådande restriktionerna kring Covid-19 och arrangerar därför en digital rekryteringsdag som kommer äga rum den 26 april. För att få en inbjudan till denna behöver man senast den 19 april ha skickat in sin ansökan via hotellets annonser. Därefter får den som söker vidare instruktioner kring hur processen fortlöper och om hen gått vidare i rekryteringen.
- Läs mer om rekryteringsdagen!
- Se alla lediga tjänster hos Sabis
Två nyckelpersoner är redan på plats
Nu har hotellet tillsatt två nyckelpositioner, Johan Mata, Food & Beverage Manager och Sabine Itze, Spachef.
Det nybyggda spaet är signerat Kerstin Florian, och här kommer gäster kunna njuta av bland annat flera olika pooler och bastur, en varm oas med växter och hängande dagbäddar, solterrasser, 7 behandlingsrum och Sveriges första gruppbehandlingsrum. Med sina vackra miljöer, naturliga materialval och en sober färgpalett vill man skapa ett lugn och en känsla av verklighetsflykt – endast 50 min från Stockholm. Nu är det klart att Sabine Itze blir ansvarig spachef, som med sin internationella erfarenhet och tidigare samarbete med Kerstin Florian får uppdraget att sätta Smådalarö Gård Spa på kartan som ett av Sveriges bästa spa.
– Jag ser fram emot att bygga ett spa som är både socialt och skapar utrymme att spendera kvalitetstid i naturen och andas. Hos oss kommer man att kunna välja bland en mängd noga utvalda upplevelser som möter varje persons tillflyktsönskemål på ett varmt och personligt sätt. Allt i en levande och mycket vacker skärgårdsmiljö, säger Sabine Itze, Spachef på Smådalarö Gård Hotell & Spa.
Den noga komponerade matupplevelsen är en stor del av besöket och gårdens 200 år långa historia avspeglas både på tallriken och i glasen. Här avnjuts ett varierat utbud av restauranger, barer och caféer där lokala råvaror tolkas med inspiration från gårdens ursprungliga grundare Kapten Bloms resor runt medelhavet och Karibien. Med flera år i branschen – senast som Head of Food & Beverage för Clarion Hotel – är det Johan Mata som fått uppdraget att etablera och utveckla smakupplevelsen på Smådalarö Gård Hotell & Spa.
– Mat & dryck på Smådalarö Gård är en del av helhetsupplevelsen. Vi vill skapa minnesvärda tillfällen där du kan andas ut, ta ett djupt andetag och luta dig tillbaka, men också känna att du får nya intryck, upplevelser och idéer. Med våra restauranger och barer vill vi komponera ett levande utbud av bästa kvalitet – oavsett om du är ute efter en svalkande dryck att ta med dig ner till vattnet eller en hel festmåltid, säger Johan Mata, Food & Beverage Manager på Smådalarö Gård Hotell & Spa.
– Det känns både tryggt och inspirerande att ha Sabine och Johan med i teamet ute på Smådalarö. Deras expertis och kunskap kommer vara bidra till fantastiska upplevelser för våra gäster när vi öppnar i sommar, avslutar Lars Ålund, Hotelldirektör, Smådalarö Gård Hotell & Spa.
- Text: Smådalarö Gård
- Foto: Smådalarö Gård
-
Marcus Ståhl: Vad skapar en attraktiv plats att bo på och besöka?
Ett nytt blogginlägg från Turismnytts flitigaste bloggare Marcus Ståhl
-
Nya kontakter mellan studenter och besöksnäring under Möteslänken
Den 30 januari genomförde JHT och Handelskammaren Mittsverige Möteslänken. Ett tillfälle för studenter att möta aktörer från besöksnäringen.
-
Lägesbild för besöksnäringen i Göteborg – januari 2025
Varje månad delar Göteborg & Co en lägesbild och analys om besöksnäringen i regionen baserad på preliminär data.
-
Järvsö Sustainable Tourism Summit 2025 – framtidens turism möts här
Järvsö Sustainable Tourism Summit är tillbaka! Mellan den 27 och 29 augusti samlas besöksnäringen i hjärtat av Hälsingland.
-
SAS har lanserat flyglinjer till Kalmar och Halmstad
SAS tar ännu ett steg i sin expansion av inrikestrafiken. Den 27 januari började de att trafikera Arlanda – Kalmar och Arlanda – Halmstad.
-
Bothnian Coastal Route inleder samarbete med Best of Scandinavia
Bothnian Coastal Route presenterar stolt sitt senaste samarbete med Umeå-baserade företaget Best of Scandinavia.
-
Cityindex – mat och hotell lyfter Östersund till nya höjder
Nyligen presenterades Cityindex rapporten för Östersund. Omsättningen för stadskärnan ökade med 4 procent under 2023.
-
Allt för sjön 2025: Innovation och hållbar tillväxt i fokus
I en tid då båtbranschen står inför utmaningar visar Allt för Sjön en stark tro på mässmediet som en ovärderlig plattform.
-
Hemligheten till att få saker gjorda: Sätt ett datum
Många turismföretagare jag träffar har många bra idéer. De vill utveckla nya aktiviteter, testa en specialtur eller skapa ett grymt event, men de kommer aldrig till skott. Sätt ett datum!
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 5 2025
Mest under Destination och Mat/Dryck, men även Flyg, Konstateranden/Beslut/Rapporter och Stöd/Insatser/Utmärkelser/Initiativ
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Naturturismföretagen – uppdaterade branschriktlinjer för utomhusmatlagning
Nu finns det en uppdaterad version av branschriktlinjer för utomhusmatlagning från Naturturismföretagen...
-
Grand Travel Award – Ekoturismpriset samt pris till hotell och transportörer
Den 13 februari 2025 arrangeras Grand Travel Award för 33 gången. Reseindustrins egen Oscarsgala går som vanligt ...
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 5 2025
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan mest under Destination och Mat/Dryck, men äv...
-
Sylvia Nylin lämnar Destination Kalmar för nytt uppdrag i Sigtuna
I september 2022 började Sylvia Nylin som VD för Destination Kalmar med uppdraget att ta fram en...
-
-
Gästbloggare
-